•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskriftI dag skal du høre om en rigtig lækker ret med blomkål med Mornaysauce og parmesanost.

Hvorfor skal det hele være så kedeligt og farveløst? Nej vel?

Hvis man nu kan købe et lille blomkål, er det så ikke at foretrække fremfor et hvidt?

Vi plejer at købe de hvide blomkål, men lige nu er det mørk og dunkel vinter og det var en stor fryd for mig, da jeg opdagede et lilla blomkål i Peters grøntbod. Sikke flot det lyser op og det trænger vi bare sådan til lige nu.

Det lille blomkål ser bare så flot og farvestrålende det ser ud. Det er da lige til at blive godt glad af at se på. 🙂

Hvad kan man så bruge sådan et fint lilla blomkål til?

Ja jeg gik straks i tænkeboks og jeg endte ud med ovnbagt blomkål med mornaysauce og parmesanost.  Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskriftDet blev en rigtig lækker ret, som vi spiste som tilbehør en aften. Er du vegetar, kan retten sagtens spises som hovedret alene. Du kan også putte skinketern i eller måske du kan få helt andre ideer?

Retten ser noget pudseløjerlig ud og min mand spurgte interesseret, imens han spærrede øjnene op: “Ej hvad er det for noget spændende noget vi skal spise i aften??”

Ja så fine farver og blomkål med mornaysauce smagte rigtigt godt. Kan du ikke lige opdrive et lilla blomkål, så bruger du selvfølgelig bare et hvidt eller et blomkål af en helt anden farve. De fåes nemlig også i orange eller skriggrønne.Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift

Blomkål er en taknemmelig grøntsag, som vi heldigvis nemt kan købe hele året rundt. I sensommeren og efteråret er blomkålene særligt store og vi var så heldige at kunne købe et gigantisk stort blomkål – perfekt til den lækre blomkål  i ovn-ret.

Blomkål er både sundt, vitaminrigt og nemt at tilberede og så er det ofte billigt at købe. Du kan bruge blomkål i rigtigt mange lækre retter, og du kan finde mere blomkålsinspiration allernederst i dette indlæg.Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskriftDet er super nemt at lave blomkål med Mornaysauce i ovn og du skal bruge ganske få ingredienser.Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift

Jeg snød lidt og købte færdiglavet Mornaysauce, men du kan også sagtens lave den selv. Bare følg denne opskrift på bechamelsauce og så tilsæt revet ost og evt. lidt muskatnød.

Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
Hvid opbagt sauce perfekt til lasagne
Se opskriften her
Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs

Retten fandt jeg på ved at videreudvikle lidt på bloggens populære opskrifter på bagte blomkål.

Jeg stegte først blomkålsbuketterne i ovnen og så gratinerede jeg dem med Mornaysauce og parmesanost til sidst. Det var SÅ nem en ret, der var meget hurtig at lave.Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift

Opskriften får du lige her:

Blomkål med mornaysauce gratineret i ovn med parmesanost:

Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
Bagt blomkål gratineret med mornaysauce i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagt blomkål, blomkål, Mornaysauce
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål alle slags blomkål kan bruges
  • 4-5 spsk olie raps- eller solsikkeolie
  • salt/hvidløgspeber
  • ½ liter Mornaysauce
  • 50 gram parmesanost kan udelades eller erstattes med anden revet ost

Sådan gør du

  • Vask blomkålet og befri det for blomkålsstok. Del det i små buketter
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Fordel blomkålsbuketterne i et ildfast fad og pensl godt med olie. Drys med salt og peber
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Bag blomkålet ca. 15-20 minutter nederst i ovnen v. 175 grader varmluft. Vend dem undervejs. Blomkålene skal være næsten møre, men ikke helt
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Hæld Mornaysauce over blomkålen og vend buketterne lidt rundt, så saucen fordeles godt
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Drys parmesanost eller andet revet ost på toppen
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Gratinér nu fadet ca. 10 minutter i ovnen igen. Retten er færdig, når blomkålsbuketterne møre og gratinerede
    Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskrift
  • Serveres straks som tilbehør til f.eks. frikadeller, farsbrød ell. lign.

Noter

Retten kan også serveres som hovedret med f.eks. hjemmelavet flutes til. Du kan også tilsætte lidt skinketern til retten, det vil også smage godt
Du kan bruge alle slags blomkål til retten
Parmesanost smager godt på toppen, men anden ost kan bruges og ost kan også udelades. 
Du kan bruge bechamelsauce i stedet for Mornaysauce. Få en opskrift her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bagt blomkål i ovn med Mornaysauce og parmesanost – nemt og lækkert tilbehør

Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskriftDet var en rigtig lækker ret, hvor de bagte blomkål fik en god og sprød gratineret overflade. Ostesaucen gav retten en rigtig god smag, som klædte retten, men du kan også sagtens bare bruge almindelig bechamelsauce.

Blomkål med mornaysauce smager rigtigt godt som tilbehør til f.eks. frikadeller eller forloren hare men du kan også bare tilsætte lidt skinketern til retten og vupti, har du på nemmeste vis tryllet en lækker hovedret. Blomkål med mornaysauce bagt i ovn opskriftPrøv du bare retten hjemme hos dig.

Jeg er sikker på, at den bliver et hit. Hvis du kan opdrive et lilla blomkål, så slå endelig til, så I også kan få lidt farve på jeres middagstallerkener derhjemme.

Hvis du foretrækker et hvidt blomkål, er det selvfølgelig også ok. Måske du tænker at din familie vil studste lidt for meget over rettens lidt aparte udseende? Jeg tænkte dog – hvo intet vover, intet vinder.

Herligt med lidt farve-spræl i hverdagen. 🙂

God fornøjelse med den lækre ret til dig

Kig med og få mere inspiration til lækre retter med blomkål nedenfor:

Retter med blomkål – lækre opskrifter med blomkål

Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost
Bagt blomkål i ovn med æg og cheddarost
Se opskriften her
Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost
Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
Nemt og lækkert ovnbagt blomkål med smør og krydderier
Se opskriften her
Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
Ovnbagt blomkål med barbecue
Se opskriften her
Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
Bagt blomkål - nem opskrift med parmesan
Bagt blomkål med parmesan - lækker opskrift
Se opskriften her
Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
Ovnbagt krydret blomkål med paprika smager som en snack
Se opskriften her
Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
Blomkål kogt i mikrobølgeovn - nem opskrift
Blomkål - nemt kogt i mikrobølgeovnen
Se opskriften her
Blomkål - kogt nemt i mikrobølgeovn
Maskeret blomkål - blomkål med æg, rejer og dilddressing
Maskeret blomkål med æg, rejer og dilddressing er en skøn firser-klassiker 
Se opskriften her
Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
Blomkålssuppe med kartofler fedtfattig opskrift
Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækker
Se opskriften her
Blomkålsgratin med skinke - nem opskrift
Nem og lækker blomkålsgratin med skinke
Se opskriften her
Blomkålsgratin med skinke - nem opskrift
Blomkålsgratin - nem fedtfattig gratin opskrift
En nem og fedtfattig blomkålsgratin
Se opskriften her
Blomkålsgratin - nem fedtfattig gratin opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •