Fastelavnsboller med creme, marcipan og nougat. Uhm nogle lækre fastelavnsboller du skal høre om i dag.
Fastelavn er mit navn, boller i min mave!
Højsæson for bløde lækre cremeboller til fastelavn og halløj hvor smager de bare godt, sådan en portion fastelavnsboller.
Faktisk er det ikke så svært at bage fastelavnsboller og jeg deler den lækreste opskrift med dig her.Dagens fastelavnsboller med creme indeholder også fyld af marcipan og så er der brugt smeltet nougat på toppen. Uhm sikke nogle lækkerier.
Har du ikke lige nougat på lager, så kan almindeligt glasur sagtens bruges.
Som du allerede kan se på billederne, lykkedes mit fastelavnsbolle projekt. De blev virkelig vellykkede. Jeg kan slet ikke få armene ned!
For en sikkerheds skyld, bagte jeg fastelavnsbollerne i siliconeforme. Det var for at undgå, at cremen løb ud, men det var slet ikke nødvendigt.
De blev ikke bare gode de fastelavnsboller. De blev FANTASTISK lækre og intet fyld løb ud! 🙂
Uhm – jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:
Gammeldags fastelavnsboller med creme, marcipan & nougat glasur – få opskriften her
Ingredienser
Dej:
- 1½ dl. lunkent mælk
- 25 gram gær
- 3 spsk. sukker
- ¼ tsk salt
- 1 æg
- 75 gram smeltet smør
- 350 gram hvedemel
Vaniljecreme
- 2½ dl Kagecreme. Du kan bruge færdigkøbt kold vaniljecreme rørt med 1 spsk Maizenamel eller hjemmelavet bagefast vaniljecreme
Fyld af marcipanremonce:
- 125 gram marcipan
- 50 gram smør
- 50 gram sukker
Nougatglasur:
- 25-50 gram smeltet nougat. Ca. 1 tsk pr bolle kan erstattes af kakaoglasur
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet smør, salt og æg. Tilsæt melet i lidt efter lidt, og brug kun lige så nok at dejen ikke klæber for meget itil fad/fingre. Stil dejen til hævning et lunt sted f.eks. i ovnen på 50 grader. Skal hæve til dobbelt størrelse.
- Imens forbereder du fyldet. Lav en vaniljecreme eller pisk en op fra pulver og tilsat 1 spsk Maizena og smagt til med lidt flormelis.
- Bland alle ingredienser til marcipanremoncen og rør godt.
- Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Jeg fik 16 fastelavnsboller af denne portion. Tip . Skær f.eks. firkanterne ud med en pizzaskærer
- Læg en stor teske-fuld marcipan-masse på hver firkant og en spsk. creme.
- Saml hjørnerne og enderne godt sammen.
- Bollen placeres med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir eller endnu bedre i muffins- eller siliconeforme, så fyldet med garanti ikke fylder ud.
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve ca. et kvarter et lunt sted eller i en 50 grader lun ovn
- Bag fastelavnsbollerne 13-14 minutter ved 175 varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
- Læg lidt nougat på toppen af hver fastelavnsbolle, og lad den smelte på bollerne, imens de køler af
- Fastelavnsbollerne kan skubbes ud af formene, når de er afkølet lidt.
Noter
Creme eller marcipan kan erstattes med syltetøj.
Prøv og flæk fastelavnsbollerne og put flødeskum i. UhmBløde de lækre boller med creme, marcipan og nougat til fastelavn – bløde cremeboller
Nogle gange er man fristet, til lige at bruge det sidste creme i fastelavnsbollerne, hvis der nu er lidt i overskud.
En dum idé, siger jeg, belært af erfaringerne fra mine tidligere fastelavns-flop.
For meget creme=for fyldig bolle=bollen sprækker=cremen flyder ud=øv. Se om du kan praktisere lidt men godt?
Undgå at cremen løber ud i dine fastelavnsboller – fyld ikke for meget creme i og brug gerne en bagefast vaniljecreme
Brug gerne en bagefast vaniljecreme – du kan få en god opskrift her:
Saml også fastelavnsbollerne godt, ved at klemme alle hjørner og samlinger sammen. Sammenføjningen skal i bunden. Bag også gerne fastelavnsbollerne i en form, af silicone eller papir. Min datter synes det var helt forkert, hvis der ikke kom chokoladeglasur på fastelavnsbollerne. Vi lavede derfor nogen med nougat og nogen med kakaoglasur.
4 i familien. 8 fastelavnsboller med nougat og chokoladeglasur. Nøj manner hvor blev vi mætte og hvor var de lækre de fastelavnsboller!
Perfekte fastelavnsbollerne – søde, bløde og lækre og med creme der ikke løb ud.
Flæk evt. fastelavnsbollerne og fyld dem med flødeskum, lidt a la de svenske semlor?
Du kan også fylde dem med syltetøj, i stedet for marcipan? Du bestemmer.
Skønt med alle de fastelavns bolle varianter vi kan lave. Alle de muligheder der nu åbner sig! 🙂
Se lige nogle fine runde fastelavnsboller. Slet ikke nogen dum idé, at bage dem i en siliconeform.
Sikke en lækkerbisken.
Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.