Vidste du, at du kan trylle de lækreste flødekarameller på ingen tid i din mikrobølgeovn?
Jeg har eksperimenteret med mikrobølgeovns-flødekarameller før, f.eks. disse flødekarameller med et saltstrejf
Dem du skal høre om i dag er en ny variant, med sesam. Ristede sesam. De smager fantastisk godt og er knap så sukkersøde.
Her kommeropskriften på de lækre sesamkarameller:
Flødekarameller med sesam i mikroovn opskrift
Ingredienser
- 1 dl. piskefløde
- 1 dl. lys sirup
- 4 spsk glucosesirup alm. sirup kan også bruges
- 1 ¼ dl rørsukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 dl. sesamfrø kan erstattes af finthakkede nødder eller peanuts. Sesam/nødder kan også udelades
Sådan gør du
- Start med at riste 1 dl sesamfrø på en tør pande.
- Stil de ristede sesamfrø til side.
- Bland de øvrige ingredienser i en mikrobølgefast skål, gerne en glasskål med høj kant.
- Tilsæt sirup.Tilsæt glukosesirup.
- Karamellen koges først 6 minutter. Tages herefter ud og omrøres. Har du et sukkertermometer, så tag gerne temperaturen på karamellen. Den skal være ca. 135 grader for at være færdig.
- Karamellen vil bruse op når du koger den, det er derfor kanten på skålen skal være høj.
- Når karamellen er færdig tilsætter du de ristede afkølede sesamfrø.
- Rør karamelmassen godt og hæld den hurtigt i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Karamelmassen skal være ½ cm. tyk.
- Når karamellen er afkølet et kvarters tid, skærer du den i firkanter med en kniv. Måske er det nemmere at klippe den? Det synes jeg.
- Så skal karamellerne afkøle det sidste. Læg dem med god afstand til hinanden, så de ikke klistrer sammen. Gem dem i en kagedåse. Brug bagepapir som mellemlægspapir og opbevar karamellerne koldt.
- Du kan omvikle hver karamel med madpapir, så de ikke klistrer sammen
Noter
Nemme lækre flødekarameller med sesam
Det er nemt at lave flødekarameller og i mikroovnen går det super hurtigt. Har du et karameltermometer, kan du bruge det til at måle dig frem til hvornår karamellen har fået nok. Temperaturen skal ca. være 135 grader.
Du kan også lave karamelprøven – læg et par dråber karamel på en tallerken, og når det stivner fint efter afkøling, er karamellen fin. Når karamellen er færdig er det nemt at tilsætte ristede sesamfrø. Når karamellen er afkølet et kvarters tid, skærer du den i firkanter med en kniv, eller endnu bedre klip karamellen ud med en saks. Vikl evt. madpapir om karamellerne, og put dem i et dekorativt glas. Byd dem for dine gæster. Sesam giver en fantastisk god smag, lidt peanutsagtigt og så alligevel ikke?
Lækre lækre karameller!
Måske du også har en fløderest til overs fra julens udskejelser? Før jul købte jeg 5 ½-liters piskefløde til 4 kroner stykket. Det var BILLIGT men hold da op, hvor kan man lave mange karameller af al den fløde!
Lækre flødekarameller og du finder rigtigt mange af opskrifterne på bloggen.
Det er blevet til chokoladekarameller, lakridskarameller og nu også sesamkarameller. Tror jeg skal styre uden om fløde i supermarkedets køledisk de næste mange måneder. 🙂