Chokoladeglasur. <3 Uhm i dag får du opskriften på en rigtig god og syndig chokoladeglasur.
Glasuren er rigtig god at bruge, når du ønsker en lidt ekstra luksus agtig glasur på dine kager f.eks. chokoladekage, på kanelsnegle eller på fastelavnsboller.
Glasuren bliver mere cremet i konsistensen og den får en mere lækker fyldig smag af både vaniljesukker, kakao og smør.
Vil du trylle den ekstra lækker, så erstat gerne kakao med smeltet chokolade. Uhm så rykker glasuren altså op i en særlig god og luksus agtig liga.
Prøv at erstatte mælk/fløde med f.eks. kakaomælk eller kaffe – uhm det giver altså også bare en god smag til glasuren.
Få inspiration til lækre kager, hvor du kan bruge den gode chokolade glasur her:



Skønne kager!


Chokoladeglasur – lækker opskrift på glasur med smør og kakao

Ingredienser
- 30 gram smør smeltet
- 0.5 dl. mælk eller fløde kan erstattes med kakaomælk eller kaffe
- 3 spsk. kakao kan erstattes med 50-100 gram smeltet chokolade
- 200 gram flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt mælk
- Tilsæt flormelis/kakao og vanilijesukker.
- Rør kakaoglasuren godt sammen, til der ikke er klumper i.
- Glasuren er klar til brug. Hvis du skal bruge den som glasur på kage eller f.eks. kanelsnegle, så kan du bare smøre den ud på kagen
- Hvis du pisker chokoladeglasuren, så smørret stivner helt, vil du kunne bruge den som frosting, der kan sprøjtes ud. Er din frosting for tynd, så tilsæt evt. lidt ekstra flormelis eller smør
Noter
Chokoladeglasuren kan også bruges som chokoladefrosting – læs mere her:
Når du bruger smør og chokolade i glasur, betyder det, at du faktisk at du også vil kunne piske den op til chokoladefrosting.
Når smørret og chokoladen køler og stivner, vil glasuren kunne sprøjtes ud og bruges som topping på f.eks. brownies, cupcakes eller til at smøre kager op med f.eks. en lagkage måske?

Prøv dig lidt frem med konsistensen på din frosting, og tilsæt evt. lidt ekstra smør eller flormelis. Smag den også til med ekstra vanilje måske?
Uhm frosting er en lækker smørcreme med chokolade og den er et hit 🙂
Prøv den f.eks. disse chokoladekager:


Er du på jagt efter opskriften en mere enkel traditionel kakaoeglasur, så kan du selvfølgelig også bare nøjes med det. Kig med her:
Du skal bruge:
100 gram flormelis
1 spsk kakaopulver (usødet)
1 spsk kogende vand. (ca.)
God fornøjelse med de søde sager til dig.
Du bestemmer jo helt selv, om du vil lave din chokoladeglasur i en overdådig version med smør og chokolade, kun med smør eller kun med kakao.
Glasur på kager både pynter og tryller smagen ekstra god og sød, så bare spring på.
Har du prøvet varianten med kaffe? Skal der mere sukker eller fedt i?