Glaseret hamburgerryg i ovn. I dag får du opskriften på en rigtig lækker sennepsglaseret hamburgerryg tilberedt i ovnen.

En sennepsglaseret hamburgerryg er et hit og vi spiser den tit til højtider, julefrokost, påskefrokost, til buffet eller frokost.

Hele året er det højsæson for sennepsglaseret skinke eller glaseret hamburgerryg – to sider af samme sag.

En glaseret hamburgerryg bliver skøn og velsmagende og den er faktisk rigtig nem at lave.

Man skal kun bruge ganske få ingredienser for at kunne glasere og i dette indlæg får du opskriften.Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift

Jeg bruger skinke og hamburgerryg-betegnelser i flæng her. Du kan faktisk glasere begge dele med helt den samme marinade.

Og hvorfor nu glasere? Jeg synes klart at smagen bliver bedre og glaseringen holder også på fugten, så stegen bliver saftig og ekstra lækker.

Glasering af de røgede stege hører vist også juletraditionerne til, så måske det også er derfor vi sværmer ekstra for dem i december? 🙂Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftHer i huset glaserer vi skinke/hamburgerryg året rundt og det kan du snildt også gøre.

En glaseret hamburgerryg smager godt til lækre flødekartofler eller til grønlangkål eller en god grønkålssalat måske?

Røget hamburgerryg eller skinke er et hit på et julefrokostbord eller på ethvert buffetbord resten af året. Både børn og voksne elsker denne ret.

Jeg købte en god hamburgerryg hos slagteren og den var rigtig god. Slagtens stege smager bare bedre og så er de ikke “pumpet” op med vand (tilsat “lage). Det kan du godt opleve med dem du køber i supermarkedet. Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift

Når man glaserer, bruger man brun farin og sennep.

Måske du rynker på næsen, hvis du ikke er fan af sennep?

Lad dig ikke forskrække. Kombinationen af brun farin og sennep er fænomenal. Når farinen smelter sammen med senneppen, bliver smagen ekstra skøn.

Sød fransk sennep bruger jeg tit, da det ikke er så kraftigt i smagen. Brug du gerne den sennep, hvis børn skal spise med 🙂Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftMan kan forkoge skinken/hamburgerryggen inden du glaserer. Det behøves dog ikke. Man kan sagtens lade ovnen gøre alt arbejdet.

Gå bare efter en kernetemperatur på stegen på ca. 65 graderGlaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftDu får opskriften på den glaserede hamburgerryg lige her:

Glaseret hamburgerryg – få en nem lækker opskrift hér

Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor hamburgerryg min var på 2 kg. Du kan også bruge en skinke f.eks. bayonneskinke
  • 4-5 spsk Sød fransk sennep eller. dijonsennep. Alm. taffelsennep kan også bruges. Stegen skal være smurt ind på alle flader
  • 250 gram brun farin
  • Evt. 1 tsk. tørret timian

Sådan gør du

  • Befri hamburgerryggen/skinken for evt. net/skind. Dup den tør med køkkenrulle
    Glaseret hamburgerryg i ovn – nem opskrift
  • Smør stegen ind i sennep på alle sider. Drys evt. med lidt timian (kan udelades).
    Glaseret hamburgerryg i ovn – nem opskrift
  • Brug fingrene til at fordele farinen godt på stegen. Du kan også blande brun farin/sennep og smøre det ind på én gang.
    Glaseret hamburgerryg i ovn – nem opskrift
  • Læg stegen på en rist i en bradepande, gerne med lidt vand i bunden (ellers vil glaseringen brænde på i bunden)
  • Sæt stegen i ovnen og steg den ca. 90-115 minutter v. 150 grader varmluft. (afhængig af stegens størrelse). Vend evt. gerne stegen undervejs. Stegens kernetemperatur skal være på ca. 65 grader.(brug stegetermometer).
  • Kig til stegen undervejs. Bliver den for mørk, så vend den eller læg lidt stanniol på toppen
    Glaseret hamburgerryg i ovn – nem opskrift
  • Du kan også forkoge stegen og så glasere den 20 minutter til sidst v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
  • Skæres og nydes straks
    Glaseret hamburgerryg i ovn – nem opskrift

