Clafoutis med rabarber. <3 I dag får du en lækker opskrift på en dejlig rabarberkage: rabarber clafoutis.
En clafoutis kage er nem og hurtig at lave. En helt anderledes kage, der er klar på ingen tid.
Rabarber var et hit i kagen, men prøv den også med jordbær.
Ja hvad betyder Clafoutis og hvad er det for en kage?
Clafoutis er en meget nem og lækker fedtfattig kage, der kan laves med al slags frugt/alle slags bær.
Helt oprindeligt er den vist mest kendt med kirsebær. Dejen er helt speciel, ja faktisk er det en slags bagt pandekagedej med indbagt frugt/bær i.Kagen er lavet med meget lidt fedtstof og den er super hurtig at fremtrylle som en let dessert. Prøv den, en dag I gerne vil synde uden alt for mange kalorier.
Til dagens Clafoutis fik jeg brugt sæsonens sidste rabarber og det var en rigtig skøn kage. Jeg dryssede dagens Clafoutis med rabarber med et drys flormelis til sidst og det pyntede bare så fint.
Nyd kagen som dessert eller servér den som lun kage på et kagebord.
Det er brombærsæson lige nu og kagen vil med garanti også smage godt med brombær.
Bare spring på en Clafoutis. Brug bær i alle afskygninger. Måske du også har lidt rabarber i haven du kan bruge? Æbler og pærer skulle vi da næsten også prøve med?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Clafoutis med rabarber – nem opskrift på rabarberkage
Ingredienser
- 500 gram rabarber skåret i 1 cm stykker. Anden frugt/bær kan bruges
- 3-4 spsk sukker
- 3 dl fløde eller mælk surmælksprodukt kan bruges
- 10 gram smeltet smør
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
- 3 dl hvedemel
- Drys: Flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Vask rabarberne og befri dem for bladene. Lad den nederste del af rabarberstænglen blive på
- Skær rabarberne i små stykker
- Drys 2 spsk sukker over rabarberne og lad dem trække i sukkeret imens du laver dejen
- Smelt smørret i mikroovnen
- Hæld mælk/fløde i en skål og tilsæt smeltet smør, sukker og vaniljesukker
- Pisk æggene i og tilsæt herefter melet. Sigt evt. melet i.
- Pisk dejen. Den føles næsten som en pandekagedej
- Smør en bageform - Brug en firkantet form eller en tærteform. Min form målte ca 20x20 cm
- Hæld 1/3 af dejen i bageformen
- Bag bunden ca. 5 minutter eller til massen er stivnet let
- Fordel rabarberstykkerne på dejen
- Hæld resten af dejen ovenpå
- Bag nu kagen i yderligere 35-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gylden og gennembagt
- Kagen kan nydes lun eller afkølet. Drys lidt flormelis på toppen af kagen før servering. Servér gerne flødeskum eller vaniljeis til.
Noter
Clafoutis er en nem, lækker fedtfattig dessertkage, der kan laves med alle slags bær/frugt
Kagen er nem at lave og det er en meget anderledes kage at bage, da den næsten består af bagt pandekagedej.
Det er også lidt spøjst at kagen skal bages af to omgange, men nem er den alligevel.
Kagen er lavet med meget lidt sukker og fedtstof, så den hører til i den kalorielette kategori
Det kommer selvfølgelig an på, om du kan undvære flødeskum eller vaniljeis til kagen. 🙂
Jeg har prøvet at bage Clafoutis med jordbær også, og den var også rigtig lækker. Opskriften kan du se her:
Jeg brugte fløde til kagen, fordi vi lige havde en rest. Du kan sagtens også bare nøjes med mælk.
Kærnemælk, tykmælk ell. lignende kan også bruges. Jeg lavede kagen i sommerhuset en dag jeg skulle have min søde veninde Stine på besøg.
Vi ses alt for sjældent, men når vi ses bliver der snakket og snakket og spist kage også. Vi er to alen af ét stykke i den sammenhæng. 🙂
Vi havde en rest vaniljeis i sommerhusfryseren som passede perfekt til Clafoutis kagen.
En let kage, der ikke er sød og smørtung.
Faktisk er det en rigtig dejlig dessertkage, der vil være perfekt at servere om sommeren med friske bær.
Jeg vil helt sikkert også prøve kirsebær-versionen engang. Måske man kunne prøve den med de lækre Amarena-kirsebær til jul?
Så er der et fint lille stykke Clafoutis-kage klar på de fine sommerhus-tallerkener.
Kagen vakte jubel, men vi glemte næsten at smage på den, for snakken gik lystigt over stok og sten.
Skønt med en kær barndomsveninde, der bare kender én ud og ind.
Vi ses få gange om året, men når vi ses, starter vi bare dér hvor vi slap sidst. Den gode gamle rille kan vi altid stadig finde. Gode gamle venskaber er bare guld værd 🙂Prøv du bare den gode Clafoutis-kage. Måske du skulle tjekke haven igennem for sæsonens frugt du kan bruge til kagen? Den Clafoutis må du da prøve 🙂
Rigtig god kage-bage-fornøjelse til dig 🙂
Få inspiration til andre lækre kager med rabarber her:
Klik her, for at få endnu flere opskrifter på kager og desserter med rabarber her