Florentinere med smørcreme. Uhm i dag får du opskriften på de sprøde lækre florentiner småkager med nødder. Uhm.
Vi er i sommerhus og det er februar, tåge og regn:
Indehygge. Brændeovn. Sofatæppe og en legesyg Kallehund. Slet ikke det værste dagsprogram i en weekend.
Under oprydning i spisekammeret fandt jeg to store poser nødder, til overs fra julen.
Hm, hm. Spirende nødde-florentinerdrømme poppede pludselig op i mit sind.
Sprøde, karamelagtige, knasende….Jeg elsker bare de lækre florentinere med smørcreme.
Men først skulle alle nødderne jo knækkes?
Heldigvis var Mikkel – min søn – let at lokke. Han gad godt knække julenødderne – helt uden tvang.
Måske det var ved tanken om sprøde florentiner nøddesmåkager forude?
Man kan sige, at der i den grad var lokkemad og en “gulerod” spændt for næsen 😉Mikkel gik ombord i nøddebunkerne med nøddeknækkeren. “AV!” blev der indimellem råbt, når fingeren kom i klemme.
Tålmodigt fortsatte sønnikke “nøddeknækkeriet” og pludselig var nødderne befriet. Skallerne blev puttet i brændeovnen og er du vimmer hvor de brændte godt. Bare lige et tip til dig 🙂
Det blev til 400 gram valnødder og hasselnødder.
Det synede ikke af meget, når man tænker på hvor lang tid den stakkels dreng var i gang. Jeg var lettet, for der var jo rigeligt til florentiner-cookies.
To store skåle med nødder blev fyldt, hovedparten var valnødder.Jeg er TOTALT vild med florentinere.
Måske har du før læst på bloggen om vores besøg hos den gode bager i Hune? Der køber jeg ALTID florentinere og de er bare så lækre!
En florentiner serveres allerhelst med en lækker smørcreme
Nederst i dette indlæg kan du finde flere gode opskrifter på smørcreme:
Du kan også sagtens spise florentinere som nøddesmåkager uden smørcreme. Halløj de smager skønt både med og uden smørcreme.
Sådan ser en ægte florentiner ud.Denne har jeg dog snydt lidt med, for den er købt hos bageren, for jeg lavede ikke lige smørcreme til de florentinere jeg bagte i dag.
En florentiner er en skøn småkage med lækker tosca nøddekaramel – små toscakager – eller toscatærter.
Verdens skønneste kage, hvis man spørger mig. <3
Jeg brugte både valnødder og hasselnødder og de blev super lækre.
Du kan bruge andre slags nødder til florentinere: hasselnødder, mandler og pistacienødder. Brug bare de nødder du har.Halvdelen af nødderne blev hakket groft og stoppet i en lækker karamelblanding.
Perfekte nødder til dagens lækre kager!Jeg iler med at bringe dig opskriften på dagens florentinere.
Måske du også har et julenøddelager du lige kan få en rask svend til at knække? 😉
Florentinere med smørcreme – sprøde og lækre. Få opskriften her
Ingredienser
- 125 gram sukker
- 75 gram smør
- 2 spsk sirup
- 2 spsk fløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 spsk hvedemel
- 150 gram grofthakkede nødder valnødder, hasselnødder, hasselnøddeflager eller mandler/mandelflager
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker, fløde, vanilje og sirup i en gryde. Rør hvedemelet i og rør godt
- Lad karamellen simre ved svag varme imens du hakker nødderne groft.
- Tilsæt nødderne og sluk for blusset.
- Lad karamelblandingen køle på blusset ca. 15-20 minutter
- Tril valmøddestore kugler og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tryk kagerne lidt flade med en palet eller håndroden.
- Der kan være 12 pr. plade. De flyder meget ud. Der bliver ca. 32 kager, afhængig af størrelse.
- Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
- Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten.
- Lad kagerne køle helt, før du flytter dem over på en rist.
- Opbevares i beholder med tætsluttende låg, med madpapir imellem, så de ikke klistrer.
- Den ene ende af kagerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade ell. bunden kan pensles.
- Kan evt. lægges sammen med smørcreme.
Noter
Sprøde lækre florentiner småkager – de bedste nøddesmåkager
Hvis du spørger mig, er det lige før jeg synes, at kagerne smager bedst uden smørcreme og chokolade. Så er de nemlig ikke alt for søde.
