Cremestang – uhm er du også vild med bløde cremestænger med hjemmelavet kagecreme? Sådan en opskrift får du i dag.
Dejen til cremestængerne er en nem bløddej. En god grunddej som du kan bruge til andre lækre kager. Disse nemme fastelavnsboller, brunsviger boller og denne nemme crembolle – fastelavnsbollekage.
En skøn dej, både at arbejde med og smagen er i top! Jeg er faktisk mere fan af denne dej, fremfor en smørtung wienerbrødsdej.
Hvis du er til kardemomme, så tilsæt gerne lidt kardemomme. Det smager skønt i bløddeen, synes jeg.
Kagecremen har jeg selv lavet fra bunden, men den er nem. Det er denne bagefaste vaniljereme, der også er rigtig god at bruge i fastelavnsboller.
Du kan også bare bruge en kagecreme fra brev, men hjemmelavet er nu bare bedst, synes jeg.
Jeg lavede cremen med vaniljesukker, men hvis du gerne vil flotte dig, så brug gerne ½-1 vaniljestang.
Cremen kan du lave i mens dejen hæver og voila! Nemt og hurtig kan du trylle en lækker cremestang – eller 2 får du faktisk, ud af denne portion.
Dejen er super nem at rulle ud og cremen skal bare lægges på midten. Nemmere bliver det ikke.
Cremesnitterne smager lidt som kringle, men dejen er bare blødere og lettere, da den indeholder mindre fedtstof.
Cremestængerne kan du skære ud til creme snitter, som dem du kan købe hos bageren.
De er et hit både til eftermiddagskaffen eller som sødt morgenbrød, måske i weekenden eller til brunch?
Hvis du tilsætter lidt revet marcipan eller marcipanremonce så kan du nemt trylle stængerne om til marcipanstænger.
De er nu rigtigt lækre, bare med creme alene, men tilsæt gerne lidt ekstra marcipan luksus, hvis du synes. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cremestang – få en god nem opskrift på kage med creme hér
Ingredienser
Dej:
- 1¾ dl mælk
- 50 g smør
- 25 g gær
- ¼ tsk. salt
- 2 spsk sukker
- 300-350 gram hvedemel (ca.)
- ½-1 tsk kardemomme kan udelades
- ½ æg sammenpisket - gem resten til pensling
Kagecreme / vaniljecreme:
- 1½ dl mælk + ½ dl (til jævningen)
- 2-3 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 2 spsk Maizena/kartoffelmel/majsstivelse
- Pensling:
- ½ æg sammenpisket
- Drys: mandelflager og evt. perlesukker/alm. sukker
- Pynt: chokoladeglasur smeltet - kan udelades eller erstattes med alm. glasur (hvid eller chokoladeglasur)
Sådan gør du
Kagedej:
- Lun mælken og smørret sammen til fingervarmt, det gøres nemmest i mikroovn. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker og ½ sammenpisket æg (gem resten til pensling)
- Tilsæt nu hvedemel lidt af gangen, sammen med salt og kardemomme. Brug kun lige mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre. Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen v. 30 grader. Lav kagecremen imens.
Hjemmelavet kagecreme/ vaniljecreme:
- Lun mælken i gryde. Imens så pisker du den sidste ½ dl mælk med majsstivelse/kartoffelmel, æg, sukker og vaniljesukker
- Pisk maizenablandingen i mælken og kog kagecremen op under omrøring. Hvis du synes kagecremen bliver for fast, så supplér med lidt ekstra mælk. Kagecremen bliver mere stiv efter afkøling. Stil cremen til afkøling
Sådan laver du cremstængerne:
- Rul cremestængerne tyndt ud ud på et stykke bagepapir, af form som ovnens store bageplade, ca. med målene 13x40 cm. Jeg fik 2 cremestænger af denne portion. Fordel kagecremen midt på cremestængerne.
- Føj dejkanterne ind over hinanden, i begge sider, til de rammer kanten med creme (også i enderne). Tryk dejen sammen, så den ikke åbner sig under bagningen.
- Stil cremestængerne til hævning tildækket et lunt sted i 30 minutter (gerne i ovnen v. 30 grader)
- Pensl cremestængerne forsigtigt med sammenpisket æg og drys gerne med perlesukker og evt. mandelflager
- Bag cremestængerne ca. 17-19 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) på 2. nederste rille. Hold øje med de ikke bliver for mørke
- Lad cremestængerne afkøle lidt, før du evt. pynter dem med chokoladeglasur
Noter
Brug gerne marcipanremonce eller 50-100 gram revet marcipan i stedet for eller sammen med kagecremen.
Dej og creme kan bruges til fastelavnsboller også. Jeg opbevarede mine cremestænger i køleskabet, men de kan også fryses.En cremestang er allerbedst på bagedagen, men du kan fint lune dem i ovn/airfryer dagen efter.
Stænk/pensl dem gerne med lidt vand, og lun dem ved svag varme, så bliver de som nybagte.Lækre cremestænger med hjemmelavet vaniljecreme – stængerne kan nemt trylles om til marcipanstænger.
Sikke en lækker cremestang! Tænk at man kan få så meget lækker kage ud af så lille en portion dej!
De smagte rigtigt lækkert bare med kagecreme. Man kan også tilsætte marcipanremonce eller 50-100 gram revet marcipan som fyld, i stedet for eller sammen med kagecremen.
Dej og creme kan bruges til fastelavnsboller også. Det er nemlig så genialt, at du sagtens kan bruge begge dele til de lækreste cremeboller også.
Haps så er der lækre cremesnitter til eftermiddagskaffen.
Synes du ikke bare det virker som en nem dej?
Jeg håber du forstår min forklaring om hvordan dejen bare skal klemmes sammen ind mod cremekanten? Desværre fik jeg ikke taget et billede lige af det trin. Håber det lykkes for dig alligevel. 🙂
Voila! Så nemt er det faktisk!
Min mand STORelsker kringle, og han var helt vild med disse cremestænger, selvom det ikke helt er en kringledej.
Cremestangen er allerbedst på bagedagen, men du kan fint lune dem i ovn/airfryer dagen efter. Stænk/pensl dem bare med lidt vand, og lun dem ved svag varme, så bliver de som nybagte.
Rigtig god fornøjelse med din hjemmelavede cremestang. De var et hit hjemme hos os.
Mon ikke du bliver populær, hvis du bager en portion derhjemme? Jeg tror det. 🙂
Få flere gode opskrifter på fastelavnsboller, cremeboller eller lækre kager med creme her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.