Frugtsalat med vanillecreme på 5 minutter

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Er din hverdag travl? Har du køleskabet fyldt med overmoden frugt? Har du en evig-og-altid-lækkersulten familie?

Så lav en frugtsalat med vanillecreme på 5 minutter.

Ja jeg indrømmer det. Advarsel. Nu kommer der en anbefaling for et færdigt produkt, helfabrikata om man vil. Vanillecreme købt i karton. Altså kan en madblogger foreslå det? Ja! Tager chancen. Når hverdagen byder at man kommer hjem klokken halvsyv, så er købt vanillecreme nogen gange det muliges kunst.

Jeg ELSKER at lave frugt med råcreme. Selv. Helt fra bunden. Hjemmelavet vanillecreme med flødskum, vanille og pasteuriserede æggeblomer, men suk…hvis man kun lige har 5 minutter, men til gengæld 5 kilo overmoden frugt der skal gøres noget ved nu og her? Er det så bedre at undvære den lækre frugtsalat eller skal man prøve at finde et vanille-købe-alternativ i køledisken???

Ja nogen gange falder vi i og køber vanillecreme i karton!  Det siger jeg nu og hermed i fuld offentlighed uden brug af musestemme. Er klar over de tilsætningsstoffer og alskens ulyksaligheder der sikkert er i, men vi spiser den og sætter pris på den! Alternativet er ihvertfald til at få øje på. Vi ville ikke have fået hjemmelavet frugtsalat lavet-fra-bunden på en travl dag. Det er sikkert.

Har siden mine børn var små også snildt kunne snige 4-5 stykker frugt i dem pr. mand på den snedige frugtsalat-facon. I perioder har vi måttet lokke frugt og grønt i dem efter devisen “alle kneb gælder”, det har vi så heldigvis ikke brug for længere. Og frugtsalat er stadig et hit. Selv for teenagere!  😉

Sådan så dagens købe-vanille-creme ud

…og dagens frugtsalat var så samtidig en rigtig god undskylding for også lige at indtage en håndfuld syndig chokolade. Hm, hm. Nu vi snakker om sundhedsværdien?!?? Købecreme og chokolade?!!. HM!HM! Det kan godt være jeg får sneget frugt i mine børn, men jeg skal da lige love for at indpakningen er noget usund?! Ja den må jeg tage på mig.

Indrømmer. Bekender kulør….MEN

Chokolade er godt for mange ting tror vi på her i huset. Humør und alles! 🙂

Opskriften på frugtsalat er yderst simpel : 

½ liter vanillecreme

Hakket chokolade (så meget du vil være bekendt)

Hvad frugtskålen byder på eller den frugt familien foretrækker? :

F.eks. 5 bananer, 5 æbler, 2 appelsiner, 2 pærer?

Her i huset er der altid mange bananer i vores frugtsalat (det er alligevel dem vi alle sidder og fisker efter). Det passer også tit med at der er 7 ud af en klase på 10 bananer der er på vej til at blive overmodne (hvorfor skal man dog også købe 10 af gangen for at få rabat???)

Fremgangsmåde :

Tøm din karton vanillecreme ud i en skål. Vend den hakkede chokolade i. Snit frugt i tern/mundrette skiver. Vendt frugten rundt i vanillecremen. Voila.

 Dessert på 5 minutter. 

Skulle hilse og sige at skålen med frugtsalat ALTID ender med at blive tom her hos os, næsten uanset hvor meget frugt vi putter i og uanset om det er købe- eller hjemmelavet vanillecreme i frugtsalaten.

Det siger sig selv, at skulle vi give stjerner og points så ville det være den hjemmelavede der scorede! 😉

Tip 1 : Vanillecremen kan piskes stift med elpisker, hvis du ønsker en mere fast frugtsalat.

Tip 2 : Købevanillecremen er god, men vil du lave din egen råcreme til frugtsalaten smager den altså MEGET bedre. Sådan gør du :

Opskrift på hjemmelavet råcreme :

1/4 ltr piskefløde piskes (afhængigt af din frugtmængde)

2 pasteuriserede æggeblommer piskes med korn fra ½ vanillestang og 50 gr. flormelis.  Æggesnapsen vendes rundt i piskefløden. Frugt og chokolade vendes i. Voila. Hjemmelavet frugtsalat.

Kast dig ud i frugtsalat-eventyret.

Fantastisk lækker og snedig måde at få tømt ud i frugtskuffen på. :-9

Velbekomme


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer