Fløjlsgrød – her får du opskriften på den populære maizenagrød, man kan nyde med kanelsukker og smørklat, hvis man har lyst. Her får du en super lækker version med æg i.
Jeg har fået en ny yndlings grød!
Maizenagrød har jeg altid elsket, og spist mange gange som barn. Først som voksen har jeg smagt fløjlsgrød med æg og uhm det er bare en lækker dessert grød.
Hvad er maizenagrød?
Oprindeligt, så laves maizenagrød bare med mælk og Maizena/majsstivelse. Hvor man bare koger mælk op og pisker maizenastivelse i. Voila! En nem mælkegrød, som også ofte bruges som baby mad, og til større børn, da det er mildt i smagen og er uden klumper. Kan laves på få minutter. Så smart!
Vi har altid nydt maizenagrøden med kanelsukker på. En nem grød og billig mad også. Man kan altid lige fremtrylle denne grød, hvis det skulle være sparsomt med ingredienser i køkkenskabet.
Hvis du laver maizenagrøden tyndere i konsistensen, bliver det vælling. Majsvælling eller maizenavælling er også populær som mad til baby og/eller til voksne også.
Hvorfor hedder det fløjlsgrød og hvad kan det laves af?
Fløjlsgrød er en gammel ret, der oprindeligt bare er lavet med hvedemel Hvor man altså bruger hvedemel i stedet for maizena.
Nogle bruger også rismel, mannagryn eller kartoffelmel. Altså kort sagt en mælkegrød med stivelse.
Måske navnet er opstået, fordi grøden er “fløjlsblød”? Jeg tror det, men ved det ikke 100%.
Fløjlsgrøden kan laves i mange afskygninger. Nogle laver fløjlsgrød med æg, nogle pisker smør i og nogle bruger æg eller bare æggeblomme.
Nogle laver fløjlsgrøden med en opbagning, med smør/mel, hvor man så tilsætter mælk, næsten som en tynd hvid mælkesauce.
En god gammeldags grød, der var billig husmandskost, som tit blev serveret førhen før eller efter måltider.
Mon ikke det var for at lægge bunden hos de sultne hårdtarbejdende ved middagsbordet? En dejlig gammel klassisk grød i mormormad kategorien.
Ingredienserne i denne fløjlsgrød, du skal høre om i dag, er jo faktisk næsten det samme som dem der skal bruges i en tynd kagecreme. Måske det er derfor, den smager godt? 🙂
Fløjlsgrød indeholder bare mindre sukker og er uden vanilje. Lækker grød, den må du prøve.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Fløjlsgrød – få en god nem opskrift på maizenagrød med æg her
Ingredienser
- 7½-8 dl mælk al slags mælk kan bruges
- 1 æg kan udelades, eller du kan nøjes med æggeblomme
- 1 spsk sukker smag til
- 40 gram Maizena/majsstivelse kan erstattes med hvedemel/kartoffelmel/ mannagryn/rismel
- Drys: kanelsukker og evt. smørklat
Sådan gør du
- Hæld 5½ dl mælk i en gryde og varm op til kogebpunktet, under omrøring
- Hæld 2 dl mælk i en lille skål og pisk æg, sukker og maizena/majsstivelse i, til blandingen er klumpefri.
- Når mælkeblandingen koger, så pisk maizenablandingen i. Kog op til fløjlsgrøden er tyknet. Pisk godt. Grøden vil nemt brænde på. Supplér evt. med lidt ekstra mælk, hvis du synes grøden er for tyk. Den vil tykne mere, når den afkøler. Hvis du tilsætter mere mælk, kan du lave majsvælling
- Drys kanelsukker på fløjlsgrøden og servér evt. med smørklat - som dessert eller morgenmad
Noter
Hvis du tilsætter mere mælk, kan du lave maizenavælling.
Kan nydes med kanelsukker og smørklat. Du kan også piske lidt smør ind i grødenNem gammeldags maizenagrød med æg – smager så lækkert med kanelsukker
Tænk at man kan lave sådan en dejlig cremet fløjlsblød fløjlsgrød på så få minutter.
Vi spiste bare mælkegrøden som mellemmåltid om eftermiddagen. Den vil også være fin at servere som dessert efter aftensmaden og nogle spiser den vist også til morgenmad.
Din baby vil elske denne milde mælkegrød dagen lang og dine større børn også. Den må I prøve. Jeg er sikker på, at grøden bliver populær hjemme hos jer.
Maizena eller majsstivelse, som det også ofte hedder nu, har vi altid i køkkenskabet. Det kan holde sig længe.
Dejligt at vide, at man altid lige kan lave en hurtig majsgrød eller majsvælling, eller endnu bedre, den gode fløjlsgrød med æg i.
Majsstivelse / Maizena er uden gluten, så det er også en god grød at lave hvis du – eller nogen du kender – skulle have glutenalltergi. En nem glutenfri grød.
Fløjlsgrød er en dejlig dessert, der er meget nemmere og hurtigere at lave en risengrød. Den kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover.
Nu er tippet så hermed lige givet videre til dig.
Rigtig god fornøjelse med din fløjlsgrød.
Få flere opskrifter på grød og retter med grød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Husker så tydeligt fløjsgrød fra min barndom – smagte dejligt !
Men hva med sagosuppe – synes ikke man kan opdrive sagogryn mere.!