Skal vi ikke bare sige, at det er den allerbedste kageanbefaling, når man kan spise 5 kager lige i rap og stadigvæk have lyst til én til? 🙂
Det kunne jeg/vi med disse kager. Wow!
De vil være skønne med frisk frugt og et par kugler is til.
Det vil også være perfekt at bage florentinerne som store bunde, til en nøddelagkage med flødeskum i måske? Det må vi da prøve engang 🙂
Alene smager de altså også bare godt.
Du kan sagtens nyde dem som de er. Sprøde og knasende lækre og virkelig nemme at lave, hvis man altså ser bort fra nøddeknækkeriet 😉
Her ser du billeder af fremstillingsprocessen fra start til slut. Mega nemme kager.
Sådan laver du de lækre småkager med nødder. Hjemmelavde florentinere – se billederne her:
Skønne, små, lækre småkager.
Knasende sprøde kager, som du vil synes særligt godt om, hvis du er fan af nødder og karamel.
Opskriften minder temmelig meget om denne opskrift på disse grove karamelcookies – halløj de er også lækre!
Øv også, at mandler og nødder er så bekostelige?
Hold godt øje og forsyn dig, når der er gode tilbud. Måske du kan købe overskydende “julenødde-lagre” et sted og selv gå i gang med “knækkeriet”?
150 gram er heldigvis ikke vildt mange, så du vil ikke blive ruineret, hvis du skal købe nødder til dagspris.
Kagerne er så lækre, at de vil være hver en øre værd.
Florentinerne kan også bages i form, gerne en linseform. Prøv f.eks. disse nøddetærter, eller små toscakager, kan vi også kalde dem er det vel.
I denne weekend er vi i sommerhus og her har vi alle fornødenheder.
Kagerulle, sirup, natron, rørsukker, flormelis og rigtigt smør i rigelige mængder.
Skønt at vi bare sådan lige kan bage når vi – eller jeg – vil. 🙂
Få opskrifter på lækker smørcreme du kan bruge de sprøde kager sammen med:
1.
2.
3.
4.
Hvis du ikke er vild med kaffe, så kan du smelte noget nougat og tilsætte i stedet for kaffe. Nougatcreme smager skønt i florentinere.
God fornøjelse med kagerne til dig. Jeg er sikker på, at du bliver vild med dem 🙂
Hvor længe kan kagerne med smørcreme i, holde sig i en lukket beholder?
Har du ikke opskriften på cremen inde i sådan en florentin ligesom bagerens?
Hej, jeg ledte efter en florentin opskrift med græskar kerner, da jeg ikke kan tåle de fleste nødder, men fandt ingen. Så fandt jeg din opskrift…
Jeg tog 100 g øko græskarkerner og 40 g øko solsikkekerner som jeg ristede let på tør pande. Da de begyndte at tage farve tilsatte jeg 10 g sesamfrø rørte rundt og tog panden af varmen. Så fulgte jeg din opskrift og brugte de ristede kerner i stedet for nødder. Jeg brugte en mini muffin form og fik 24 superlækre tykke karamelkager.
Tak for en god opskrift
Mmh lyder super godt.
Ved min mors sommer cafe fløj hendes ret med valnødder ud af døren så jeg føler med sønnens fingre, efter at have knækket knap 3 liter valnødder. ..
Har du forøvrigt en god opskrift på ingefær kager, altså de store hårde cookies med masser af ingefær smag.
Hej Vi har ikke skrevet sammen før – jeg er mest med på en kigger. Du efterlyste en gang creme til florentinere. Her er et bud. De er rigtigt lækre. Gode med appelsinsmag, men kan dog blive lidt “vamle”, så måske skal det undlades. De bliver fantastiske i silikoneform – bøjer lige enden opad, så de bliver meget autentiske lagt sammen 2 og 2 med den lige siden mod cremen og “mexicanerhattene” opad. 25 gram pistacienødder, hakkes 50 gram mandler, hakkes 25 gram hasselnødder, hakkes 50 gram røde coctailbær eller amarenakirsebær, hakkes (50 gram kandiseret appelsinskal) 100 gram smør smeltes… Læs mere »