Cantuccini med chokolade, bør og nødder. Få opskriften på de knasende sprøde småkager her.
Uhm jeg elsker bare de knasende sprøde italienske mandelsmåkager!
Småkagerne er super nemme at lave. Kagerne kan holde sig rigtigt længe, de er uden tilsat fedtstof og så er de bare helt perfekte at dyppe i en god kop kaffe eller te.
I dag får du opskriften på en lækker version med chokolade, tørrede bær og nødder.
Inspiration fandt jeg i Claus Meyer’s bagebog. Jeg har lavet opskriften en del om, men derfor anbefaler jeg dig alligevel at kigge i kogebogen – her kan man finde mange gode og lækre sager.
Det er en god kagebagebog! Simple lækre opskrifter uden alt for mange dikkedarer. Ingredienser der er i køkkenskabene, gamle klassikere og flotte fotos.
Denne gang blev det til biscotti med tørrede bær og chokolade. Claus Meyer kalder dem tekager, men det er nu altså biscotti, hvis man spørger mig. 🙂
Helt oplagt valg, hvis du f.eks. har rester af nødder/tørrede frugt/chokolade til overs i dine køkkenskabe – måske til overs fra julen?Du kan fint udskifte ingredienserne nedenfor. Prøv også med marcipantern, kirsebær eller hvad du nu ellers kan finde på?
Biscotti betyder dobbeltbagt – jep den er god nok. Kagerne skal bages ad 2 gange, men det er super nemt.
Opskriften er rigtig nem og du får den her:
Cantuccini med chokolade, bær og nødder – sprøde italienske småkager
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 250 gram sukker
- 2 tsk bagepulver
- 3 æg
- 200 gram blandede tørrede bær eller frugter kan udelades. Brug f.eks. tørrede tranebær, abrikos ell. lign.
- 200 gram blandede nødder f.eks. mandler, hasselnødder eller pistacienødder
- 150-200 gram chokolade hvid/lys/mørk Kan udelades
- evt. revet skal af 2 øko. citroner eller appelsiner kan udelades
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser. Gem lidt af melet
- Saml dejen med æggene. Dejen bliver hård og fast, så brug gerne din røremaskine.
- Tilsæt nødder, chokolade og tørret, frugt. Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt ekstra mel, men helst ikke for meget.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Form 4 dejpølser. Dyp hænderne i mel
- Læg dejstængerne på bagepladen. Tryk dem lidt flade med håndroden og bag kagerne i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
- Tag kagerne ud. Stængerne skal være lidt bløde midt på og gyldne i kanten. Du skal ikke slukke ovnen. Kagerne skal nemlig bages igen lige om lidt.
- Lad dejstængerne køle af i ca. 5 minutter og skær dem herefter ud på skrå, i 1½ cm. brede sykker.
- Løsn kagerne fra hinanden og "rod lidt rundt" i dem på bagepladen, så de fordeles godt.
- Sæt kagerne i ovnen igen og sluk nu straks for varmen. Lad kagerne bage/tørre i ovnens eftervarme i minimum et kvarter. Gerne længere tid.
- Lad kagerne afkøle helt. Er de for bløde, så kan de bages yderligere 5 minutter igen. Pas på de ikke for for meget, så bliver de stenhårde
- Put kagerne i tætsluttende kagedåse/glas, når de er helt afkølet.
Noter
Kan holde sig i flere uger i kagedåse.
Alle slags nødder/chokolade kan bruges, også cocktailbær, marcipantern, pistacienødder? Tilsæt evt. kakaopulverBiscotti kaldes de sprøde italienske mandelsmåkager også – lækre småkager uden tilsat fedtstof
Lækre småkager, fyldt med en masse gode lækkerier.
Jeg var lidt i tvivl om hvilken type tørret frugt jeg ville bruge og jeg havde både tørrede abrikos og tranebær.
Jeg endte med at bruge en pose “snackmix”, med alskens tørret frugt og nødder – alt i ét. Smart.
Blandingen indeholdt papaya, abrikos, ananas og andre lignende eksotiske herligheder. Forskellige nødder var der også i. Sådan en pose kunne fås for 15 kr i supermarkedet. Ikke dyrt og et godt valg. Det blev nogle lækre biscotti.
Brug bare de nødder/chokolade/tørrede bær/frugt du kan opdrive.
Jeg brugte også resten af chokoladeovertræks-knapperne fra julen og fandt en pose med hasselnødder, der også var til overs. Hvid og mørk chokolade fandt jeg også. De biscotti kunne kun blive gode, med alle de gode sager der blev puttet i – jep og gode, det blev de! 🙂
Det er nemt at bage biscotti! Først alle de tørre ingredienser og til slut ægget, som dejen samles med. Der er ikke fedtstof i dejen, men kaloriefattige blev kagerne vist ikke, med alle disse lækre sager i. 😉Hvis du har citroner eller appelsin, så riv gerne lidt af skallen og tilsæt. Det kan også sagtens udelades. Prøv også med kakao i dejen? Chokoladebiscotti smager også godt 🙂
Dejen kan være lidt tung og fast at røre sammen, så brug gerne din røremaskine. Det kan være lidt svært at samle dejstængere, så dyp gerne hænderne i mel, hvis du synes dejen er for klæbrig at trille. Jo mere mel du kommer i, jo mere tør bliver kagerne dog, så brug så lidt som muligt.
Hvad er cantuccini og biscotti for nogle småkager?
Cantuccini og biscotti er populære sprøde italienske mandelsmåkager.
Biscotti betyder “dobbelt-bagt” på italiensk. Kager der er bagt to gange. Sidste bagning tørrer kagerne og det er jo derfor, at de italienske småkager er så sprøde. Traditionelt er der mandler i kagerne, men de kan også sagtens, som her, bages med andre slags nødder. Hvis du synes kagerne er for bløde efter afkøling, så giv dem bare lidt ekstra tid i ovnen.
Pas på ikke at bag dem for meget 2. gang, så kan de nemlig blive hårde som sten. Skulle skaden ske, så kan kagerne fint dyppes i kaffen/teen, men advar gerne lige de af dine kære, der skulle have skrøbelige tænder 🙂Cantuccini er lette at lave og lette at spise. Kagerne er perfekte at servere til en kop te eller en kop kaffe og altså perfekte hvis du har chokolade, nødder og tørret frugt i overskud.
Jeg har ogsåen 1 pakke dadler fra julen. Dem må jeg da også kunne prøve at putte i? Kun fantasien sætter grænser.Der var jubel i det lille hjem. Vi har et særligt bisotti-glas og nu kunne det fyldes op igen. Jubii. Jeg har bagt en masse forskellige biscotti i tidens løb, nogle med kakao, nogle med kanel og krydderi og nu disse med SYNDIGT meget chokolade i.
Få inspiration til andre biscotti / cantuccini opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Min version af Claus Meyers tekager blev nogle af de bedste biscotti jeg har bagt. Spring du bare på de lækre kager 🙂