Krydret blomkål i ovn med barbecue. Her får du opskriften på bagt blomkål med barbecue krydderi. Den lækreste snack!
Bagt blomkål smager så godt. Hvis du ikke har prøvet at lave det før, så kan du godt begynde at glæde dig.
Ovnbagt blomkål smager skønt og heldigvis er det meget nemt at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser. Blomkålen kan også laves i airfryer eller på pande.
På bloggen finder du f.eks. disse to meget populære opskrifter på bagt blomkål med parmesanost og bagt blomkål med paprika. Få flere lækre opskrifter med blomkål nederst i dette indlæg.
Vi elsker ovnbagt blomkål herhjemme, så jeg fik da lige straks lyst til at prøve en ny lækker variant.
Krydret blomkål med barbecue eller grillkrydderi. Uhm det smagte godt! Ja faktisk smagte det så godt, at vi 2 mand i familien sagtens kunne spise et helt blomkål selv. Spring du bare på.
Opskriften er rigtig nem. Du får den lige her:
Krydret blomkål i ovn med barbecue – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 blomkål kan erstattes med broccoli
- ½ dl olie solsikke- eller rapsolie
- 1-2 spsk barbecuekrydderi el. allround- eller grillkrydderi. Karry eller salt og peber er også lækkert
- ½ tsk salt medmindre der er salt i barbecuekrydderiet
- evt. rasp
Sådan gør du
- Vask blomkålet og skær det i 1-1½ cm skiver. Du kan også dele det i buketter.
- Fordel blomkålen i en bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Blomkålen smuldrer nemt, men de små stykker skal også bruges. Jeg brugte min Scanpan bradepande, så blomkålet blev også sprødt på undersiden
- Pensl blomkålsstykkerne godt med olie og drys med barbecue / grillkrydderi og evt. salt (medmindre det er i krydderiblandingen). Drys evt. rasp på også, det giver ekstra sprødhed. Dryp evt. lidt olie i bradepanden
- Bag blomkålet midt i ovnen ca. 25-30 minutter v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). Blomkålet er færdigt, når det er sprødt, mørt og ristet gyldent. Pas på det ikke bliver for mørkt. Skal du kun bruge en lille portion, kan det laves i airfryer.
- Nydes straks som tilbehør. Passer godt til alle retter.
Noter
Prøv også blomkål med parmesanost, paprika eller andet favorit-krydderi. Karry eller salt og peber er også fint.
Du kan pensle blomkålsstykkerne med barbecue marinade - få en opskrift her Man kan også bage blomkålshovedet helt. Få en opskrift på et helstegt blomkål med smør herKan laves i airfryer, eller på pande, hvis du kan nøjes med en lille portion.
Ovnbagt blomkål med barbecue eller grillkrydderi – smager så godt som en snack
Det er bare så nemt at lave ovnbagt blomkål.
Blomkål skæres i skiver, pensles med olie, drysses med krydderi og bages i ovn eller airfryer. Voila.
Min Scanpan bradepande (reklamelink) kom i brug denne gang. Den er genial at stege i, for blomkålet bliver også dejligt sprødt på undersiden. En bageplade kan sagtens bruges også.
Brug bare det mærke barbecuekrydderi du lige har på din krydderihylde. Det kunne være allround-krydderi eller grillkrydderi.
Hvis du har barbecuesauce på lager, så kan du sagtens også pensle med det. Prøv også med denne lækre barbecuemarinade.
Krydret blomkål med barbecue smager så godt, at man har lyst til at hapse dem fra bagepladen, straks de er kommet ud af ovnen.
Blomkålet smager skønt som tilbehør til mange retter og de smager også fint hovedret til f.eks. kylling serveret med aioli til.
Måske du skulle prøve den lækre bagte blomkål?
Du kunne jo prøve af hvilken én af opskrifterne der bliver din helt egen favorit? Mon ikke du vil synes om alle varianter? Det gør vi herhjemme. Den enkle salt og peber version er også fin.
Vi elsker parmesan varianten, paprika varianten og dagens barbecue-variant også. Dem må du prøve. Allesammen 😀
Blomkål kan faktisk også erstattes med broccoli. Prøv f.eks. en god nem opskrift på stegt broccoli eller denne på knust broccoli med parmesan.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her eller se et lille udvalg nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Blomkåls stacke med blomkålssovs 😋 og jeg holder også af kød, men mere af grøntsager