Bagt avocado med æg smager godt og er fine og dekorative at servere på middagsbordet. Nyd dem til morgenmad, brunch, frokost eller som forret.
Avocado smager godt og indeholder en masse gode vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer.
Jeg elsker avocado og kan slet ikke få nok. Jeg elsker især, når jeg har held til at finde modne avocado i butikken. Det kan godt være en kunst. 🙂
Bagt avocado med æg er meget nemme at lave og kan laves i både airfryer og ovn. Her får du opskrift på begge dele. Du kan lave dem med kun ganske få ingredienser.
Jeg spiste begge avocadoer til frokost, men en halv avocado pr. person rækker også fint.
De kan sagtens portionsanrettes, hvis du vil servere dem til frokost og de vil også være fine at servere i et fad på en buffet.
Avocado i ovn el. airfryer er nemme at lave og de kan sagtens peppes op med flere lækkerier. Rejer, laks, ristet bacon, cherrytomater? Nyd dem også gerne som de er, i al sin enkelhed.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter med avocado. De kan nemlig tilberedes på mange forskellige måder.
Her får du allerførst opskriften på bagt avocado.
Bagt avocado med æg i airfryer eller ovn – nem opskrift
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 avocado moden og spiseklar
- 2 små æg
- salt/peber
- purløg
Sådan gør du
- Halvér avocadoen og fjern stenen. Fjern lidt avocadokød fra hullet, så der bliver plads til et æg i hvert hul. Mine æg var ret små. Det avocadokød du fjerner, kan du smugspise, så intet går til spilde. Drys med salt og peber
- Slå et helt æg ud i hvert hul i avocadoen. Det er ikke sikkert du kan få plads til al æggehviden. Drys med salt og peber igen. Bagt avocado skal krydres godt.
- Sæt de to avocado halvdele på et stykke staniol eller bagepapir. Pak staniolet op omkring avocadoerne og stil dem så de står plant, ellers kan ægget løbe ud. Du kan også stille dem i en lille bradepande. Drys med lidt ekstra salt/peber
Bagt avocado i airfryer:
- Stil avocadoerne på risten/ i trådkurven og bag dem v. 175 grader i 8-10 minutter, eller til æggehviden er stivnet, men blommen stadig blød. Tilberedningstiden afhænger af din airfryers varmeevne. Tjek dem undervejs. Serveres lune
Bagt avocado i ovn:
- Stil staniolpakken på en rist eller i et lille ildfast fad. Tilbered dine avocado ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til æggehviden er stivnet, men blommen stadig lidt blød. Servér med lidt purløg.
Noter
De bagte avocado kaldes vist også avocadobåde? De mætter godt og pynter fint på bordet
Avocado med bagte æg smager skønt, dem må du prøve. Dem kommer jeg til at lave mange gange herhjemme fremover.
Det allersværeste er at finde modne og spiseklar avocado. Håber også du kan være heldig i avocado lotteriet?
Jeg har købt et stort net avocado og de var modne allesammen på samme tid, så jeg måtte igang med at eksperimentere. 🙂
Bagt avocado med æg er derfor dagens avocado eksperiment. En lækkerbisken.
Hvis du gerne vil lave en lidt ekstra luksus version af “avocadobådene”, så kan du toppe æggene med f.eks. lidt mozzarella? Du kan også lægge lidt laks eller skinke nedenunder ægget?
Kan også serveres med lidt bacon på toppen. Bacon kan ristes nemt i airfryeren imens. Få opskrift her.
Rigtig god fornøjelse med avocado æggene. Prøv også en avocado med laksesalat eller en avocadomad med æg.
Få flere opskrifter med avocado her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.