Cantuccini med chokolade, bør og nødder. Få opskriften på de knasende sprøde småkager her. Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Uhm jeg elsker bare de knasende sprøde italienske mandelsmåkager!

Småkagerne er super nemme at lave. Kagerne kan holde sig rigtigt længe, de er uden tilsat fedtstof og så er de bare helt perfekte at dyppe i en god kop kaffe eller te.Cantuccini med chokolade, nødder og bær

I dag får du opskriften på en lækker version med chokolade, tørrede bær og nødder.

Inspiration fandt jeg i Claus Meyer’s bagebog. Jeg har lavet opskriften en del om, men derfor anbefaler jeg dig alligevel at kigge i kogebogen – her kan man finde mange gode og lækre sager.

Det er en god kagebagebog! Simple lækre opskrifter uden alt for mange dikkedarer. Ingredienser der er i køkkenskabene, gamle klassikere og flotte fotos.

Denne gang blev det til biscotti med tørrede bær og chokolade. Claus Meyer kalder dem tekager, men det er nu altså biscotti, hvis man spørger mig. 🙂Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Helt oplagt valg, hvis du f.eks. har rester af nødder/tørrede frugt/chokolade til overs i dine køkkenskabe – måske til overs fra julen?Cantuccini med chokolade, bær og nødderDu kan fint udskifte ingredienserne nedenfor. Prøv også med marcipantern, kirsebær eller hvad du nu ellers kan finde på?

Biscotti betyder dobbeltbagt – jep den er god nok. Kagerne skal bages ad 2 gange, men det er super nemt.Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Opskriften er rigtig nem og du får den her:

Cantuccini med chokolade, bær og nødder – sprøde italienske småkager

Cantuccini med chokolade, bær og nødder
Sprøde italienske småkager med nødder, bær og chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Cantuccini med chokolade, bær og nødder
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 200 gram blandede tørrede bær eller frugter kan udelades. Brug f.eks. tørrede tranebær, abrikos ell. lign.
  • 200 gram blandede nødder f.eks. mandler, hasselnødder eller pistacienødder
  • 150-200 gram chokolade hvid/lys/mørk Kan udelades
  • evt. revet skal af 2 øko. citroner eller appelsiner kan udelades

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser. Gem lidt af melet
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Saml dejen med æggene. Dejen bliver hård og fast, så brug gerne din røremaskine.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Tilsæt nødder, chokolade og tørret, frugt. Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt ekstra mel, men helst ikke for meget.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Form 4 dejpølser. Dyp hænderne i mel
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Læg dejstængerne på bagepladen. Tryk dem lidt flade med håndroden og bag kagerne i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Tag kagerne ud. Stængerne skal være lidt bløde midt på og gyldne i kanten. Du skal ikke slukke ovnen. Kagerne skal nemlig bages igen lige om lidt.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Lad dejstængerne køle af i ca. 5 minutter og skær dem herefter ud på skrå, i 1½ cm. brede sykker.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Løsn kagerne fra hinanden og "rod lidt rundt" i dem på bagepladen, så de fordeles godt.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Sæt kagerne i ovnen igen og sluk nu straks for varmen. Lad kagerne bage/tørre i ovnens eftervarme i minimum et kvarter. Gerne længere tid.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Lad kagerne afkøle helt. Er de for bløde, så kan de bages yderligere 5 minutter igen. Pas på de ikke for for meget, så bliver de stenhårde
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder
  • Put kagerne i tætsluttende kagedåse/glas, når de er helt afkølet.
    Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Noter

Kan holde sig i flere uger i kagedåse. 
Alle slags nødder/chokolade kan bruges, også cocktailbær, marcipantern, pistacienødder?
Tilsæt evt. kakaopulver
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Biscotti kaldes de sprøde italienske mandelsmåkager også – lækre småkager uden tilsat fedtstof

Lækre småkager, fyldt med en masse gode lækkerier.Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Jeg var lidt i tvivl om hvilken type tørret frugt jeg ville bruge og jeg havde både tørrede abrikos og tranebær.

Jeg endte med at bruge en pose “snackmix”, med alskens tørret frugt og nødder – alt i ét. Smart.

Blandingen indeholdt papaya, abrikos, ananas og andre lignende eksotiske herligheder. Forskellige nødder var der også i. Sådan en pose kunne fås for 15 kr i supermarkedet. Ikke dyrt og et godt valg. Det blev nogle lækre biscotti.Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Brug bare de nødder/chokolade/tørrede bær/frugt du kan opdrive.

