Fastelavnsboller med creme, marcipan og nougat. Uhm nogle lækre fastelavnsboller du skal høre om i dag.

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Fastelavn er mit navn, boller i min mave!

Højsæson for bløde lækre cremeboller til fastelavn og halløj hvor smager de bare godt, sådan en portion fastelavnsboller.

Faktisk er det ikke så svært at bage fastelavnsboller og jeg deler den lækreste opskrift med dig her.Fastelavnsboller med creme marcipan & nougatDagens fastelavnsboller med creme indeholder også fyld af marcipan og så er der brugt smeltet nougat på toppen. Uhm sikke nogle lækkerier.

Har du ikke lige nougat på lager, så kan almindeligt glasur sagtens bruges. Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Som du allerede kan se på billederne, lykkedes mit fastelavnsbolle projekt. De blev virkelig vellykkede. Jeg kan slet ikke få armene ned!

For en sikkerheds skyld, bagte jeg fastelavnsbollerne i siliconeforme. Det var for at undgå, at cremen løb ud, men det var slet ikke nødvendigt.

De blev ikke bare gode de fastelavnsboller. De blev FANTASTISK lækre og intet fyld løb ud! 🙂

Uhm – jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Gammeldags fastelavnsboller med creme, marcipan & nougat glasur – få opskriften her

Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougat
Fastelavnsboller med marcipan og nougat - nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • dl. lunkent mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk. sukker
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 75 gram smeltet smør
  • 350 gram hvedemel

Vaniljecreme

  • dl Kagecreme. Du kan bruge færdigkøbt kold vaniljecreme rørt med 1 spsk Maizenamel eller hjemmelavet bagefast vaniljecreme

Fyld af marcipanremonce:

  • 125 gram marcipan
  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker

Nougatglasur:

  • 25-50 gram smeltet nougat. Ca. 1 tsk pr bolle kan erstattes af kakaoglasur

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet smør, salt og æg. Tilsæt melet i lidt efter lidt, og brug kun lige så nok at dejen ikke klæber for meget itil fad/fingre. Stil dejen til hævning et lunt sted f.eks. i ovnen på 50 grader. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Imens forbereder du fyldet. Lav en vaniljecreme eller pisk en op fra pulver og tilsat 1 spsk Maizena og smagt til med lidt flormelis.
  • Bland alle ingredienser til marcipanremoncen og rør godt.
  • Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Jeg fik 16 fastelavnsboller af denne portion. Tip . Skær f.eks. firkanterne ud med en pizzaskærer
  • Læg en stor teske-fuld marcipan-masse på hver firkant og en spsk. creme.
  • Saml hjørnerne og enderne godt sammen.
  • Bollen placeres med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir eller endnu bedre i muffins- eller siliconeforme, så fyldet med garanti ikke fylder ud.
  • Lad fastelavnsbollerne efterhæve ca. et kvarter et lunt sted eller i en 50 grader lun ovn
  • Bag fastelavnsbollerne 13-14 minutter ved 175 varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
  • Læg lidt nougat på toppen af hver fastelavnsbolle, og lad den smelte på bollerne, imens de køler af
    Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
  • Fastelavnsbollerne kan skubbes ud af formene, når de er afkølet lidt.
    Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Noter

Cremebollerne er fryseegnede
Du kan bruge hjemmelavet vaniljecreme til fastelavnsbollerne- få opskriften her
Creme eller marcipan kan erstattes med syltetøj. 
Prøv og flæk fastelavnsbollerne og put flødeskum i. Uhm
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde de lækre boller med creme, marcipan og nougat til fastelavn – bløde cremeboller

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Nogle gange er man fristet, til lige at bruge det sidste creme i fastelavnsbollerne, hvis der nu er lidt i overskud.

En dum idé, siger jeg, belært af erfaringerne fra mine tidligere fastelavns-flop.

For meget creme=for fyldig bolle=bollen sprækker=cremen flyder ud=øv. Se om du kan praktisere lidt men godt? Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Undgå at cremen løber ud i dine fastelavnsboller – fyld ikke for meget creme i og brug gerne en bagefast vaniljecreme

Brug gerne en bagefast vaniljecreme – du kan få en god opskrift her:

Vaniljecreme - opskrift på bagefast kagecreme
Vaniljecreme - bagefast - til kringle, fastelavnsboller og cremelinser.
Se opskriften her
Vaniljecreme – opskrift på bagefast kagecreme

Saml også fastelavnsbollerne godt, ved at klemme alle hjørner og samlinger sammen. Sammenføjningen skal i bunden. Bag også gerne fastelavnsbollerne i en form, af silicone eller papir. Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat Min datter synes det var helt forkert, hvis der ikke kom chokoladeglasur på fastelavnsbollerne. Vi lavede derfor nogen med nougat og nogen med kakaoglasur.

4 i familien. 8 fastelavnsboller med nougat og chokoladeglasur. Nøj manner hvor blev vi mætte og hvor var de lækre de fastelavnsboller!

Perfekte fastelavnsbollerne – søde, bløde og lækre og med creme der ikke løb ud.

Flæk evt. fastelavnsbollerne og fyld dem med flødeskum, lidt a la de svenske semlor?

Du kan også fylde dem med syltetøj, i stedet for marcipan? Du bestemmer.

Skønt med alle de fastelavns bolle varianter vi kan lave. Alle de muligheder der nu åbner sig! 🙂Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Se lige nogle fine runde fastelavnsboller. Slet ikke nogen dum idé, at bage dem i en siliconeform.

Sikke en lækkerbisken.

På nogetiovnen.dk kan du finde mange andre gode opskrifter på fastelavnsboller – du kan tjekke dem alle ud her

Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller her:

1.

Fastelavnsboller uden gær - nem opskrift
Nemme fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær
Se opskriften her
Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær

2.

Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
Fastelavnsboller med vaniljecreme - bløde og lækre
Se opskriften her

3.

Fastelavnsboller med marcipan og nougat
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat
Se opskriften her
Fastelavnsboller - de bedste opskrifter

4.

Hurtige fastelavnsboller uden gær - opskrift
Hurtige fastelavnsboller med marcipanremonce, syltetøj og chokolade
Se opskriften her
Nemme fastelavnsboller med remonce opskrift

5.

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
Fastelavnsboller med marcipan og nougat - nemme at lave
Se opskriften her
Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougat

6.

Fastelavnsbolle vandbakkelser med fyld
Nemme fastelavnsboller af vandbakkelsesdej
Se opskriften her
Fastelavnsbolle vandbakkelser med fyld

7.

Vandbakkelser med creme - nem opskrift
Lækre vandbakkelser med flødecreme - gode som fastelavnsboller
Se opskriften her
Vandbakkelser med creme - nem opskrift

8.

Vandbakkelser med kakao og kaffe flødeskum
Lækre kakao vandbakkelser med kakao, kaffe flødeskum og mokkaglasur
Se opskriften her
Vandbakkelser med kaffe flødeskum og glasur

9.

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
Lækre vandbakkelser lavet som walesboller med bærskum
Se opskriften her
Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift

10.

Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
Lækre svenske semlor fastelavnsboller med marcipancreme og flødeskum
Se opskriften her
Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller

11.

Gammeldags fastelavnsboller med creme og sveskemos
Klassiske fastelavnsboller, med vaniljecreme og svesker
Se opskriften her
Gammeldags fastelavnsboller med creme & svesker