Bagt blomkål. Uhm i dag får du opskriften på lækker ovnbagt blomkål stegt i ovnen. Vidste du mon, at man kan få et blomkål til at smage som en lækker snack?
Jep – det kan man faktisk og forberedelserne tager kun få minutter. Du kan godt begynde at glæde dig 🙂
I dag serveres et sprødt og blomkål stegt i ovnen med olie og paprika. Mørt, lækkert og fyldt med smag.
Vi havde netop købt et godt stort blomkål hos vores gode grøntpusher på Djursland, så det passede bare perfekt.
Når et blomkål serveres på denne måde, er det faktisk tæt på at 2 personer kan spise et helt blomkål alene.
Jep det passer. Det var faktisk lige før at vi havde lyst til at spise det bagte krydrede blomkål som hovedret alene, så godt smagte det.Halløj hvor var det en positiv smagsoplevelse og forberedelserne tog kun få minutter.
Bagt blomkål med paprika smager bare så godt og er super nemt at lave!
Dejligt blomkålssæsonen er lang i Danmark. Det skal vi da udnytte. 🙂
Dagens bagte blomkål er med paprika og det smagte bare super godt.
Bagt blomkål er nemt, sundt og billigt grønt tilbehør.
Har du endnu ikke prøvet at lavet et ovnbagt blomkål, så spring du også bare på opskriften her. Jeg er sikker på at retten også bliver et hit hjemme hos dig 🙂Blomkålshovedet kan bages helt eller skæres i skiver, som jeg har gjort.
Når du skærer det ud i mindre stykker, bliver det mere sprødt og tilberedningstiden kan forkortes.
Du kan også bare bage blomkålen helt og så skære det ud bagefter. Det vil også blive en succes. Du bestemmer 🙂Opskriften er rigtig god og du får den lige her:
Bagt blomkål med paprika – få en nem og lækker opskrift her:
Ingredienser
- 1 blomkål
- ½ dl olie solsikke- eller rapsolie
- 1 spsk paprika kan erstattes med f.eks. barbecue krydderi eller parmesanost
- salt
- evt. rasp
Sådan gør du
- Vask blomkålet og befri det for de grønne blade ved stokken
- Skær nu 1½ cm. brede skiver af blomkålet og placer stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Blomkålet vil nemt smuldre, men hold så godt sammen på det som du kan og læg de evt. smuldrede stykker med over på bagepladen også.
- Pensl blomkålsskiverne med rigeligt olie og drys med paprika og salt. Lad gerne blomkålet "trække" nogle minutter, før det skal i ovnen (ikke strengt nødvendigt)
- Bag blomkålet ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft - eller til det er sprødt og gyldent i kanterne.
- Serveres straks. Perfekt tilbehør til mange retter.
Noter
Sprødstegt blomkål i ovn – smager så godt som en snack. Nemt og lækkert tilbehør
Det er bare så super nemt at tilberede blomkål på denne “bagte” facon.
Det er genialt, hvis du alligevel har ovnen i gang og bruger varmluft. Vi var i gang med at lave ovnstegte pommes frites, så der var god plads til en ekstra bageplade til i ovnen.
Paprika prøvede jeg, fordi jeg tænkte at paprika er så sødt og mildt et krydderi, der bare smager så godt. Mild i smagen, men alligevel godt krydret.
Ovnbagt blomkål stegt med olie og, smagte skønt, men prøv også bagt blomkål med barbecue-krydderi. Uhm
Måske du har fantasi til at finde på en helt anden krydderi-kombination til dit blomkål? Kun fantasien sætter grænser. Bare spring på 🙂Sådan så blomkålet ud efter 25 minutter i onen. Snif, snif, hvor det duftede og hvor det smagte. Helt anderledes end et “normalt” blomkål.
Indrømmet. Når de første blomkål kommer frem, så skal de dog koges “classic” og nydes med smør og salt alene.
Alt andet ville være helligbrøde. Se en nem og lækker opskrift på blomkål tilberedt i mikroovnen med salt her 🙂
Her i huset er vi allerede kommet til at elske bagt blomkål.
Prøv disse opskrifter, på et hel bagt blomkål og en lækker version med parmesan. Barbecueversionen er også super god 🙂
Få flere lækre opskrifter på bagt blomkål her:
1.
2.
3.
Blomkålssæsonen er heldigvis lang, så lang at vi sagtens kan tillade os at eksperimentere med de gode blomkål.
Jeg elsker bare retter med blomkål. En af mine livretter er maskeret blomkål. Har du prøvet at lave det? Klik her for at komme til opskriften
Kast du dig roligt ud i blomkålseksperimenterne. Dagens “snack-blomkål” vil du bestemt ikke fortryde.
Hvis du har gjort dig egne erfaringer med bagt blomkål, så del endelig en kommentar herunder.
Jeg er altid på jagt efter gode fiduser ved du og det er bare så dejligt at kan inspirere hinanden 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her
Vild med bagt blomkål. Jeg laver ofte en bradepande fuld blomkål med karry. Mums. Jeg putter blomkålsskiver/buketter i en frysepose med olie og karry for at få det fordelt. Og derefter hældes det ud i bradepanden og i ovnen.
Jeg tilsætter også tit en dåse kikærter (drænet) Uhhh det er lækkert
Jeg har fornylig stegt skiver af blomkål på panden. Aldeles dejligt! Men det bliver helt bestemt ovnen næste gang…