Lakrids cookies. Uhm her får du en god opskrift på sprøde og lækre cookies med lakrids, chokolade og hasselnødder.
Lakrids, lakrids, lakrids i alt for tiden og alligevel er jeg – endnu – ikke træt af det. Lakridscookies bliver jeg heller aldrig træt af.
Nogen har yndlingsaversioner mod lakrids i kager. “Man behøver jo ikke stoppe lakrids i alt, vel?”
Næh, men lov mig, at du drister dig til en smagsprøve af disse, før du beslutter dig for at have en holdning til lakridscookies.:-)
Her i huset flokkedes familien om kagerne, min gemal ligeså.
Min mand er ellers vældig reaktionær på kagefronten. Han foretrækker helst kringle, eller lignende smørtunge kager, der ALDRIG bliver lavet om på.
Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂
Kast dig roligt ud i lakridscookie eksperimentet. De er drøn gode og helt sprøde. Når min reaktionære mand kan og imponeres, så bliver du også overvundet.
Der bliver 75 cookies ud af denne portion, med kun 150 gram smør. Der er rimeligt meget brun farin og rørsukker i, som giver en god krydret smag.
Jeg bilder mig ind, at det ikke er de mest usunde kager du kan spise. Hvis du altså kan nøjes med et par stykker, og det kan du med garanti ikke 😉
Kan man lave kagerne med andet end lakrids?
Lækre cookies, som jo selvfølgelig sagtens også kan laves uden lakrids. Tilsæt evt. anden smagsgiver i så fald, f.eks. kakao, vanilje, flere nødder og chokolade?
Hvis du undlader lakrids, så bliver det helt klassiske cookies hvis du er mere til det. Brug gerne opskriften som udgangspunkt.
Her kommer opskriften på de lækre cookies med lakrids. Glæd dig, den er nem 🙂
Lakrids cookies med chokolade & hasselnødder – få en god nem opskrift på sprøde lakrids småkager hér
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 150 gram brun farin
- 250 gram rørsukker alm. sukker kan også bruges, rørsukker er dog sødere og giver en mere krydret smag
- 3 æg
- 400 gram mel
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 7 tsk lakridspulver
- 2 tsk lakridssirup eller alm. sirup
- 75 gram grofthakket chokolade
- 75 gram grofthakkede hasselnødder
Sådan gør du
- Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør sukker og brun farin i.
- Rør æggene i ét af gangen
- Bland natron, bagepulver, salt og lakridspulver i melet og rør det i lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine.
- Tilsæt lakridssirup (eller alm. sirup)
- Hak chokolade og hasselnødder groft og vend i dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Form cookies med 2 teskeer og sæt på bagepladen med god afstand. Der kan være 25 stk. pr. bageplade
- Bag dine cookies 7-9 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og mørk gyldne. Er kagerne for bløde, så bag kagerne 2-3 minutter ekstra.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåser.
Noter
Sprøde lækre cookies med lakrids, nødder og chokolade – nemme og hurtige at lave
Brug gerne lidt flere nødder og lidt mere chokolade, hvis du synes. Det bliver kagerne ikke ringere af. Det er nemt hurtigt at røre cookiedejen sammen og det kan fint gøres blot med ske.
Tricket er, at smørret skal være blødt nok, så lun det gerne i mikrobølgeovnen 10 sekunder af gangen. Det skal ikke smelte.
Her kan du se den nemme cookie proces fra start til slut.
Sådan laver du lakrids cookies med chokolade og hasselnødder – se billederne her
Der bliver jo en hulens masse kager af denne portion. Der blev rigeligt til mine kolleger, det er også længe siden de er blevet forkælet. Familien var også vilde med kagerne, ja selv manden jo.
Teenagedatteren var nærmest ustoppelig. Småkagerne fik hende til at bryde sit selvbestaltede sukkerstop.
Uha – ikke nemt at have en mor, der kagefrister så tit (hele livet vel nærmest?);-)
Nemme småkager med lakrids. Dem må du prøve
Prøv det, også selvom du er skeptisk overfor lakrids i kager. Disse er drøngode. De smager perfekt med en god kop kaffe til.
Opskriften er god, hvis du skal bage til mange. Til fødselsdag, til kolleger, til skoleklassen?
Bare lige et cookietip fra mig til dig. 🙂
Lakrids – lakrids – lakrids <3
Få flere lækre opskrifter på kager, cookies eller småkager med lakrids:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Uuuuhm… Lækre, lækre! Meget fint afstemt lakrids, smager som sådan ikke af lakrids, men har liiiige en lille snert. Skønt! Jeg puttede 50 gram sukker mindre i og erstattede 100 gram mel med 130 gram havregryn. Smager forrygende! ????❤️