•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Boller med hvidtøl og sirup bliver både sprøde, søde og så mætter de godt. Saftige og lækre boller, som du godt kan glæde dig til at prøve.

Tænk sig at hvidtølsboller med nisseøl kan smage så godt!Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl

Jeg har glædet mig rigtigt meget til at dele opskriften med dig. Bollerne lavede jeg i sommerhuset i juleferien og du kan tro, de var en succes. Der var stor jubel i familien.

Vi nød dem lune med smør på – ahh – måske du næsten kan dufte dem her?
Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
Sirup og nisseøl gør bollerne lidt søde og de får en lidt krydret smag. De smagte skønt med ost på, men også med f.eks. syltetøj eller pålægschokolade.Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Skønne boller – dem må du prøve. Spring bare på. Bollerne smager slet ikke så julet, at du ikke vil kunne bage dem året rundt.

Bollerne smager skønt både til morgenmad, til frokost eller som bolle til eftermiddagsteen eller eftermiddagskaffen.

Prøv bollerne, hvis du lige har en hvidtøl i overskud. En julehvidtøl havde gemt sig spisekammeret hér i sommerhuset og det satte straks gang i mine ideer.Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager brød med hvidtøl! Sikke en god ide.

Skorpen bliver sprød, krummen brød og så er smagen dejlig sød. Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Jeg har brugt en del havregryn i disse boller, så de mætter godt. Næste gang tror jeg at jeg vil prøve at putte nødder i bollerne – valnødder eller hasselnødder måske?

Du kan erstatte havregryn med anden grov meltype – helt efter eget valg.

Du kan også prøve at tilsætte marcipan-tern og revet æbler måske? Man kan også tilsætte kanel eller andre gode krydderier? Så bliver de jo næsten som disse gode juleboller?

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
Julescones - scones med kanel & marcipan
Skønne julescones med marcipan og rosiner
Se opskriften her
Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner

Du kan sagtens variere og udskifte ingredienserne i opskriften nedenfor.Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl

Uhm der er basis for mange gode varianter af hvidtøls-bollerne her.  🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Sprøde søde boller med hvidtøl – lækre brød med nisseøl

Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
Sprøde boller med hvidtøl
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Boller med hvidtøl - sprøde brød med nisseøl
Kategori: Brød og boller
Keyword: boller, brød, hvidtøl
Portioner: 13 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 33 cl hvidtøl 1 flaske. Du kan bruge en almindelig øl også
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sirup
  • 6 dl havregryn
  • 850-900 gram hvedemel
  • ½ tsk salt
  • Pensling: Mælk
  • Drys: Sesamfrø

Sådan gør du

  • Hæld hvidtøl i en skål og tilsæt lunkent vand langsomt. Rør herefter gæren ud heri. Tilsæt sirup
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Tilsæt havregryn og rør hvedemelet i lidt efter lidt. Gem lidt mel til sidst.
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Sæt låg på gryden/tildæk med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted, gerne 1 time eller til dobbelt størrelse. Du kan hæve dejen i ovnen v. 30 grader varmluft.
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og rul nu boller ud. Jeg fik 13 boller af denne portion. Du kan også bruge dejen til at bage et helt franskbrød
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Tildæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted, gerne 1 time eller til dobbelt størrelse. Du kan hæve dem i ovnen v. 30 grader varmluft.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pensl nu bollerne med mælk og drys med f.eks. sesamfrø
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Bag bollerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bollerne bliver lidt mørke i farven, men det skyldes hvidtøl.
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl
  • Servér bollerne straks - gerne med smør på
    Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl

Noter

Du kan bruge en almindelig øl til bollerne.
Du kan tilsætte 50 gram gær til dejen og nøjes med kortere hævetid
Tilsæt gerne f.eks. valnødder, marcipantern, revet æble eller kanel til dejen
Bollerne kan bages som et franskbrød i stedet. Påregn den dobbelte bagetid
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde bløde lækre hvidtøls-boller med havregryn – nem opskrift

Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Bollerne smagte altså bare rigtigt godt.

Her i familien var vi helt vilde med den nøddeagtige smag som hvidtøllen giver. Du vil sagtens også kunne bruge almindelig øl til bollerne, men måske du så bare lige skal tilsætte lidt ekstra sirup til dejen.Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Vi nyder en dejlig juleferie i sommerhuset og det er skønt at have god tid til at nurse om bageriet og f.eks. lade boller hæve i op til en time. God hævetid er alfa og omega og giver ekstra luftige boller.

Du kan dog sagtens speedhæve brød i ovnen v. 30 grader varmluft eller du kan også tilsætte 50 gram gær til denne portion.  Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl Faktisk kan man jo bruge hvidtøl i rigtigt mange gode ting.

Se lige nogle opskrifter du også kan finde på bloggen:

Pandekager med øl - god opskrift med hvidtøl
Lækre sprøde pandekager med hvidtøl
Se opskriften her
Pandekager med øl - god opskrift med hvidtøl
Øllebrød med sirup og hvidtøl - nem opskrift
Øllebrød med sirup og hvidtøl - af rugbrødsrester
Se opskriften her
Ølkage opskrift på nem krydderkage med smør
En ølkage er en skøn krydderkage med hvidtøl
Se opskriften her

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig.

Jeg håber – og tror – at bollerne med hvidtøl også bliver en succes hjemme hos jer. Boller med hvidøl - sprøde brød med nisseøl


  •  
  •  
  •  
  •  
  •