Fredagsglimt, jordbær med fløde og smagen af sommer og sol

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3536

Jordbær med fløde fredag.

Det er fredag. Det har været den dejligste fredag. Fra tidligt til sent har det været den allerbedste dag. Jeg vågnede frisk og veludhvilet før vækkeuret kl. 6. Hvor sært, sjældent og heldigt er det lige? Dagen fortsatte i gode glade tempo.

Jeg skulle undervise 120 handelsskoleelever og det var da en sand fornøjelse at være på toppen til sådan en forestilling. Alt gik godt, alt klappede, selv eleverne. Alle var vågne, ingen sov. En bibliotekar kan vist ikke ønske sig mere 😉

Og hvorfor så al den energi? Jeg begynder faktisk at overveje, om det er fordi jeg har været på en selvbestaltet stop-sukker/stop kage-kur i denne uge? Man har ladet mig fortælle at man får mere energi hvis man dropper sukker. Jeg har hidtil ikke troet på det, men måske der alligevel er noget om snakken?

DSC_3535

Måske jeg bare skulle fortsætte med det sukkerfrie liv?

Der er jo faktisk også sket det utrolige, at jeg ikke har lyst til kage, slik eller søde sager mere. En uges sukkerafvænning og pludselig har jeg ikke lyst til kage? Det bliver da vist en kedelig blog tænker du? Nej mon dog. Mon ikke jeg alligevel kan finde på noget at fylde i den? Sukkerfrie kager, sukkerreducerede kager (jeg er jo ikke helt hellig) og stadigvæk har jeg jo en familie og lækkersultne kolleger der skal forkæles? 🙂

Og hvad har jeg så spist til aftensmad? Er hun også blevet hellig med maden?

Jamen altså i aften har jeg såmænd bare spist grøntsager til min fredagskylling. Ingen pommesfrites, og det gik fint! Jeg vil jo gerne smide de der 5 (nej rettere 9 kilo) og så er jeg jo ligesom nødt til at gøre noget for det??

DSC_3528Man får det faktisk også bedre af at spise sundere mad. Jo færre kulhudrater, jo friskere er man! Brødet har jeg svært ved at skære væk, men jeg vil prøve, prøve, prøve at skære ned og også droppe kartofler og pasta. Hvis jeg kan mærke jeg får det bedre, så er jeg altså topmotiveret!

Fredagen sluttede med en lækker sommeragtig dessert. Lækre jordbær, der ovenikøbet er sunde, så er det da ikke så ringe? DSC_3527

Man må indrømme, at i marts måned smager jordbærrene ikke så sødt som i juli, men sommerduften er der og fornemmelsen af sommersmag i munden er bare helt fantastisk i marts!

Tænk sig, at man kan købe sådan en bakke for 12 kr? Hvor mon i verden de er specialimporteret fra? Et dejligt sted tror jeg 🙂
DSC_3520

DSC_3521Med en god sjat fløde og sukker er den hjemme!

Du må nøjes med sommerbilleder i aften. Nu er det weekend, og jeg skal passe lørdagstjansen på mit bibliotek i morgen. Det er fint nok. Det plejer at være rigtigt hyggeligt, men travlt.

Søndag melder vejrværten pludselig uventede 14 grader, helt vildt. Så smider jeg hvad jeg har i hænderne og stormer ud i haven og finder havemøblerne frem. Har en deal med min læsestol og et tæppe. Har du også en deal med din terassestol? 🙂

DSC_3537


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer