Kalkunlår på grill. Uhm – webergrillen kom, så og sejrede igen.
Fantastiske gasgrill, hvor der kan trylles lækkert mad ved bare at trykke på knappen?
Elsker min gasgrill og vi har allerede brugt vildt mange gange, siden vi købte den for en måned siden.
Den grillmenu du skal høre om i dag, er verdens nemmeste grillmenu:
Krydrede grillede kalkunlår med grillede kartofler og grøn salat. SÅ lækkert og samtidig også en nem og fedtfattig menu.
Det sværeste i hele projektet er at opdrive kalkunlår.
Det er sjældent de kan købes i butikkerne. Pludselig en dag er de der, f.eks. i Kiwi og så er det bare om at slå til. Udsæt ikke “køb kalkunlår-projektet”, men køb når du ser dem og frys gerne ned, til en dag det passer dig bedre.
Jeg fik 6 store kalkunlår for 50 kroner – ca. 2 kilo kød!
Kalkunlår er en rigtig billig spise, der er meget kød på et lår og der er intet fedtspild. Spis gerne kalkunkød, når/hvis du vil tabe dig.
Normalt er kalkunlår meget ferske i smagen, men godt krydret, og efter en tur på grillen, var smagen i top.
Du kan også lave din egen marinade, som du kan lade kalkunlårene trække i. Få opskrifter på marinader nederst i dette indlæg.
Jeg lavede “små hurtige” grillede kartofler til kalkunlårene, vi spiste grøn salat og bearnaisesauce til. Så lækkert.
Kartoflerne fik 45 minutter og kalkunlårene 1 time og et kvarter.
Grilleriet krævede ikke meget arbejde. Den nemmeste grillmenu og her kommer opskriften:
Grillede kalkunlår – få en god nem opskrift på grillet kalkun hér
Ingredienser
Kalkunlår:
- 4 kalkunlår 1 pr. person
- ½ dl. olie
- Salt/peber/barbecuekrydderi
- Grillede kartofler: 2 poser "små hurtige kartofler" á 800 gram ½ dl olie og groft salt
Grillede kartofler:
- 1600 gram små hurtige kartofler 2 poser små hurtige kartofler
- ½ dl olie
- groft salt
- Tilbehør: grøn salat og bearnaisesauce
Sådan gør du
- Tænd grillen
- Pensl kalkunlårene med olie og drys med alle krydderierne (lav evt. en marinade i stedet og lad lårene trække i den i minimum 3-4 timer)
- Læg kalkunlårene på grillen, evt. på et stegenet, så de lettere slipper grillen igen. Lårene vendes i alt 4 gange i løbet af stegetiden. Vær obs. på at alle sider får "en tur".
- Stegetemperatur: Indirekte varme v. ca. 200 grader i 1 time og et kvarter.
- Kalunlårene er færdige, når der løber klar saft fra lårene. Stik evt. i et lår og se om kødsaften er klar. Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.
Grillede kartofler:
- Grillede kartofler: vend de små kartofler med olie og salt og grill i 45 minutter. Vend kartoflerne når du vender kalkunlårene.
- Lav en grøn salat og bearnaise og server
Noter
Sprøde, saftige lækre og fedtfattige kalkun lår – kan laves i ovn eller på grill
Det var svært at vurdere hvornår kalkunlårene var færdige. Jeg gav måske vores 10 minutter for længe, men det var også kun fordi de var lidt frosne inde midt i.
Med fjerkræ tør jeg ikke løbe nogen risiko. Ingen overhovedet.
Hvornår er kalkunkødet gennemstegt?
De anvisninger jeg kan give dig er, at kødet skal have sluppet knoglen på skaftet og at den væske der løber fra, skal være helt klar og gennemsigtig.
Hellere lidt for længe, end lidt for kort stegetid, sådan tænker jeg, men er du i tvivl, kan du også bruge et stegetermometer? Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.
Sådan laver du grillede kalkunlår. Se billederne fra start til slut:
Det er så let en menu, at det næsten er for godt til at være sandt, ikke? Heldige grillmestre vi er – dig og mig og vi to? 🙂
Kartoflerne blev færdige efter 45 minutter, og skulle vendes en 2-3 gange undervejs. Det er vigtigt, ellers brænder de af under bunden.
Jeg brugte en alu-form til kartoflerne, ikke en engangs- men en større metalform, der kan genbruges. Brug gerne én af rustfrit stål, så er det pærelet.
Totalt lækker grillmenu – og pærelet at lave 🙂
Få opskrifter på marinader, du kan bruge til fjerkræ, svinekød eller oksekød her:
1.
2.
3.
Få flere lækre opskrifter med kalkunlår eller kalkunbryst her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hvor lyder det altså lækkert! Jeg har faktisk abonneret på din blok længe, men aldrig rigtig nået at kigge på dine lækre opskrifter. Dét skal der vist laves om på 😉 Meget inspirerende, og gode gennemgange af opskrifterne der er til at forstå for selv en som mig der skal have det hele skåret ud i pap 🙂 🙂 🙂
Fjerkræ smager bare altid bedre på grill og beholder saft og kraft?