Hamburgerryg i ovn. Uhm her får du opskriften på en lækker glaseret hamburgerryg tilberedt i ovnen.
Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartoflerUhm en saftig hamburgerryg du skal høre om i dag. Jeg er bare vild med sennepsglasering på skinke/ eller hamburgerryg. Glaseringen gør stegen ekstra saftig og smagfuld og forberedelserne tager kun få minutter.

Sennep og puddersukker. Måske du nu tænker: Det var dog en spøjs blanding og hvad gør jeg hvis jeg ikke er vild med sennep?

Smagen bliver krydret og karamelagtig og sennepsmagen er slet ikke gennemtrængende. Det er et hit, kan du tro.

Du kan glasere både hamburgerryg og skinke. Jeg bruger tit denne metode, hvis jeg alligevel har ovnen igang. Ellers kan stegen selvfølgelig sagtens også bare koges i gryde, som normalt.Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler

Har du endnu ikke prøvet at lave en glaseret hamburgerryg / skinke, så spring du bare på. Det er super nemt og smager bare så godt.

Opskriften får du lige her:

Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler – få en god nem opskrift på glaseret hamburgerryg her

Glaseret hamburgerryg og hasselbackkartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Glaseret hamburgerryg:

  • 1-1½ kg røget hamburgerryg eller røget skinke
  • 3-5 spsk sennep afhængig af stegens størrelse
  • 4-5 spsk brun farin afhængig af stegens størrelse

Hasselback kartofler:

  • 2 kg vaskede/skrællede kartofler skåret med dybe riller i.
  • Smeltet smør eller olie til pensling
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Bearnaisesauce eller hvid creme fraiche-dressing.

Sådan gør du

  • Klip nettet af skinken/hamburgerryggen og smør den med dijonsennep og farin.
    Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler
  • Læg skinken i et stegefad og steg den i ovnen i 1½-2 timer ved 150 grader varmluft. Ca. 1 time pr. kg. Læg meget gerne skinken på en rist i stegefadet. Kernetemperaturen skal være 68-70 grader
    Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler
  • Vend skinken en gang undervejs, så sukkerblandingen ikke brænder af på toppen.
  • Lad skinken hvile nogle minutter, før den skæres i skiver.
  • Imens hamburgerryggen stegte, brugte jeg ovnvarmen til at lave hasselback kartofler penslet med olie og drysset med salt og hvidløgspeber. Hasselbackkartofler skal også ca. have 1½ time, men kan godt tage 2 timer ved 150 grader varmluft ligesom skinken.
  • Server bearnaise eller hvid creme fraiche-dressing til.

Noter

Hamburgerryggen kan også også tilberedes uden glasering, men så vil den nemt kunne blive tør, hvis du laver den i ovnen. 
En hamburgerryg kan også koges i gryde 
Du kan bruge både røget hamburgerryg og røget skinke til opskriften
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En saftig glaseret hamburgerryg lavet i ovnen serveret med hasselback kartofler – en nem og lækker menu

Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler

Det er SÅ nemt at glasere en skinke/hamburgerryg. Husk at du skal klippe nettet af først, ellers vil du fortryde det græmmeligt senere 😉Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartoflerJeg vil skyde på at jeg brugte 3-4 spsk sennep og 4-5 spsk. farin. Den mængde du skal bruge, afhænger af hvor stor din hamburgerryg er.
Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartoflerDet er genialt at bruge ovnvarmen til at lave ovnkartofler, nu ovnen alligevel er igang.

Det behøver jo ikke være hasselback kartofler, det kunne også flødekartofler eller bagte kartofler måske?Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler

Altså når det nu ER jul, så havde det jo nok været mere passende med grønlangkål til skinken/hamburgerryggen? Det må jeg altså prøve at lave engang.

Jeg ville gerne have kogt gulerødder til, men vores grøntsagsskuffe var tom. SÅ sjældent, det skal der hurtigt rettes op på!).

Det blev derfor til smørristede majs, som dagens grønne indslag. Børnene elsker smørristede majs, og forældrene ligeså. Nemt og lækkert.

Hamburgerryg i ovn med hasselbackkartofler

Ja det er jul! Den har fået på alle tangenter i det lille hjem i weekenden.

Vi har fået pyntet op med nisser allevegne, Lavet kranse, dekorationer, bagt 4 slags småkager, hørt julemusik.

Ja kort sagt gjort alt hvad vi kunne for at invitere julehyggen og den gode julestemning ind i vores lille hjem. Det lykkedes! Det har været en superhyggelig weekend….

Min søn på 14 var i julehumør, så meget at han lavede denne juledekoration selv. Så hyggeligt han gad jule med os 🙂2013-11-30 17.27.24Jeg lavede denne dekoration, af det ler og gran der var tilbage. Ganske fin, synes jeg selv. Jeg er nemlig ellers en KNOLD udi dekorationer ellers.
2013-12-01 15.24.53 Min søn og jeg lavede  verdens bedste pebernødder. Intet mindre. Med rigtigt sort peber og et drys brunt bagepulver.

Jeg har ALDRIG i mit liv smagt bedre pebernødder, så kig forbi opskriften her og prøvebag en portion. Det vil du ikke fortryde 🙂2013-12-01 16.33.43 Hvad lavede så min mand imens? Jamen han lavede faktisk adventskransen. Det gør han hvert år.

Jeg får bare lige lov til at drysse lidt pynt ud til sidst. Flot adventskrans! Han er sej ham gemalen, og at han så har lyst til det, gør det endnu bedre).2013-12-01 20.21.54

Dagen sluttede stille af med julekalendre, adventskrans, og småkager.

Vi har helt klart allerede to favoritter. Julecookies med Bastognesmag og pebernødder med SORT peber. Uhm. Dem hører du mere til. 🙂

Håber du har haft en rigtig hyggelig 1. advent. 🙂