Cookiekage. Uhm her får du opskriften på en lækker kage. Cookiekage dej bagt som en hel kage, med mandler og Daim chokolade.
Har du prøve at bage cookies som en hel kage? Det er genialt! Overfladen på kagen bliver sprød og midten, blød og næsten brownie agtig.
Her får du opskriften på endnu en dejlig cookiekage.
Jeg har tidligere eksperimenteret med en lys cookiekage med hvid chokolade og en mørk brownie version med mørk chokolade. Lækre kager og det er dén du skal høre om i dag også.
Cookiekagen du får opskriften på i dag er med Daim. Jeg elsker bare Daim chokolade!
Du kan jo sagtens bruge andet chokolade til kagen. Mørk, lys, mælkechokolade? Center chokolade med karamel, vil også være et hit. 🙂
Daim cookiekagesnitter. Nam nam, hvor var de gode! Jeg dryssede grofthakkede mandler og saltflager på toppen.
Salt var virkelig prikken over i’et. Sødt og salt i forening. Uhm.
Cookiekagen skal være blød og brownieagtig i konsistensen, så bag den endelig ikke for længe.
Krummen er blød og svampet. En virkelig lækker chokoladekage. Nyd den, som den er, eller servér flødeskum eller vaniljeis til.
Opskriften på Daim chokoladekagen er rigtig nem og du får den lige her:
Cookiekage snitter med Daim og chokolade – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Cookiekage dej:
- 110 gram smør
- 125 gram sukker kan erstattes med rørsukker ell. brun farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram sirup ca. ½ dl - 4-5 spsk. Både lys og mørk kan bruges
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 spsk kakaopulver kan udelades, hvis du ønsker en lys variant
Topping:
- 1-2 Daim chokoladebar Jeg brugte 1, men 2 vil også være lækkert. Al anden chokolade kan bruges
- 1 hånd mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
- ½ tsk saltflager eller groft salt - kan udelades
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker. Pisk ægget i.
- Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt sirup og rør dejen. Det bliver en hård fast dej at røre, brug gerne elpisker. Tilsæt evt. ekstra sirup, hvis dejen smuldrer for meget
- Smør en bageform og fordel dejen heri. Tryk dejen ud i formen, ved at fugte fingrene med vand. Min form målte 13x30 cm, men en form på 20x20 cm vil også være fin - eller et rundt tærtefad
- Hak mandler og Daim chokolade groft og fordel det på dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen og drys til sidst saltflager på (kan udelades)
- Bag kagen ca. 20-22 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal være sprød på toppen, men stadig føles lidt klæg/brownieagtig/ubagt indeni. Kagen sætter sig efter afkøling
- Skær små cookiekage stykker ud og servér kagen lun, gerne med flødeskum eller vaniljeis til.
Noter
Daim chokoladekage med mandler – lækker, klæg og svampet som en brownie. Den perfekte dessert chokoladekage
Nam, nam en dejlig chokoladekage! En skøn brownie, med en helt perfekt konsistens. Klæg og svampet.
Chokolade cookiekagen vil være perfekt at servere som dessertkage, med frisk frugt og is eller flødeskum til.
Dine gæster vil juble!
Jeg brugte Daim chokolade og mandler, men du kan sagtens bruge anden chokolade. Mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder? Du bestemmer 🙂Dejen bliver hård og fast. Du vil sagtens kunne rulle dejen ud som små dejkugler og bage dem som almindelige cookies.
Bland bare Daim chokoladen og mandlerne i dejen og bag kagerne, som småkager. 8-10 minutters bagetid vil jeg tro.
Voila! På kun lidt over 20 minutter, var der en lækker fin cookiekage klar på sommerhuset terrasse.
En virkelig den god chokoladekage og super nem at bage også. En mellemting mellem en brownie og en cookie – en brookie kaldes den også
Her i huset var vi vilde med både kagen og konsistensen og saltsmagen ikke mindst. Et scoop, når sødt og salt kombineres. Har du f.eks. også prøvet disse lækre saltflødekarameller?
Haps!
Det var lidt svært at tage et foto af kagen, så du kunne fornemme den klæge konsistens. Den føltes både blød og lidt sej i det.
Vi nød kagen som den var, men den ville også have været et hit med frisk frugt eller friske bær til og gerne flødeskum eller vaniljeis til.
Den kage må du altså prøve. Den er super god og lynhurtig at lave. Spring du bare på.
Chokoladekagen var en genial kage til den hurtige lækkersult, til dessertbordet eller kagebordet, når du får gæster. Den smager skønt til en kop kaffe, eller te. 🙂
Få flere lækre opskrifter på cookiekage og brownie chokoladekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.