Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat. Uhm i dag får du en lækker opskrift på bruschetta brød gratineret i ovnen.
Sikke nogle flotte bruschetta brød man kan trylle, hvis man lige har en rest brød i overskud.
Du kan bruge al slags brød til bruschetta brødene. Daggammelt brød, flutes eller f.eks. Ciabetta? Den bedste måde at få brugt en rest tørt/trist brød på.
Hvad er bruschetta?
Bruschetta er et italiensk ord for ristet brød penslet med olie og hvidløg og pyntet med tomat på toppen.
Brødene kan nydes på forskellig måde. Du kan nøjes med at riste brødet, gnide det med hvidløg og så anrette brødene med tomater, krydderier og olivenolie dryppet på toppen.
Du kan også gratinere dine bruschettabrød i ovnen, så mozzarellaosten smelter og tomatskiverne bliver bagt.
Jeg har eksperimentere med forskellige varianter – her får du en opskrift på bruschetta med pesto, mozzarella og tomat gratinerede i ovn.
Sikke nogle lækre brød! Du kan bruge både rød og grøn pesto. Pesto kan også udelades og du kan nøjes med olie.
Det er super nemt at lave disse lækre bruschetta. Du skal kun bruge 4 ingredienser: brød, tomater, mozzarella og pesto. Voila!
Opskriften er super nem og du får den lige her:
Bruschetta med pesto, mozzarella og tomat – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram ca. pesto - al slags pesto kan bruges tomater af soltørrede tomater eller basilkumpesto. Pesto kan udelades
- 4 tomater
- 125 gram mozzarella gerne mere - 1 kugle
- 8-10 skiver flutes ciabattabrød, flækkede boller, flutes eller andet kan bruges
- olivenolie alle slags kan bruges
Sådan gør du
- Skær brød i skiver. Tørt brød - ciabatta, flutes el. kan bruges. Smør pesto på
- Skær tomater og mozzarella i tynde skiver
- Fordel tomat og mozzarella på brødet. Dryp lidt olivenolie over. Brødene kan nydes kolde pyntet med friske basilikumblade eller gratineres i ovn ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Jeg gratinerede mine brød.
- Brødene pyntes med friske basilikumblade før servering
Noter
Kan både nydes kolde eller gratinerede i ovn
Kan også lunes i airfryer, hvis du kun skal bruge en lille portion. Al slags pesto kan bruges. Pesto kan også udelades. Få opskriften på hjemmelavet pesto herDu kan lægge en skive parmaskinke på, nedenunder mozzarella osten og tomaterne
Lækre bruschetta med tomat, pesto og mozzarella – kan nydes kolde på ristet brød eller kan gratineres i ovn
Nogle lækre brød, der kan nydes som en lille tapas haps eller som snack-brød.
Vi havde en rest Verdens Bedste Brød til overs. Det lækre grydebagte brød. Al slags brød kan bruges.
Du kan lægge en skive parmaskinke på, nedenunder mozzarellaosten og tomaterne. Det ville også smage godt.
Al slags pesto kan bruges, også rød pesto af soltørret tomat, men basilikumpesto smager rigtigt godt sammen med tomat.
Jeg brugte den gode basilikum pesto fra Løgismose. Den er super god, men du kan også sagtens bruge en hjemmelavet pesto eller en pesto af andet mærke.
Jeg er VILD med pesto på brød og faktisk så kan brødene jo også sagtens nydes med pesto alene.
Perfekt madbrød som tilbehør til en god middag eller tapas måske?
Pestobrødene er nemme at lave og de smager skønt. Dem må du prøve. Et hit til tapas, som snack, appetizer eller som en haps’er før dronningens nytårstale.
Hele vores fad med bruschetta brød blev spist på ingen tid! Familien var vilde med dem.
Har du en rest brød til overs, hvilken som helst stykke brød, kan du roligt bruge det til pesto brød.
Er brødet helt frisk, så nyd brødene friske som de er. Er dit brød lidt tørt og trist, så pensl det gerne med olie, før du putter fyldet på og gratinérer brødene i ovnen.
Rigtig god fornøjelse med dine lækre bruschetta brød.
Få inspiration til flere lækre bruschetta opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.