Noter

Glaseret hamburgerryg smager skønt med flødekartofler til
Kan også tilberedes med skinke
Stegen er allerbedst på tilberedningsdagen men smager også kold dagen efter.
Stegen er fryseegnet. Lunes i ovnen efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at lave hamburgerryg i ovn og det smager bare SÅ godtGlaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente 1½ time, så kan du sagtens forkoge stegen og slippe med 20 minutters stegetid. Du kan også koge din hamburgerryg i gryde. Prøv også denne opskrift med hamburgerryg i staniol, den bliver ekstra saftig.

Jeg foretrækker at tilberede stegen uden kogning, så jeg foretrækker bare at stege den i ovnen, men du bestemmer helt selv jo.
Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftMængden af sennep der skal bruges, afhænger af hvor stor din steg er og hvor tykt et lag du smører på.

Den søde fransk sennep, for det er den jeg er allermest vild med, men en god dijonsennep vil også være rigtig fin.

Hvis senneppen bliver for stærk, synes jeg smagen bliver for gennemtrængende, men det er vist smag og behag?Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftForberedelserne til glaseringen tager kun få minutter og herefter gør ovnen alt arbejdet.

Vær obs på at stegen ikke “branker”. Glaseringen vil nemt “brænde”, når sukkeret karamelliserer, så hold øje og tildæk evt. med stanniol.

Sådan laver du glaseret hamburgerryg – se billederne lige her:

Hvad med at servere en glaseret hamburgerryg til en af julemånedens mange julefrokoster?

Prøv den til flødekartofler eller med grønkål til, grønlangkål måske?

1.

Flødekartofler opskrift på flødestuvede kartofler
De bedste flødekartofler med rigeligt fløde, løg og hvidløg
Se opskriften her
Flødekartofler - opskrift på flødestuvede kartofler

2.

Grønkålssalat med appelsin og mandler
Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler
Se opskriften her

Du kan også servere den til familien en af juledagene? Den glaserede steg smager også godt resten af året, så du behøver slet ikke vente til jul. 🙂Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskriftEn steg eller en hamburgerryg kan være en stor steg at spise og ofte vil der være rester til dagen efter.

Stegen smager skønt serveret koldt dagen derpå også. Du kan også trylle din rest om til en lækker skinkesalat ?
Skinkesalat opskrift - hjemmelavet fuglekvidder
Hjemmelavet skinkesalat - bedre og billigere end slagterens
Se opskriften her
Skinkesalat opskrift - hjemmelavet fuglekvidder

Du kan også servere dem som panerede hamburgerkoteletter måske? Panér med æg og rasp og steg i smør. Uhm en lækkerbisken også 🙂

Så! Nu er du klar til at glasere juleskinken eller julens hamburgerryg…. Jeg er sikker på at den glaserede steg bliver et hit omkring dit middagsbord 🙂Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift

Få flere gode nemme opskrifter med hamburgerryg her:

1.

Hamburgerryg i staniol i ovn - saftig & lækker
Saftig lækker hamburgerryg stegt i ovn
Se opskriften her
Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

2.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
Nem opskrift på hamburgerryg kogt i gryde
Se opskriften her
Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

3.

Glaseret skinke i ovn - nem lækker opskrift
Glaseret hamburgerryg i ovn med champignonsovs
Se opskriften her
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

4.

Hamburgerryg på grill - glaseret hamburgerryg
Grillet sennepsmarineret hamburgerryg med timian
Se opskriften her

5.

Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter
Sprøde pandere hamburgerkoteletter
Se opskriften her
Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter

6.

Hamburgerryg i stegeso med flødekartofler
Hamburgerryg eller skinke og flødekartofler i stegeso
Se opskriften her