Bananpandekager lavet helt uden havregryn, mel og uden sukker. De nemme pandekager med banan er uden mælk også. Magi!
Jeps, du skal kun bruge 2 ingredienser til disse! Bananer og æg! Genialt! Ja og så selvfølgelig lige lidt smør at stege i også.
Måske du også tit har prøvet at stå med en ret brun og tæt på overmoden banan i overskud?
Nu ved jeg hvad du skal prøve at bruge den/dem til fremover!
Du skal da prøve disse super nemme bananpandekager, der lynhurtige og billige at lave! Glutenfrie, sukkerfrie og så lækre.
Perfekt hvis du har glutenallergi eller bare gerne vil skære ned på kulhydrater?
De nemme pandekager er et hit som pandekager til børn, baby eller bare dig selv, hvis du skulle blive lækkersulten. Du kan nyde dem som en lille sød og lidt sundere pandekage snack.
Jeg havde kun en enkelt banan i overskud, men fik alligevel 7 små pandekager. Det er jo næsten magi, at man kan tilberede nem morgenmad med kun 2 ingredienser! Man tror jo næsten det er lyv!
Bananpandekagerne uden havregryn og mel, blev luftige, søde og lækre.
De blev min morgenmad i dag og jeg synes faktisk at jeg var mæt rigtigt længe, også selvom der ikke er fibre i.
Der er protein i æg og det er gør at de mætter godt. Prøv også disse protein pandekager med skyr, de mætter også godt. Geniale som morgenmadspandekager – og et hit til brunch også.
På bloggen finder du efterhånden en del opskrifter på bananpandekager, også en opskrift uden æg, bananpandekager uden mel (men med blendet havregryn).
Nederst i dette indlæg kan du finde inspiration til flere nemme banan pandekage opskrifter. De kan nemlig laves på mange måder. 🙂
Allerførst dagens nemme opskrift:
Bananpandekager uden havregryn og mel – få en god nem opskrift på sundere banan pandekager her
Ingredienser
- 1 æg
- 1 banan jo mere moden/brun bananen er, jo bedre
- smør til stegning eller olie /kokosolie
- 1 nip salt kan udelades
- evt. vaniljepulver/vaniljesukker/kanel
Sådan gør du
- Slå ægget ud i en dyb tallerken og tilsæt banan
- Mos bananen og pisk den godt sammen med ægget, til "dejen" er klumpefri. Tilsæt evt. salt og lidt vaniljepulver/kanel?
- Smelt smør på en pande og fordel nu 1 spsk bananmasse på panden, med god afstand
- Steg bananpandekagerne ved middel varme i smør. Vend dem forsigtigt, når de er begyndt at få stegeskorpe. De er ret porøse. Tilsæt evt. ekstra smør undervejs
- Bananpandekagerne er færdige, når de er gyldenbrune på begge sider. De bliver ikke sprøde, som almindelige pandekager. Læg dem gerne hver for sig på tallerkenen, da de ellers nemt vil klæbe sammen.
- Servér straks. Kan nydes som de er, eller serveres med f.eks. sirup, honning, nødder/mandler, vaniljeskyr el. lign.
Noter
Disse bananpandekager klæber nemt sammen, hvis du lægger dem i lag.
Læg evt. et stykke smørrebrødspapir imellem, hvis du skal gemme dem i køleskab/fryser.Kan holde sig på køl i 1-2 dage. Lunes evt. på pande.
Sikke nogle lækre luftige pandekager med banan – du skal kun bruge kun 2 ingredienser!
Et hit som nem morgenmad, til brunch eller som eftermiddagssnack, når/hvis I kommer lækkersultne hjem. Prøv dem også om aftenen, hvis du har en sød tand. Det kan jo ske. 🙂
Herligt at de er sundere end almindelige pandekager også. Ja man tror jo næsten ikke, at man kan lave bananpandekager så nemt!?
Man skal såmænd bare piske æg og bananer sammen – voila! Bananpandekagerne kunne jeg lave på ingen tid. Næsten kun lige 5 minutter og med minimal opvask.
Dejligt at prøve noget nyt til morgenmad. Disse bananer kommer jeg helt sikker til at lave fremover tit, når vi lige har nogle brune bananer i overskud.
Jo brunere dine bananer er, jo sødere er de. Smid dem derfor ikke ud, heller ikke selvom de er blevet helt brune og bløde.
I nogle lande sælges faktisk kun de brune bananer, fordi det klart er dem med mest smag. Bare lige et stop madspildstip til dig.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Den er jo næsten så nem, at den næsten ikke behøver en opskrift, men måske du kunne bruge den gode idé?
Den er hermed givet videre til dig. Rigtig god fornøjelse med den nemme banan dessert snack 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på bananpandekager her:
1.
2.
3.
4.
Jeg har også tidligere gjort det på samme måde, men nu har jeg ændret opskriften og synes de er blevet bedre.
Jeg bruger 3 æg str S/M til 1 stor banan. Derudover tilsætter jeg et par tsk HUSK da det binder dem godt sammen samt 1/2 tsk vanillesukker.og 1/3 tsk salt (for dybere smag)
Mixer det hele i min minihakker
Det et selvfølgelig flere ingredienser og
ikke så “næmt” men de bliver rigtig gode.