•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeg har en god kollega! En rigtig god kollega. Lige for tiden er hun særligt god. Hun kommer nemlig med blommer! Til mig! Store poser fyldt med de lækreste sødeste blommer.

Reine Claude-blommer hedder de og de ser sådan ud. En anden god kollega fortalte historien om den grimme dronning blommerne er opkaldt efter. De ser ærligt talt også lidt sure og utilnærmelige ud udenpå, men indeni må den dronning altså have været god og sød.

De er FANTASTISKE de grønne blommer!

Der skulle laves marmelade skulle der! Det kan ski da ikke være så svært??

Blommer renses, syltesukker i, lidt stødt kanel og vanille.

Voila. Glassene var klargjort, skyllet i Atamon. Men hov. Hvad sker der nu? Det er jo slet ikke marmelade?!!! Det er jo blommesuppe???

Hvad gør man så? …..Der må vel kunne ske en form for fordampning? Hvad nu hvis man bare lade suppen koge? Koge lææænge???

OK Så!

10 timer senere….

Blommesuppen forvandledes langsomt til blommegrød som langsomt forvandledes til en slags …blommesirup? Meget stærk krydret og meget intens i smagen. Indkogte blommer?? Meget speciel, men blommemarmelade er det ikke. Hvad er det mon så og hvad kan det mon bruges til? Siruppen bliver IKKE smidt ud, hallo den har jo taget 10 timer at lave. Gode råd til hvad jeg kan bruge den til modtages meget gerne! 🙂

Skulle hilse og sige at siruppen smager himmelsk på en ostemad, selvom jeg dog er den eneste herhjemme der har lyst til at smage.

Jeg har foræret min kollega et glas. Hm, hm kan man mon det når den egentlig er et flop? Det er vist ikke helt comme-il-faut?? 😉 Men hun blev glad! Også efter en test-snusning. Mon så ikke det går??? 🙂

 

GRRRR! I opskriften stod INTET om at blommesaften skulle sies fra inden kogning. Der stod heller INTET om at man tilrådes at bruge marmelit. Altså jeg er jo en komplet marmelade-amatør der knap ANER hvad marmelit er og hvor man køber det. Tror dog vist snart at jeg skal til at finde ud af det hvis mit næste marmeladeeksperiment ikke også skal ende ud som indkogt sirup! 🙂

Til denne suppe/grød/sirup er brugt ca 2 kg blommer og 1 kg syltesukker. 1 spsk. kanel og 1 spsk vanille.

Prøv gerne at gøre mig kunsten efter. Hæld GERNE blommesaft af inden du koger, med mindre du har 10 timer at tilbringe ved komfuret til indkogning af suppe. 😉

Har du helt med dine marmeladeeksmperimenter? Jeg har et indædt had-kærlighedsforhold til marmelade-tjansen. Successerne er fantastiske men fiaskoerne ligeså dundrende. Jeg lykkes ca. hver anden gang. Har du bedre held?

Gode marmeladefiduser modtages meget gerne.

Jeg HAR bestemt marmelade-ambitioner. VIL lave min egen æblemarmelade med vanille og ingefær. Sidst jeg prøve mugnede 10 glas for mig. TRODS kogning, atamon und so weiter. God dammit. Det må da kunne lykkes…..

Hører gerne fra dig! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •