Blommemarmelade. Her får du opskriften på en nem og lækker marmelade med blommer.
Jeg har en god kollega! En rigtig god kollega. Lige for tiden er hun særligt god. Hun kommer nemlig med blommer til mig.
Store poser fyldt med de lækreste sødeste blommer.
Reine Claude-blommer hedder de og de ser sådan ud. En anden god kollega fortalte historien om den grimme dronning blommerne er opkaldt efter.
De ser ærligt talt også lidt sure og utilnærmelige ud udenpå, men indeni må den dronning altså have været god og sød. 🙂
FANTASTISKE de grønne blommer!Der skulle laves marmelade skulle der!
Det er heldigvis super nemt at lave blommemarmelade. Blommer, syltesukker, vaniljesukker koges sammen. Voila!
Hjemmelavet blommemarmelade smager bare skønt. Det skulle du da næsten også prøve. Måske du også er så heldig at få en pose blommer forærende? Måske du selv har blommer i haven? I så fald er du en – meget – heldig kartoffel. 🙂Voila. Glassene klargjort skyllet i Atamon og straks kom der marmelade i.
Marmeladen smager skønt. Prøv den på en nybagt bolle eller på en ostemad. Uhm <3
Jeg forærede straks min kollega et glas og hun blev glad.
Opskriften på den nemme blommemarmelade får du lige her:
Blommemarmelade – få en god nem opskrift med blommer hér
Ingredienser
- 2 kg blommer alle slags blommer kan bruges og andre bær også
- 1 kg syltesukker almindeligt sukker eller rørsukker kan også bruges. Mængden af sukker afhænger af hvor sure dine blommer er. Gem evt. lidt sukker og smag til, til sidst
- 1 spsk vaniljesukker
- Evt. 1 tsk kanel eller stødt ingefær
- Evt. Marmelit
- Atamon
Sådan gør du
- Rens blommerne og rør syltesukker og vaniljesukker i. Put blommerne i en tykbundet gryde.
- Tilsæt evt. lidt kanel eller lidt stødt ingefær?
- Kog marmeladen i gryden, gerne uden låg så væden kan fordampe. Marmeladen skal koge, til den er tyknet lidt minimum ½ time. Omrør undervejs
- Smag marmeladen til evt. med ekstra sukker/vanilje/krydderier. Tilsæt evt. lidt Marmelit, for at tykne den.
- Tilsæt Atamon, hvis marmeladen skal holde sig længe. Følg anvisningerne på flasken.
- Kog og skyl marmeladeglas i Atamonvand (husk lågene).
- Hæld marmeladen på glas og luk straks lågene. Stil marmeladen på køl når den er næsten afkølet.
Noter
Blommesyltetøj – en nem og lækker marmelade med blommer
Når jeg får blommer igen, vil jeg lave marmeladen i ovnens bradepande. Væden fordamper og så slipper man også for at røre rundt i gryden. Smart! 🙂
Blommer og sukker skal bare fordeles i bradepanden og bages ved 150 grader varmluft til marmeladen er tyknet. Så nemt. Få en god nem opskrift på bagte blommer ved at klikke her.
Prøv også denne lækre blommechutney? Uhm den smager godt og den kan også laves i ovnen.
Du kan bruge alle slags blommer til denne marmeladeopskrift og andre bær også.
Mængden af sukker afhænger af hvor sure dine blommer/bær er. Gem evt. lidt sukker og smag til, til sidst.
Uhm jeg er så meget fan af hjemmelavet marmelade. Det er faktisk rigtigt nemt at lave og det smager SÅ meget bedre end den marmelade du kan købe 🙂
Vidste du mon, at der på bloggen findes en helt særlig marmelade-kategori? Bare kig med her
P.S.: Frosne blommer/bær kan også sagtens bruges
Få flere gode opskrifter med blommer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Står med en stor gryde blommer kogt og kogt , men en meget besk smag, trods sød nok. Kommet vand i , uden held . Hjælp hvad gør jeg ??? Gode råd tak