Burgerboller med Manitobamel – her får du en god opskrift på lækre boller med manitoba og grahamsmel.

 Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Jep – i dag skal du høre om Bagenørdens bedste burgere – ekstra bløde burgerboller bagt med Manitoba mel.

Kæmpestore lækre bløde burgerboller!

Jeg bagte en kæmpe portion boller, for vi kan jo godt lide at have mad nok til to dage og lækre boller til madpakker også.

Dag 1 spiste vi burgere med hakkebøffer, smeltet ost, syltede rødløg og en masse grønt. Dag 2 spiste vi varm leverpostej og syltede rødløg i burgerne. Jeps, det smager nemlig også skønt.

På dag 2 stænker du bare bollerne med lidt vand og luner dem i ovnen eller airfryeren, så bliver de næsten som nybagte.

Disse boller smager skønt med al slags fyld og ikke kun til burgere. De er også fine som sandwichboller og madpakkeboller.

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på burgerboller og boller og brød med Manitoba og Tipo 00 mel.Cheeseburger

Hakkebøf med ost

Burgerboller med Manitobamel – opskrift

Burgerboller med Manitobamel - opskrift
Bløde, luftige burgerboller med Manitoba
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Burgerboller med Manitobamel - opskrift
Kategori: boller, madpakke
Portioner: 24 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Burgerbolle dej:

  • 6 dl. lunkent vand mælk el. lign. kan også bruges
  • 3 dl. surmælksprodukt jeg havde en rest koldskål, men tykmælk/kærnemælk/yoghurt el. lign. kan også bruges
  • 2 tsk sukker eller honning
  • 50 gram gær du kan nøjes med 25 gram, hvis du forlænger hævetiden
  • 25 gram smeltet smør kan erstattes med ½ dl olie
  • 1 kg Manitobamel Tipo 00 eller almindeligt hvedemel kan også bruges
  • 440 gram grahamsmel ca. 8 dl - kan erstattes med f.eks. fuldkornshvedemel ell. lign.
  • tsk. salt

Pensling og drys:

  • Pensling: Yoghurt, tykmælk, mælk, vand eller æg
  • Drys: Græskarkerner/sesamfrø eller solsikkekerner. Salt/peber smager også godt på bollerne. andet drys kan bruges, drys kan også udelades

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunkent vand sammen med sukker og smør. Tilsæt surmælksprodukt og herefter mel lidt af gangen, til dejen slipper skålen. Tilsæt salt. Måske du skal bruge mere/mindre mel. Ælt med køkkenmaskine eller håndkraft
    Burgerboller med Manitobamel - opskrift
  • Dejen bliver hård og fast. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted en halv time. Bruger du kun 25 gram gær, så lad dejen hæve 45-60 minutter.
    Burgerboller med Manitobamel - opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form boller og tryk dem lidt flade. Jeg fik ca. 24 stk af denne portion. Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Pensl bollerne med yoghurt, mælk, æg eller hvad du ellers har.
    Burgerboller med Manitobamel - opskrift
  • Drys gerne nogle af bollerne med salt/peber og f.eks. sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner eller andet drys.
    Burgerboller med Manitobamel - opskrift
  • Bag bollerne midt i ovnen ca. 15 minutter v. 200 grader varmluft (225 gr. alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune. Bagetiden afhænger af bollernes størrelse. Sænk evt. temperaturen lidt, hvis de bliver for mørke.
    Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Noter

Sæt gerne en skål vand ind i ovnen under bagningen, damp er godt for bollernes hævning/skorpe og konsistens.
Bollerne er fryseegnede. Kan lunes i ovn eller airfryer efter optøning.
Dejen kan også bruges til et helt manitobabrød. Beregn længere bagetid.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Bløde luftige boller med manitoba – perfekte som boller til burgere

Manitobabollerne smager jo også skønt som boller og du behøver ikke bruge dem til burgerboller. De er lækre med al slags fyld.

Hvad er Manitoba-mel?

Det er hvedemel med særligt højt proteinindhold og rigtig god bageevne. Når du bager med dette mel, så boostes hævningen og brød og boller bliver ekstra luftigt.

Det er ganske vist. Bageevnen er rigtig god hvis man bager med Manitoba-mel. Bollerne nærmest EKSPLODEREDE i ovnen!

Tipo 00 mel kan også bruges.

Manitoba mel-Tipo 00 mel

Her kan du se min melpose. Både Manitoba og Tipo 00 kan købes i alle supermarkeder, også discountbutikker. Melposerne kan se forskellige ud, men her ser du et billede af den pose jeg brugte.

Tit ælter jeg bare dejen i hånden, men denne gang brugte jeg min køkkenmaskine. Det er nu rart med sådan en ekstra køkkenhjælper engang imellem.

Dejen bliver hård og fast, men du kan sagtens ælte den ved håndkraft, hvis du ikke har en køkkenmaskine. Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Sådan laver du burgerbollerne – se billeder her:

Jeg ved ikke om du kan fornemme hér, at bollerne bliver store, bløde og luftige? De var så lækre og grahamsmelet gav lige lidt ekstra “bid” og en god mæthedsfølelse.

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Manitobamel er jo bare hvedemel, så hvis du gerne vil have burgerboller, der mætter lidt bedre, så tilsæt gerne lidt groft mel.

Havregryn kan også bruges, som f.eks. i denne opskrift. Prøv også denne version med majsmel eller disse med speltmel.

Hvis du er til klassiske burgerboller kun med hvedemel, så prøv også disse brioche boller.

Og hvad kan man så bruge som fyld i Bagenørdens bedste burgerboller?

Hvis du synes det er bizart at bage en leverpostej og spise burgere med varm leverpostej med syltede rødløg, men det smager bare super godt!

Bollerne kan selvfølgelig også bruges til cheeseburgere “classic”. Begge dele du’r!

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Hjemmelavede syltede rødløg er så lækre i burgere og så er de super nemme at lave selv. Det må du da også prøve.Syltede rødløg

Vi har tit et glas i køleskabet klar til brug. Syltede rødløg er lækkert tilbehør til mange retter, også på en mad med f.eks. rullepølse.

Næste gang der skal burgere på middagsbordet følger der syltede rødløg med. Sådan er det 😉

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Prøv lige at se en kæmpe moppedreng af en burger!

Indeni gemmer der sig en godt krydret hakkebøf med en skive ost på og toppet med grønt i alle afskygninger.

Vi smurte burgerbollen med en lækker mayo med soltørret tomat. SÅ lækker! Anden mayo kan sagtens bruges, f.eks. denne chilimayo? Stokes mayonnaise

Burgeren smagte virkelig godt og det er helt sikkert, at du kun kan spise en enkelt, for de mætter super godt. Måske du skal nøjes med lidt mindre fyld end jeg? 🙂

De burgerboller I ikke kan spise, kan I fryse ned til senere brug og de smager jo også godt som madpakkeboller. Bare lige et tip til dig.

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Få inspiration til hvad du kan bruge burgerbollerne til:
Lækkert med hjemmelavede burgerboller i 2 dage.

På dag 1 tager det lidt tid at bage burgerbollerne, men på dag 2 skal bollerne bare lunes. Nem aftensmad ja tak og der bliver rigeligt til fryseren også.

Rist gerne lidt bacon og put i burgerne, det smager skønt!

Burgerboller med Manitobamel - opskrift

Burgerbollerne er bestemt konkurrencedygtige i forhold til burgerne vi spiste i weekenden på restaurant. Hjemmelavet er bare bedst.

 

Rigtig god fornøjelse med burgerne til dig. DSC_8781

Få flere opskrifter på burgerboller her:

1.

Brioche boller - opskrift luftige burgerboller
Bløde, luftige burgerboller
Se opskriften her
Brioche boller - opskrift på bløde burgerboller

2.

Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Hjemmelavede bløde, grove burgerboller 
Se opskriften her
Burgerboller - den bedste opskrift på bløde, grove burgerboller

3.

Hurtige burgerboller - opskrift på nemme grove burgerboller
Burgerboller - grove og nemme - næsten uden hævning
Se opskriften her
Burgerboller opskrift - nemme hurtige & grove

4.

Burgere med kylling i grove burgerboller
Kyllingeburgere i grovboller af havregryn og Manitobamel
Se opskriften her

5.

Burgerboller med durum og speltmel - opskrift
Lækre burgere med bøffer. Burgerboller lavet af durum, spelt og müsli
Se opskriften her

6.

Grove burgerboller med rugmel og havregryn - opskrift
Lækre bløde burgerboller med rugmel og havregryn
Se opskriften her
Grove burgerboller med rugmel & havregryn

7.

Flæskestegssandwich i burgerboller - opskrift
Opskrift på lækre flæskestegssandwich og burgerboller
Se opskriften her
Flæskestegssandwich i burgerboller opskrift

8.

Burgere med oksekød og bacon i grove burgerboller
Hjemmelavede burgerboller med lækre burgere af oksekød
Se opskriften her
Burgere med oksekød i grove burgerboller

9.

Manitoba brød og boller af Manitoba mel
Bløde grovboller og frankbrød med Manitoba mel
Se opskriften her
Manitoba brød og boller af Manitoba mel

10.

Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg
Ribbenstegssandwich med Manitoba boller
Se opskriften her
Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.