Jeg brugte også resten af chokoladeovertræks-knapperne fra julen og fandt en pose med hasselnødder, der også var til overs. Hvid og mørk chokolade fandt jeg også. De biscotti kunne kun blive gode, med alle de gode sager der blev puttet i – jep og gode, det blev de! 🙂Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Det er nemt at bage biscotti! Først alle de tørre ingredienser og til slut ægget, som dejen samles med. Der er ikke fedtstof i dejen, men kaloriefattige blev kagerne vist ikke, med alle disse lækre sager i. 😉Cantuccini med chokolade, bær og nødderHvis du har citroner eller appelsin, så riv gerne lidt af skallen og tilsæt. Det kan også sagtens udelades. Prøv også med kakao i dejen? Chokoladebiscotti smager også godt 🙂

Dejen kan være lidt tung og fast at røre sammen, så brug gerne din røremaskine. Det kan være lidt svært at samle dejstængere, så dyp gerne hænderne i mel, hvis du synes dejen er for klæbrig at trille. Jo mere mel du kommer i, jo mere tør bliver kagerne dog, så brug så lidt som muligt. Cantuccini med chokolade, bær og nødder

Hvad er cantuccini og biscotti for nogle småkager?

Cantuccini og biscotti er populære sprøde italienske mandelsmåkager.

Biscotti betyder “dobbelt-bagt” på italiensk. Kager der er bagt to gange. Sidste bagning tørrer kagerne og det er jo derfor, at de italienske småkager er så sprøde. Traditionelt er der mandler i kagerne, men de kan også sagtens, som her, bages med andre slags nødder. Cantuccini med chokolade, bær og nødderHvis du synes kagerne er for bløde efter afkøling, så giv dem bare lidt ekstra tid i ovnen.

Pas på ikke at bag dem for meget 2. gang, så kan de nemlig blive hårde som sten. Skulle skaden ske, så kan kagerne fint dyppes i kaffen/teen, men advar gerne lige de af dine kære, der skulle have skrøbelige tænder 🙂Cantuccini med chokolade, bær og nødderCantuccini er lette at lave og lette at spise. Kagerne er perfekte at servere til en kop te eller en kop kaffe og altså perfekte hvis du har chokolade, nødder og tørret frugt i overskud.

Jeg har  ogsåen 1 pakke dadler fra julen. Dem må jeg da også kunne prøve at putte i?  Kun fantasien sætter grænser.Cantuccini med chokolade, bær og nødderDer var jubel i det lille hjem. Vi har et særligt bisotti-glas og nu kunne det fyldes op igen. Jubii. Jeg har bagt en masse forskellige biscotti i tidens løb, nogle med kakao, nogle med kanel og krydderi og nu disse med SYNDIGT meget chokolade i.

Få inspiration til andre biscotti / cantuccini opskrifter her:

1.

Biscotti med kakao og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde kakaobiscotti med hasselnødder - næsten sukkerfri version
Se opskriften her

2.

Biscotti med appelsin, mandler og kakao
Sprøde italienske mandelsmåkager med mandler, appelsin og kakao
Se opskriften her
Biscotti med appelsin og kakao - julebiscotti

3.

Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær - opskrift
Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade
Se opskriften her
Biscotti med mandler chokolade og kirsebær

4.

Biscotti med mandler, appelsin og abrikos
Biscotti med kakaosmag, appelsin og appelsin er skønne sprøde italienske småkager 
Se opskriften her
Biscotti med kakaosmag, appelsin og abrikos

5.

Biscotti med mandler & chokolade julebiscotti
Sprøde julebiscotti med mandler, chokolade og krydderier
Se opskriften her
Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser

6.

Nutella småkager - opskrift på lækre biscotti
Sprøde lækre småkager med Nutella
Se opskriften her
Biscotti med nutella - sprøde lækre småkager

7.

Biscotti med marcipan - italienske småkager
Sprøde italienske mandelsmåkager med marcipan, mandler, chokolade og appelsin
Se opskriften her
Biscotti med marcipan - italienske småkager

8.

Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.
Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.choko
Se opskriften her

9.

Biscotti med chokolade nem fedtfattig opskrift
Fedtfattige chokolade biscotti
Se opskriften her

Min version af Claus Meyers tekager blev nogle af de bedste biscotti jeg har bagt. Spring du bare på de lækre kager 🙂

Cantuccini med chokolade, bær og nødder


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.