Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat. Uhm i dag får du en lækker opskrift på bruschetta brød gratineret i ovnen.

Sikke nogle flotte bruschetta brød man kan trylle, hvis man lige har en rest brød i overskud.
Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Du kan bruge al slags brød til bruschetta brødene. Daggammelt brød, flutes eller f.eks. Ciabetta? Den bedste måde at få brugt en rest tørt/trist brød på. Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Hvad er bruschetta?

Bruschetta er et italiensk ord for ristet brød penslet med olie og hvidløg og pyntet med tomat på toppen.

Brødene kan nydes på forskellig måde. Du kan nøjes med at riste brødet, gnide det med hvidløg og så anrette brødene med tomater, krydderier og olivenolie dryppet på toppen.Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Du kan også gratinere dine bruschettabrød i ovnen, så mozzarellaosten smelter og tomatskiverne bliver bagt.

Jeg har eksperimentere med forskellige varianter – her får du en opskrift på bruschetta med pesto, mozzarella og tomat gratinerede i ovn.

Sikke nogle lækre brød! Du kan bruge både rød og grøn pesto. Pesto kan også udelades og du kan nøjes med olie.

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Det er super nemt at lave disse lækre bruschetta. Du skal kun bruge 4 ingredienser: brød, tomater, mozzarella og pesto. Voila!

Opskriften er super nem og du får den lige her:

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat – få en god nem opskrift her

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat
Nemme lækre brød med grøn pesto, mozzarella og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat - nem opskrift
Portioner: 6 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram ca. pesto - al slags pesto kan bruges tomater af soltørrede tomater eller basilkumpesto. Pesto kan udelades
  • 4 tomater
  • 125 gram mozzarella gerne mere - 1 kugle
  • 8-10 skiver flutes ciabattabrød, flækkede boller, flutes eller andet kan bruges
  • olivenolie alle slags kan bruges

Sådan gør du

  • Skær brød i skiver. Tørt brød - ciabatta, flutes el. kan bruges. Smør pesto på
    Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat
  • Skær tomater og mozzarella i tynde skiver
    Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat
  • Fordel tomat og mozzarella på brødet. Dryp lidt olivenolie over. Brødene kan nydes kolde pyntet med friske basilikumblade eller gratineres i ovn ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Jeg gratinerede mine brød.
    Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat
  • Brødene pyntes med friske basilikumblade før servering
    Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Noter

Kan både nydes kolde eller gratinerede i ovn
Kan også lunes i airfryer, hvis du kun skal bruge en lille portion.
Al slags pesto kan bruges. Pesto kan også udelades.
Få opskriften på hjemmelavet pesto her
Du kan lægge en skive parmaskinke på, nedenunder mozzarella osten og tomaterne
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Lækre bruschetta med tomat, pesto og mozzarella – kan nydes kolde på ristet brød eller kan gratineres i ovn

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Nogle lækre brød, der kan nydes som en lille tapas haps eller som snack-brød.

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Vi havde en rest Verdens Bedste Brød til overs. Det lækre grydebagte brød. Al slags brød kan bruges.

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Du kan lægge en skive parmaskinke på, nedenunder mozzarellaosten og tomaterne. Det ville også smage godt.

Al slags pesto kan bruges, også rød pesto af soltørret tomat, men basilikumpesto smager rigtigt godt sammen med tomat.

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Jeg brugte den gode basilikum pesto fra Løgismose. Den er super god, men du kan også sagtens bruge en hjemmelavet pesto eller en pesto af andet mærke.

Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto
Lækker basilikumpesto med mandler
Se opskriften her
Pesto med basilikum og mandler
Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Jeg er VILD med pesto på brød og faktisk så kan brødene jo også sagtens nydes med pesto alene.

Perfekt madbrød som tilbehør til en god middag eller tapas måske?Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Pestobrødene er nemme at lave og de smager skønt. Dem må du prøve. Et hit til tapas, som snack, appetizer eller som en haps’er før dronningens nytårstale.

Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Hele vores fad med bruschetta brød blev spist på ingen tid! Familien var vilde med dem.

Har du en rest brød til overs, hvilken som helst stykke brød, kan du roligt bruge det til pesto brød.

Er brødet helt frisk, så nyd brødene friske som de er. Er dit brød lidt tørt og trist, så pensl det gerne med olie, før du putter fyldet på og gratinérer brødene i ovnen.Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat

Rigtig god fornøjelse med dine lækre bruschetta brød.

Få inspiration til flere lækre bruschetta opskrifter her:

1.

Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snack opskrift
Brug en brødrest til at lave lækre bruschetta-brød med tomat og hvidløg
Se opskriften her
Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift

2.

Bruschetta opskrift med ost og tomat - i ovn
Sprøde bruschetta med tomat og ost - gratineret på rugbrød i ovn
Se opskriften her
Bruschetta med tomat og ost - nem opskrift på rugbrød

3.

Bruschetta med Løgismose pesto og skinke
Lækre madbrød med Løgismose pesto og parmaskinke
Se opskriften her
Bruschetta med parma skinke og rød pesto

4.

Bruschetta med parmaskinke og pesto - lækre
Lækre madbrød med pesto og parmaskinke
Se opskriften her
Bruschetta med parma skinke og rød pesto

5.

Bruschetta med tomat og hvidløgssmør - opskrift
Lækre tomat bruschetta med hvidløg af en rest brød
Se opskriften her
Bruschetta med tomat - nemme tomatbruschetta

6.

Pestobrød med ost og tomat - stop madspild
Nemme gratinerede brød med pesto
Se opskriften her
Pestobrød med ost og tomat - stop madspild


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.