Bananpandekager lavet helt uden havregryn, mel og uden sukker. De nemme pandekager med banan er uden mælk også. Magi!

Jeps, du skal kun bruge 2 ingredienser til disse! Bananer og æg! Genialt! Ja og så selvfølgelig lige lidt smør at stege i også.
Bananpandekager uden havregryn og mel

Måske du også tit har prøvet at stå med en ret brun og tæt på overmoden banan i overskud?

Nu ved jeg hvad du skal prøve at bruge den/dem til fremover!

Du skal da prøve disse super nemme bananpandekager, der lynhurtige og billige at lave! Glutenfrie, sukkerfrie og så lækre.

Perfekt hvis du har glutenallergi eller bare gerne vil skære ned på kulhydrater?Bananpandekager uden havregryn og mel

De nemme pandekager er et hit som pandekager til børn, baby eller bare dig selv, hvis du skulle blive lækkersulten. Du kan nyde dem som en lille sød og lidt sundere pandekage snack.

Jeg havde kun en enkelt banan i overskud, men fik alligevel 7 små pandekager. Det er jo næsten magi, at man kan tilberede nem morgenmad med kun 2 ingredienser! Man tror jo næsten det er lyv!Bananpandekager uden havregryn og mel

Bananpandekagerne uden havregryn og mel, blev luftige, søde og lækre.

De blev min morgenmad i dag og jeg synes faktisk at jeg var mæt rigtigt længe, også selvom der ikke er fibre i.

Der er protein i æg og det er gør at de mætter godt. Prøv også disse protein pandekager med skyr, de mætter også godt. Geniale som morgenmadspandekager – og et hit til brunch også.

På bloggen finder du efterhånden en del opskrifter på bananpandekager, også en opskrift uden æg, bananpandekager uden mel (men med blendet havregryn).

Nederst i dette indlæg kan du finde inspiration til flere nemme banan pandekage opskrifter. De kan nemlig laves på mange måder. 🙂

Bananpandekager uden havregryn og mel

Allerførst dagens nemme opskrift:

Bananpandekager uden havregryn og mel – få en god nem opskrift på sundere banan pandekager her

Bananpandekager uden havregryn og mel
Banan pandekager med kun 2 ingredienser - uden kulhydrat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Ret: Bananpandekager uden havregryn og mel
Portioner: 7 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 banan jo mere moden/brun bananen er, jo bedre
  • smør til stegning eller olie /kokosolie
  • 1 nip salt kan udelades
  • evt. vaniljepulver/vaniljesukker/kanel

Sådan gør du

  • Slå ægget ud i en dyb tallerken og tilsæt banan
    Bananpandekager uden havregryn og mel
  • Mos bananen og pisk den godt sammen med ægget, til "dejen" er klumpefri. Tilsæt evt. salt og lidt vaniljepulver/kanel?
    Bananpandekager uden havregryn og mel
  • Smelt smør på en pande og fordel nu 1 spsk bananmasse på panden, med god afstand
    Bananpandekager uden havregryn og mel
  • Steg bananpandekagerne ved middel varme i smør. Vend dem forsigtigt, når de er begyndt at få stegeskorpe. De er ret porøse. Tilsæt evt. ekstra smør undervejs
    Bananpandekager uden havregryn og mel
  • Bananpandekagerne er færdige, når de er gyldenbrune på begge sider. De bliver ikke sprøde, som almindelige pandekager. Læg dem gerne hver for sig på tallerkenen, da de ellers nemt vil klæbe sammen.
    Bananpandekager uden havregryn og mel
  • Servér straks. Kan nydes som de er, eller serveres med f.eks. sirup, honning, nødder/mandler, vaniljeskyr el. lign.
    Bananpandekager uden havregryn og mel

Noter

Du kan tilsætte 2-3 spsk. mel/havregryn/mandelmel og 1-2 spsk mælk/mandelmælk til dejen
Disse bananpandekager klæber nemt sammen, hvis du lægger dem i lag.
Læg evt. et stykke smørrebrødspapir imellem, hvis du skal gemme dem i køleskab/fryser. 
Kan holde sig på køl i 1-2 dage. Lunes evt. på pande.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bananpandekager uden havregryn og mel

Sikke nogle lækre luftige pandekager med banan – du skal kun bruge kun 2 ingredienser!

Et hit som nem morgenmad, til brunch eller som eftermiddagssnack, når/hvis I kommer lækkersultne hjem. Prøv dem også om aftenen, hvis du har en sød tand. Det kan jo ske. 🙂

Herligt at de er sundere end almindelige pandekager også. Ja man tror jo næsten ikke, at man kan lave bananpandekager så nemt!?

Bananpandekager uden havregryn og mel

Man skal såmænd bare piske æg og bananer sammen – voila! Bananpandekagerne kunne jeg lave på ingen tid. Næsten kun lige 5 minutter og med minimal opvask.

Dejligt at prøve noget nyt til morgenmad. Disse bananer kommer jeg helt sikker til at lave fremover tit, når vi lige har nogle brune bananer i overskud. Bananpandekager uden havregryn og mel

Jo brunere dine bananer er, jo sødere er de. Smid dem derfor ikke ud, heller ikke selvom de er blevet helt brune og bløde.

I nogle lande sælges faktisk kun de brune bananer, fordi det klart er dem med mest smag. Bare lige et stop madspildstip til dig.

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Den er jo næsten så nem, at den næsten ikke behøver en opskrift, men måske du kunne bruge den gode idé?Bananpandekager uden havregryn og mel

 

Den er hermed givet videre til dig. Rigtig god fornøjelse med den nemme banan dessert snack 🙂

Få flere gode nemme opskrifter på bananpandekager her:

1.

Sunde bananpandekager uden mel og sukker
Nemme sunde pandekager med banan - helt uden mælk, hvedemel og sukker
Se opskriften her
Sunde bananpandekager uden mel og sukker

2.

Bananpandekager opskrift med havregryn
Nemme bananpandekager med havregryn
Se opskriften her
Bananpandekager opskrift med havregryn

3.

Banan pandekager uden æg - nem opskrift
Nemme pandekager med banan og havregryn, helt uden æg
Se opskriften her
Banan pandekager uden æg - nem opskrift

4.

Protein pandekager med banan & skyr - opskrift
Sunde banan pandekager med skyr og havregryn - uden æg
Se opskriften her
Protein pandekager med skyr og havregryn


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.