Chokoladeboller. Uhm her får du opskriften på lækre, luftige boller med chokolade.
Skønne hvide luftige boller. Sprøde på toppen og bløde indeni og med den fineste smag af smør, chokolade og kardemomme.
Bollerne er nemme at lave og du kan sagtens variere fyld efter hvad du nu lyster.
Er du mere til rosinboller, så prøv at udskifte chokoladen med rosiner måske?
Bollerne vil også være lækre som rosinboller. Du kan også prøve med æble, tranebær, mandler, nødder, marcipan eller hvad du nu eller synes om?Hvis du læser trofast med på bloggen, vil du vide, at jeg i denne weekend har haft de frygteligste tandpinsler.
Er du mest til skånekost og kan du ikke rigtigt tygge, så er disse boller faktisk helt perfekte.
De er så bløde, at de nemt kan spises, selv med et ukampdygtigt gebis, skulle jeg hilse og sige.
Der er ikke mange fibre i bollerne, og måske de i virkeligheden bedst kan betegnes som kage? Brug gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel til bollerne.
Der er meget protein i melet, som får bollerne til at hæve særligt flot op.
Med rigelige mængder smør og sukker i bollerne, så de er søde og syndige.
Bollerne er et hit og alle vil juble højt, når du serverer dem. De vil være perfekte til et kagebord, som fødselsdagsboller eller til brunch?Skønne er de bollerne. Søde, bløde og lækre og de smager skønt med iskoldt smør på.
Denne weekend var chokoladebollerne et herligt lyspunkt. Bløde chokoladeboller, helt geniale til lørdagshyggen.
Få en god nem opskrift på chokoladeboller hér
Ingredienser
- 5 dl mælk
- 50 gram smør
- 50 gram gær
- 1 dl sukker
- 2 æg
- Ca. 1 kg hvedemel brug gerne tipo 00/Manitobamel
- 1-1½ tsk kardemomme kan udelades
- ½ tsk salt
- 100 gram chokolade - ca. grofthakket. Kan erstattes med rosiner eller tranebær
Sådan gør du
- Lun mælk og smør i mikrobølgeovnen. Rør gæren i, når væsken er afkølet til fingervarmt. Tilsæt sukker og æg. Gem ca. ½ æg til pensling
- Bland salt og kardemomme med hvedemelet og rør det i, lidt efter lidt. Nøjes med så lidt mel som muligt. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre. Rør chokoladen i undervejs
- Ælt dejen godt, så chokoladen fordeles
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Dejen kan også speedhæves i ovnen 15 minutter v. 30 grader varmluft (det gjorde jeg).
- Form ca. 15 chokoladeboller. Dyp evt. fingrene i ekstra mel, når du skal forme bollerne. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted, ca. 30 minutter. Kan også speedhæves i ovnen v. 30 grader varmluft i 15 minutter.
- Pensl bollerne, med resten af ægget (evt. iblandet lidt mælk)
- Bag bollerne ca. 13 minutter v. 175 grader varmluft. Bag bollerne nederst i ovnen og hold øje med at de ikke bliver for mørke. Bollerne bliver blødest, hvis du ikke bager dem for længe.
- Nydes lune med iskoldt smør på
Noter
De lækreste boller med chokolade og kardemommesmag. Bløde indeni og sprøde udenpå
Duften af kardemomme breder sig i huset og selv på en tandpine-dag føles duften jo helt hyggelig og rar.
En kurvfuld nybagte boller forsvinder hurtigt, når de serveres lune med smør.
Vi fik besøg af søde Amanda, og hun nuppede straks en chokoladebolle, da hun strøg ind af døren.
Hvor er det bare skønt at få besøg af de store børn, det er altid en fryd.
Amanda var så sød og betænksom at hun lavede den skønneste kartoffelsuppe til sine forældre, da hun var på besøg. Heldige os 🙂
Chokoladebollerne holder sig friske i 2-3 dage. Kan I ikke spise dem alle, kan resten fryses.
De er gode i madpakken, men et sundt mellemmåltid er de ikke. Engang imellem går de an.
Helt hvide boller hører til sjældenhederne her i huset. Normalt spiser vi disse koldhævede morgenboller, men engang imellem er det bare lækkert med en hvid chokoladebolle.
Bollerne er søde som en dessert – en mellemting mellem brød og kage. Du kan tro, at du bliver populær derhjemme, hvis du tryller en portion.
Spring du bare på en sød chokoladebolle. Glæd dig. De er skønne 🙂
Få flere lækre opskrifter på chokoladeboller her:
1.
2.
3.
4.