Madmuffins – her får du opskriften på mad muffins med skinke og ost. Nemme muffins, der er et hit madpakken.
I dag skal du høre om nogle hurtige nemme grove madmuffins med skinke, rødløg, fetaost og soltørret tomat.
Det er madmuffins i den allerbedste Stop madspild-stil! Det kan vi li!
En pakke skinketern købt billigt på dato, en rest feta ost og en pose soltørret tomat der nærmede sig sidste holdbarhedsdato. Hov og så lige en rest yoghurt naturel også.
De grove madmuffins gjorde det fint ud for et aftensmåltid, serveret med en frisk grøn salat til. De små muffins var også rigtigt lækre i madpakken dagen efter.
Brug bare det du har på lager som fyld til muffins’ene. Brug gerne opskriften nedenfor som grundopskrift på madmuffins.
De er geniale, hvis du gerne lige vil have brugt dine rester i køleskab og grøntsagsskuffe. Bare brug hvad du har.
Madmuffins’ene er nemme at lave, for de er bagt med bagepulver og skal slet ikke hæve.
Hurtige og nemme muffins – perfekte som aftensmad eller som madpakke brød.
Der bliver 12. stk af denne portion. Du kan også bage dem i din airfryer, hvis du kan få plads. Få tips i opskriften.
Madmuffins – få en god nem opskrift på grove muffins med skinke, og feta ost hér
Ingredienser
- 2 æg
- 3 dl. yoghurt naturel eller tykmælk/kærnemælk/creme fraiche mælk kan også bruges
- 25 gram smeltet smør ell. olie
- 100 gram grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt/hvidløgspeber
- 2 spsk. tørret oregano andre krydderurter kan bruges, også friske
- 1 spsk. akaciehonning
- 200 gram skinke eller andet kød i tern, f.eks. kylling Kød kan også udelades
- 250 gram fetaost kan erstattes med anden ost. Ost kan også udelades
- 50 gram soltørret tomat skåret i små stykker. Kan erstatts med cherrytomater
- 2 rødløg i tern - eller alm. løg
Sådan gør du
- Bland yoghurt naturel med æg, honning og smeltet smør/olie
- Tilsæt mel blandet med bagepulver. Tilsæt krydderier
- Tilsæt skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
- Fyld dejen i siliconeforme eller muffinforme af metal.
- Bag muffinsene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kan også bages i airfryer ca. 15 minutter v. 170 grader. De er færdige, når de er sprøde og gyldne på toppen.
Noter
Jeg fik 12 muffins ud af portionen, men mængden afhænger af hvor store/små du laver dem.
Du kan bruge al slags ost i muffins'ene og andet kødpålæg også 🙂Kan også bages i airfryer. ca. 15 minutter v. 170 grader eller til de er gyldne og sprøde.
Disse mad muffins med skinke er så lækre og hurtige at lave, fordi dejen skal ikke hæve
Har du en rest pålæg, en rest grøntsager eller en anden type ost, så kan du fint bruge det. Perfekte stop madspilds-muffins.
Madmuffins’ene vil være perfekte som brunch muffins, som muffins til skovturen, udflugten, frokosten, picnic? Lav dem også gerne som nem aftensmad og snup resten med i madpakken.
Sådan laver du de nemme grove madmuffins med skinke og ost – se billederne her:
Vi spiste de nybagte grove madmuffins med en frisk grøn salat til.
Du kan jo passende lave din egen dressing med lidt af den yoghurt naturel du måske har til rest?
Her har jeg bare rørt yoghurten op med lidt akaciehonning, salt og hvidløgspeber. Den bedste dressing og den nemmeste dressing i verden.
En lækker mad muffin med skinke og ost er nu klar til dig.
De små muffins var et hit hjemme hos os og mon ikke også de bliver et hit hjemme hos dig?
Haps dem må du prøve. Din familie – og især dine børn – vil juble, med garanti!. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på muffins – eller andre madpakke opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
1/2 blok feta? Hvor stor er en hel blok?
Lidt æggekageagtigt, på den udvidede måde: Spændende….