Grove æbleboller med havregryn og kanel. Her får du en god nem opskrift på æltefrie grovboller med revet æble, mandler og kanelsukker.

Har du også mange æbler i haven? Så har jeg et godt tip til dig her.

Du må prøve disse saftige boller med fuldkorn og søde æbler. En sundere snack til din morgenmad eller madpakke.

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Der er godt med fibre i fra havregryn og solsikkekerner i disse æbleboller og så er der kanel i dejen også. Kanel og æble er jo bare den bedste kombination. Skøn smag.

Jeg har også drysset æblebollerne med kanelsukker og grofthakkede mandler på toppen, så bollerne har en lækker sprød top.

Dejen er nem at lave. Den er æltefri og bollerne skal bare lægges på bagepladen med ske. Nemmere bliver det ikke.

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Der er intet fedstof i bollerne, så det er sunde fedtfattige boller også. De er fiberrige og indeholder gode æblevitaminer.

Lad gerne skrællen blive på æblerne, det giver ekstra smag og vitaminerne bevares.

Du kan sagtens tilsætte smør eller olie til dejen, men jeg synes de blev rigtigt fine uden.

Æblebollerne er perfekte som mellemmåltid i madpakken. Uhm de smager godt lune med smør på. Dem skal du altså glæde dig til at smage.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på boller og brød du kan bage med frugt eller grøntsager.

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Grove æbleboller med havregryn – nem opskrift

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
Lækre saftige æbleboller med revet æble og kanel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 1 time 17 minutter
Ret: Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
Kategori: Brød og boller
Portioner: 15 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter vand kan også laves med mælk, kærnemælk el. surmælksprodukt
  • 25 gram gær
  • 25 gram sukker kan udelades eller erstattes med sirup eller honning
  • 90 gram havregryn både fin og grov kan bruges. Kan erstattes med andet groft mel eller med ekstra hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 gram solsikkekerner ca. 1 dl. Kan udelades
  • 6-700 gram hvedemel
  • spsk kanel
  • 250 gram revet æble (2-3 revne æbler) hvis skrællen er fin, kan du godt lade den blive på
  • 1 æg sammenpisket - til pensling. Mælk kan bruges i stedet

Drys:

  • 1-2 spsk perlesukker/alm. sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades erstattes med andre nødder

Sådan gør du

  • Lun vandet i elkedlen til fingervarmt og rør gæren ud heri sammen med sukkeret. Skræl og riv æblerne og tilsæt sammen med havregryn og solsikkekerner. Lad bare skrællen blive på æblerne, hvis den er fin
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
  • Rør melet i lidt af gangen sammen med salt og kanel.
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
  • Dejen bliver tyk og fast som tyk havregrød. Dejen er æltefri og må gerne klistre. Rør bare dejen med grydeske eller køkkenmaskine. Tildæk skålen og lad dejen hæve 30-45 minutter et lunt sted evt. i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft)
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
  • Sæt herefter boller på en bageplade med bagepapir med to skeer. Lad gerne bollerne stå tæt, så de bliver "sammenbagte". Kan også bages i bradepande. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og mandler.
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
  • Lad nu bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter gerne i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft). Bag herefter bollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift
  • Nyd gerne æblebollerne lune med smør på.
    Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Noter

Kan fryses
Bollerne kan også bages som et helt æblebrød
Æbler kan erstattes med f.eks. squash, græskar, rødbede, revet gulerod, spinat eller andre frugter/grøntsager. Måske kanel så skal udelades
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Grovboller med æbler – sprøde, saftige, nemme og lækre. Et hit som mellemåltid og i madpakken

Sunde grovboller med den dejligste søde smag af æble og kanel.

Der er intet fedstof i dejen, men til gengæld så smager æblebollerne rigtigt godt med et tykt lag smør på. 😀

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Toppingen med sprøde mandler og kanelsukker gav ekstra knas og sprødhed. Det gør næsten at bollerne minder om en mellemting imellem kage og brød.

Hvis du gerne vil “synde” lidt sundere, så er disse æbleboller et hit. De smager sødt, men de mætter godt.

Perfekte boller at tage med på tur, på job, i skole eller måske som “gumleboller” til turen sydpå?

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Jeg lader med vilje gerne bollerne stå tæt sammen imens de hæver og bager.

Sammenbagte boller får ekstra bløde kanter, så bare lige et tip til dig. Du kan også lade bollerne bage tæt sammen i en bradepande?

Dejen kan også bruges til et æblebrød, bagt i form.

Grove æbleboller med havregryn - nem opskrift

Kan man bage æbleboller med anden frugt / grøntsager?

Jeps æbler kan erstattes med f.eks. squash, græskar, rødbede, revet gulerod, banan, spinat eller andre frugter/grøntsager. Måske kanel så skal udelades?

Spring du bare på en portion af de gode æbleboller.

Prøv også disse æbleboller med kanel, der er formet som “rigtige” boller. Disse skønne juleboller med æbler og marcipan er også lækre.

Hvis du bruger mindre gær, så kan du koldhæve dejen.  Få opskrift på koldhævede æbleboller her.

Hvis du gerne vil bage æbleboller uden kanel, så prøv disse æblebrud.

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig.

Få flere opskrifter på boller med frugt eller grøntsager hér:

1.

Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Bløde, lækre squashboller - nemme og hurtige at lave
Se opskriften her
Squashbrud - lækre bløde boller med squash

2.

Æbleboller med kanel - boller med æbler
Lækre saftige boller med æbler og kanel
Se opskriften her
Æbleboller med kanel - lækre boller med æble

3.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
Nemme boller med æbler - langtidshævede
Se opskriften her
Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

4.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Se opskriften her
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

5.

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

6.

Bananboller - grove med chokolade - nem opskrift
Bag lækre bananboller af dine brune bananer. Det er nemt
Se opskriften her
Bananboller - grove med chokolade - nem opskrift

7.

Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Bløde, lækre squashboller - nemme og hurtige at lave
Se opskriften her
Squashbrud - lækre bløde boller med squash

8.

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
Bløde gulerodsboller med havregryn
Se opskriften her
Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

9.

Græskarboller - luftige boller med græskar
Bløde lækre græskarbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Græskarboller - luftige boller med græskar

10.

Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder
Nemme saftige boller med rødbeder, havregryn og solsikkekerner
Se opskriften her
Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.