Kalkunret i stegeso. Uhm i dag får du opskriften på en dejlig ret med kalkun, bacon, porrer og gulerødder, tilberedt i stegeso med en dejlig flødesovs.

Der er også ost i, som du kan se på billedet. En lækker ret, fyldt med lutter gode sager. Uhm hvor vi bare elsker den ret!Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Altså jeg har jo før skrevet om retten.  Vi er bare så vilde med kalkunretten, at du i dag får endnu en opskrift på en ny version.

Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet og de gode successer, vender jeg gerne tilbage til.

Idag har jeg prøvet at tilsætte gulerødder og ekstra ost og sikke en god idé. Uhm <3

Kalkunret i stegeso med grøntsager og flødeSkal vi ikke sige at det lige går at jeg skriver om familiens yndlings-Römertopf ret nr. 1 bare lige én enkelt gang til?

Kalkunretten kan du tilberede i stegeso eller et tildækket ildfast fad.

Du kan sagtens også bare sætte din stegegryde i ovnen? Kast du dig bare over den lækre ret. Der er mange muligheder. Bare spring på.

Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Kalkunen bliver fantastisk mør og lækker i denne ret. Låget på stegesoen gør, at den gode flødesovs ikke fordamper. Smart.

Hvad er en Römertopf og hvordan bruger man den?

En Römertopf er et ildfast fad i rødstens-ler. Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn

Lerfadet (både top og bund) skal stå i blød i vand i min. 15 minutter, før du putter maden i. På den måde suger den vand, der senere afgives til retten.

En stegeso holder på fugten i retten, da intet fordamper. Både kød og tilbehør, tilberedes sammen og giver god smag til hinanden.

Du skal huske at du ikke må putte varmt indhold i, da temperaturforskellen vil kunne få din Römertopf til at knække. Husk også at en Römertopf derfor også altid skal sættes i en kold ovn.

Sæt aldrig den varme stegeso på en kold overflade, så vil den også kunne knække.

Som sagt kan du bruge andre former for tildækkede fade til denne ret. Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kalkunret i stegeso med grøntsager, bacon, ost og fløde – få opskriften her:

Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
Mør og saftig ret med kalkun, gulerødder, porrer, bacon og ost - tilberedt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Ret: Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kalkunbryst eller kalkunbrystfilet - svinemørbrad eller svinekød i tern kan også bruges
  • 125-250 gram bacon i skiver - klippet i små stykker (1-2 pakker) Du bestemmer selv hvor meget bacon du vil bruge
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 250 gram champignon eller 2 glas
  • 4-5 porrer i skiver
  • 5 dl fløde - gerne madlavningsfløde / kaffefløde (du kan nøjes med 2½ dl og tilsætte 2½ dl mælk ekstra)
  • 4 gulerødder i tern eller tynde stave
  • dl mælk
  • 200 gram ost revet eller ost i skiver. Kan udelades

Sådan gør du

  • Sæt stegesoen i blød i vand i min. 15 minutter. Fyld den ene del med vand og sænk den anden ned oveni
  • Skær kalkunbrystet i mindre sstykker (5-7 cm) og svits stykkerne i smør, sammen med bouillonterningerne. Krydr godt med salt og peber
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
  • Vask og rens gulerødder og porrer og snit grøntsagerne i skiver.
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
  • Fyld porre/gulerodsblandingen i stegesoen eller et ildfast fad
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
  • Læg kalkunstykkerne ovenpå porreblandingen og hæld fløden/mælken ved
    Kalkun med bacon og porrer i ovn
  • Fordel osten på og tilsidst champignon og bacontern på toppen
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
  • Læg låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn. Du kan også bruge et ildfast fad og tildække med staniol
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tilbered retten ca. 1½-13/4 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Lad gerne retten stege et kvartér uden låg til sidst, så kødet kan blive sprødt på toppen
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde
  • Servér gerne ris til retten
    Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Noter

Kan også laves med kylling, eller svinekød.  
Kalkunretten kan laves i en støbejernsgryde, du sætter i ovnen eller et tildækket ildfast fad.
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn ret med kalkun i Römertopf med porrer, gulerødder, bacon, fløde og ost – simremad af allerbedste slags

Tit kan du være så heldig, at du kan købe et kalkunbryst til kun 50 kr. Så skal du slå til og købe nogle stykker, så du har til mange lækre kalkunretter. Kalkunkøddet kan fint fryses.

Det er meget billigere at købe et helt kalkunbryst og skære i mindre stykker, fremfor f.eks. at købe kalkunfilet eller kalkun i tern. De stykker jeg skar ud, var på ca. 5-7 cm.  Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Se lige nogle fine farver! Gulerødder og porrer klædte hinanden, i denne lækre ret.

Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Der var godt “læs” på min lille Römertopf. Jeg har to typer, én på 2½ liter og en på 5 liter. Jeg skulle vist have brugt den store Römertopf til denne ret. Gør du gerne dét, hvis du har en stor. 🙂Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Jeg tildækkede min stegeso med stanniol, så jeg var sikker på, at delene sluttede tæt.

Ærgerligt når den gode flødesovs bobler ud i ovnen og går til spilde. Det er da også forbistret træls at gøre ovnen ren, så bare lige et tip til dig. 🙂Kalkunret i stegeso med grøntsager og flødeSæt låget på din Römertopf og sæt fadet i en kold ovn. Steg så længe du har lyst. Jo længere tid, jo bedre.

Vores fad stegte i 1½ time v. 175 grader varmluft, men du kan sagtens tilberede retten over flere timer, ved lavere temperatur. Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Mad i Römertopf bliver fantastisk lækkert! Mørt saftigt kød. Ingen tørstegning her. Fugt og væde fra grøntsager bliver absorberet i kødet og alle vitaminer bevares.

Det bliver den LÆKRESTE flødesovs. Du kan bruge kaffefløde, madlavningsfløde eller piskefløde til retten.

Osteskiverne tilfører en lækker ostesmag og bacon’en er altså uundværlig. Uhm en lækker ret! En kæmpe favorit i vores familie.

Prøv også denne kalkungryde med ris. Der er også ost og champignon i sovsen og den er super god.

Kalkunret i stegeso med grøntsager og fløde

Vi elsker Römertopfen her i huset. Maden bevarer saft, kraft og god smag.

Kan Römertopfen vaskes i opvaskemaskine?

Jeps det kan den sagtens! Det har jeg gjort i årevis, uden nogen problemer.

Når du sætter stegesoen på plads i køkkenskabet, så læg to spiseskeer i bunden og sæt delene oveni hinanden, så der er en luftsprække. Det er vigtigt at der kan komme luft til, imens stegesoen tørrer.

Uhm vi nød den lækre ret med ris  og et et lækkert madbrød til, nemlig et dejligt hvidløgsbrød med oregano.

Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
Sprødt og lækkert madbrød i bradepande med hvidløg og oregano
Se opskriften her
Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Smart at det kunne være i ovnen, samtidig med stegesoen. Det er nemlig oplagt at udnytte ovnvarmen, nu ovnen alligevel er igang. Elsker min varmluftovn!

Vi fik også lige en lækker tomatsalat med frisk basilikum og mozzarella.

Tomatsalat med mozzarella og basilikum
En nem og lækker tomatsalat med mozzarella og basilikum
Se opskriften her
Tomatsalat med mozzarella basilikum - nem

FLOT SALAT. Smuk at se på og så lækker at spise. 

Heldige os. Sikke en lækker servering.

Familien giver retten de allerbedste anbefalinger. Den må du prøve 🙂