•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladeglasur. <3 Uhm i dag får du opskriften på en rigtig god og syndig chokoladeglasur.

Chokoladekage med chokoladeglasur - nemGlasuren er rigtig god at bruge, når du ønsker en lidt ekstra luksus agtig glasur på dine kager f.eks. chokoladekage, på kanelsnegle eller på fastelavnsboller.

Glasuren bliver mere cremet i konsistensen og den får en mere lækker fyldig smag af både vaniljesukker, kakao og smør.

Vil du trylle den ekstra lækker, så erstat gerne kakao med smeltet chokolade. Uhm så rykker glasuren altså op i en særlig god og luksus agtig liga.

Prøv at erstatte mælk/fløde med f.eks. kakaomælk eller kaffe – uhm det giver altså også bare en god smag til glasuren.
Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker

Få inspiration til lækre kager, hvor du kan bruge den gode chokolade glasur her:

Chokoladekage med chokoladeglasur - nem opskrift
Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker
Se opskriften her
Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker
Kanelsnegle i fad - opskrift på kanelsneglekage
Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter
Se opskriften her
De mest populære opskrifter på bloggen i 2019
Vandbakkelser med creme - nem opskrift
Lækre vandbakkelser med flødecreme - gode som fastelavnsboller
Se opskriften her
Vandbakkelser med creme - nem opskrift

Skønne kager!

Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkage
Fødselsdagslagkage med creme, jordbær og flødeskum
Se opskriften her
Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
Nem og lækker kanelstang med chokoladeglasur
Se opskriften her
Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Chokoladeglasur – lækker opskrift på glasur med smør og kakao

Chokoladefrosting - chokoladeglasur opskrift
En lækker chokoladeglasur med smør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 3 minutter
Ret: Chokoladeglasur - lækker opskrift med smør
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladeglasur
Portioner: 1 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 30 gram smør smeltet
  • 0.5 dl. mælk eller fløde kan erstattes med kakaomælk eller kaffe
  • 3 spsk. kakao kan erstattes med 50-100 gram smeltet chokolade
  • 200 gram flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt mælk
  • Tilsæt flormelis/kakao og vanilijesukker.
  • Rør kakaoglasuren godt sammen, til der ikke er klumper i.
    Chokoladefrosting - chokoladeglasur opskrift
  • Glasuren er klar til brug. Hvis du skal bruge den som glasur på kage eller f.eks. kanelsnegle, så kan du bare smøre den ud på kagen
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem
  • Hvis du pisker chokoladeglasuren, så smørret stivner helt, vil du kunne bruge den som frosting, der kan sprøjtes ud. Er din frosting for tynd, så tilsæt evt. lidt ekstra flormelis eller smør

Noter

Kakao kan erstattes med 50-100 gram smeltet chokolade
Mælk/fløde kan erstattes med kakaomælk eller kaffe - uhm
Chokoladeglasuren kan bruges på chokoladekager, lagkage, kanelsnegle, fastelavnsboller?
Du piske glasuren op og når smørret køler, så vil glasuren stivne, så den kan bruges som chokoladefrosting på f.eks. muffins/cupcakes eller lagkage.
Er din frosting for tynd, så tilsæt ekstra smør (blødt) eller flormelis. Prøv dig lidt frem, til du rammer den rette konsistens
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Chokoladefrosting - chokoladeglasur opskrift

Chokoladeglasuren kan også bruges som chokoladefrosting – læs mere her:

Når du bruger smør og chokolade i glasur, betyder det, at du faktisk at du også vil kunne piske den op til chokoladefrosting.

Når smørret og chokoladen køler og stivner, vil glasuren kunne sprøjtes ud og bruges som topping på f.eks. brownies, cupcakes eller til at smøre kager op med f.eks. en lagkage måske?

Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins
Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins
Se opskriften her
Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins

Prøv dig lidt frem med konsistensen på din frosting, og tilsæt evt. lidt ekstra smør eller flormelis. Smag den også til med ekstra vanilje måske?

Uhm frosting er en lækker smørcreme med chokolade og den er et hit 🙂

Prøv den f.eks. disse chokoladekager:

Chokoladekage med smørcreme - opskrift
Chokoladekage med smørcreme - nem, svampet og lækker
Se opskriften her
Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
Svampet chokoladekage med kaffecreme
Se opskriften her
Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
Er du på jagt efter opskriften en mere enkel traditionel kakaoeglasur, så kan du selvfølgelig også bare nøjes med det. Kig med her:

Du skal bruge:

100 gram flormelis

1 spsk kakaopulver (usødet)

1 spsk kogende vand. (ca.)

Lagkage i bradepande - fødselsdagslagkageGod fornøjelse med de søde sager til dig.

Du bestemmer jo helt selv, om du vil lave din chokoladeglasur i en overdådig version med smør og chokolade, kun med smør eller kun med kakao.

Glasur på kager både pynter og tryller smagen ekstra god og sød, så bare spring på.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •