Daim cookies med sirup. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækker småkager med Daim Marabou, sirup og brun farin.
Med lækker Daim chokolade kan man trylle de lækreste cookies. Det vidste du vist godt ikke? Ellers får du et tip hér
På bloggen har jeg flere opskrifter på Daim-cookies, bl.a. disse lækre Ben og Jerry-cookies.
I dag skal du høre om en helt ny variant, med brun farin og sirup. Sprøde, knasende og lækre.
Kagerne smager SUPER godt! Så godt at resterne forsvandt som dug for solen til vores sommerhus housewarming sidste weekend. Gæsterne og familien hér sender dig kagerne vores allerbedste anbefaling.
Daim småkagerne er super nemme at bage og passer perfekt til ethvert kagebord.
Får du gæster en dag, vil hjemmebagte cookies altid være et hit. Kollegerne vil også juble, hvis du en dag tager en portion med på job. De fungerer også godt som julesmåkager. Bare lige et tip til dig.
Heldigvis er kagerne super nemme at lave.
Du får opskriften lige her:
Daim cookies med sirup og brun farin – sprøde lækre småkager. Få en nem opskrift her
Ingredienser
- 250 gram brun farin
- 200 gram blødt smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 3 spsk sirup lys eller mørk. Honning kan bruges i stedet
- 150 gram Marabou Daim eller anden favoritchokolade. Både lys, mørk og hvid chokolade kan bruges
Sådan gør du
- Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør smørret med farin og vaniljesukker. Dejen kan røres med ske, men brug gerne elpisker eller køkkenmaskine. Rør æggene i ét af gangen.
- Hak Daim-chokoladen og tilsæt.
- Bland natron i hvedemelet og tilsæt skiftes med siruppen. Dejen bliver hård og fast. Brug gerne køkkenmaskine. Brug gerne hænderne til at samle dejen til sidst
- Beklæd bageplader med bagepapir og læg cookiedej herpå, med to teskeer. Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade. Jeg fik 75 cookies af denne portion
- Bag dine cookies 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) - bagetiden afhænger af størrelsen på kagerne. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
- Lad gerne kagerne afkøle på en rist. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter igen
Noter
Lækre sprøde småkager med Daim Marabou chokolade – anden chokolade kan sagtens bruges
Daim chokolade er jeg altså totalt fan af. Marabou-versionen er jeg faktisk mest vild med, selvom det er svært at slå den originale Daim.
Marabou mælke-chokolade har en særlig mild og sukkersød smag. Får man hul på en pakke, er det svært at få stoppet i tide igen. Det er den farligste chokolade!
En kollega sagde engang “Åh – en stribe Marabou. Jeg kan ikke modstå det…” Jeg svarede: “Heller ikke jeg. Snakker vi om en stribe på den korte eller den lange led?” 😀En gang chokoladefan, altid chokoladefan. 🙂
Super nemme cookies og der bliver mange cookies af denne portion. Der bliver rigeligt til mange lækkersultne gæster.
Du kan sagtens bruge anden chokolade til kagerne. De er så lækre med f.eks. orange chokolade, mint chokolade, lakrids chokolade?
Du bestemmer hvilken chokoladefavorit du vil bruge. Bare brug denne opskrift, som en god cookie grund opskrift.
Få inspiration til flere lækre cookies med chokolade nederst i dette indlæg.
Sådan laver du cookies med Daim, sirup og brun farin – se billederne her
Med denne opskrift er det er nemt på rekordtid at få fyldt husets kagedåser.
Småkagerne bliver sprøde og lækre og den brune farin og siruppen giver kagerne en særlig krydret smag, som jeg er helt vild med.
Jeg elsker også Bastogne-kager der er bagt med sirup og farin og en hel del julekrydderier.
Det er lykkedes mig at udvikle en opskrift der kommer tæt på de købte. Prøv f.eks. at tjekke denne opskrift ud, hvis du også er vild med krydrede Bastogne-kager.
Nu er det snart jul og snart må vi slippe vores julebageiver fri. Vi kan gå bageamok alt det vi orker. Fylde alle kagedåserne derhjemme og invitere på julebag eller glæde andre med fyldt kagedåse.
Er du også så småt begyndt at gå i kagetænkeboks over hvilke julesmåkager du skal bage i år? Hvis du savner inspiration, så kig med på denne liste.
Få inspiration til flere opskrifter på cookies & småkager med chokolade her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Har lige bagt Marabou cookies (termometret siger 32 grader ?!)
Jeg erstattede 50 gram farin med kokossukker og kom et par skefulde groft havsalt i, samt lidt mørkt hakket chokolade. De er bare mums tak for den opskrift (også?)