Chips i mikroovn – her får du en god nem opskrift på hjemmelavede franske kartofler du kan lave i din mikrobølgeovn.
Tænk at man kan lave chips i sin mikroovn! Bare med en enkelt kartoffel, lidt olie og salt. Det er jo næsten magi. 🙂
Kartoffelchips i mikroovn lavet nemt, hurtigt og uden brug af ovn eller friture.
En lille portion chips, hvis trangen til chips, skulle komme over dig. Det kan jo ske. 🙂
Hjemmelavede chips i mikroovn er jo selvfølgelig ikke super sunde, men de er fri for tilsætningsstoffer.
Mængden af salt du tilsætter, bestemmer du også selv. De købte indeholder meget salt, men man kan sagtens nøjes med lidt salt, på dem man laver selv.

Det bliver en lille portion, når du laver chips af én kartoffel.
Når du køber en pose chips, bliver posen hurtigt spist. Hjemmelavede chips i mikroovn er en lille mængde og klart sundere end at spise en stor pose chips.
Det er adfærdsregulerende, at du kun kan tilberede 1 kartoffel ad gangen i mikroovnen.
En lækker lille snackskål, der også vil være fin at servere som tilbehør til tapas. Servér dem gerne med dit yndlingsdip, hummus, aioli eller hvad du nu ellers foretrækker. Måske denne holiday dip?
Hjemmelavede chips kan du lave på flere måder, både i ovn og airfryer. Smart at man kan lave chips uden friture.
Du kan også lave chips med rodfrugter og faktisk også af kartoffelskræller og gulerodsskræller.
Få flere opskrifter på chips og dip tilbehør nederst i dette indlæg.

Disse chips er en nem snack i mikroovn. Perfekt til tapas, snack eller som appetizer.
Chips i mikroovn opskrift – hjemmelavede franske kartofler

Ingredienser
- 1 kartoffel gerne med skræl
- Lidt olie til pensling smagsneutral raps- eller solsikkeolie
- Lidt salt
- evt. krydderier
Sådan gør du
- Vask kartoflen og skræl den evt., hvis skrællen er tyk. Skær kartoflen i meget tynde skiver, så tynde som muligt. Jeg brugte et råkostjern, men et mandolinjern eller juliennejern kan også bruges. Dup skiverne helt tørre.

- Klip bagepapir ud, så det passer med tallerkenen/skiven i mikroovnen. Anden tallerken kan også bruges, men den skal kunne tåle mikroovn/ høj temperatur. Læg skiverne i ét lag på bagepapiret. Pensl med olie og drys med lidt fint salt.

- Tilbered chipsene 5-6 minutter ved fuld effekt. Tiden afhænger af størrelsen/tykkelsen på skiverne og din mikroovns varmeevne. Tjek dem efter 3-4 min. Hold øje med de ikke bliver for mørke. Mine fik 5 min. og 30 sekunder.

- Du kan evt. tage de færdige chips fra løbende, efterhånden som de bliver færdige. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. De største skiver skal have længst tid. Smag til, evt. med ekstra salt. Afkøl. Chipsene bliver sprøde, når de er helt kolde.

- Nyd dine chips som de er eller servér dem med dit yndlingsdip.

Noter
Hjemmelavede kartoffelchips i mikroovn – klar på 5 minutter

Det er virkelig nemt at lave sine egne kartoffelchips i mikroovnen. Man tror jo næsten det er lyv, så hurtigt og enkelt det er.
Chipsene bliver knasende sprøde og de kan laves på få minutter. Mine fik måske lige 15-30 sekunder for meget. Hold øje ved mikroovnen. På ganske få sekunder, kan de blive for mørke.
Størrelsen på kartofler kan variere. Jeg brugte en kartoffel af mellemstørrelse. Hvis du bruger helt små kartofler, bliver dine chips små og skal kun have ganske få minutter.
Tilberedningstiden afhænger både af hvor store og tykke dine kartoffelskiver er. Det er nemt at se hvornår de har fået nok. De er færdige, når de er sprøde og gyldne.
Vær vaks og vær klar ved mikroovnen og fjern evt. løbende de mindste kartoffelchips, efterhånden som de bliver færdige. 
Tips og variationer chips i mikroovn opskrift – hjemmelavede franske kartofler:
- Du kan bruge alle slags kartofler, også med skræl. Chips af søde kartofler smager også lækkert.
- Rodfrugtchips smager også godt – prøv også med rødbede, pastinak eller disse med jordskokker .
- Du kan også krydre dine chips med f.eks.: paprika, dild, hvidløgspulver, chili eller barbecuekrydderi.
Lav dine helt egne favorit chips i mikrobølgeovnen. Du bliver vild med dem, er jeg sikker på.

En nem lille snack, som kan laves på få minutter, næsten uden opvask. Min mand og jeg kæmpede lidt om skålen.
Indrømmet. Mængden af dip er lidt overvældende her, i forhold til mængden af chips.
Vi spiste også gulerodsstave og agurkestave til, men gæt hvad der blev spist først. 😀

Spring du også bare på denne nemme opskrift, hvis du har en mikroovn.
Hvis ikke, så kan hjemmelavede chips jo heldigvis også sagtens laves på andre måder.
Rigtig god fornøjelse med lækkerierne til dig.
Få flere opskrifter på chips her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.


Få opskrifter på dip til chips her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






