Har du lidt nødder til overs i dit køkkenskab, så skulle du næsten lige prøve en portion af disse nemme og lækre cookies med vanilje.
Faktisk er det en portion af disse vaniljetoppe jeg har peppet op med hasselnødder. Halløj hvor var det altså bare en god ide. Spring du bare på en portion af disse hasselnøddecookies.
De er knasende sprøde og smager skønt. En portion er hurtigt lavet og du skal kun bruge få ingredienser. Faktisk skal du også kun bruge 30 gram smør til denne portion, så de helt store kaloriesyndere er kagerne heller ikke. 🙂
Jeg har brugt god vanilje i kagerne, nemlig 1 tsk kværnet vaniljestang fra sådan en vaniljekværn her. Du kan også bruge kornene fra ½ -1 vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljesukker.
Skønne kager – med god smag af vanilje og hasselnødder.
På ingen tid kan et fad hasselnødde-cookies være klar til dig 🙂Opskriften på de gode hasselnødde-cookies er rigtigt nem og du får den lige her:
Cookies med hasselnødder & vanilje – opskrift
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 1 dl flormelis
- 30 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
- ¾ dl mel
- 1 håndfuld hasselnødder grofthakkede
Sådan gør du
- Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen. Rør flormelis, vaniljesukker og æggeblomme i.
- Rør melet i. Dejen kan røres med en gaffel
- Hak hasselnødderne groft og tilsæt
- Rør dejen godt med en gaffel og tril små dejkugler. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med god afstand.
- Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Det er overraskende, at der kan trylles så mange småkager ud af så lille en portion dej?
Jeg øver mig i at bage små portioner, for her i huset er der jo efterhånden kun mig til at spise kagerne. XL-portioner du’r ikke rigtigt i den sammenhæng længere 🙂 Kagerne smager skønt og jeg giver dem mine allerbedste anbefalinger.
Kagerne får samme konsistens som vaniljetoppene og det er en lidt anderledes småkage, fordi der ikke er bagepuler i dejen. En sprød og kompakt kage, der er helt perfekt at dyppe i en god kop kaffe.
Måske du er frisk på at trylle en portion? Hvis du har læst opskriften til bunds, er du sikkert let at lokke 🙂