Grydestegt kylling med brun sovs og persille. Uhm her får du opskriften på en gammeldags mormor kylling stegt i gryde.

Næste gang I skal spise kylling, så prøv at stege den i gryde. Det smager SÅ godt. Retten er en god klassiker og en populær ret alle kan lide. 
Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Sent hjemme. Klokken er 17.30 og en hel kylling venter i køleskabet. Hvad skal vi dog finde på?

Den store stegegryde blev fundet frem og pludselig var en grydestegt kylling med persille og rigelige mængder brun sovs på vej.

Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Her i huset er vi vilde med grydekylling. Mormormad af allerbedste slags og vi nyder den, både til hverdag og i weekenderne.Grydestegt kylling med brun sovs & persilleEn grydekylling er så nem at lave. Selvom klokken var 17.30, kan man sagtens nå at lave nem varm og lækker aftensmad til hele familien, indenfor en overskuelig tid.Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Du kan også lave grydekylling i en slow cooker?

Så kan du sætte kyllingen over om morgenen og så er der aftensmad, når du kommer hjem fra job. Læs mere om hvad en slow cooker er her

Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Er du nybegynder i et køkken, græsenkemand eller lige flyttet hjemmefra, er grydestegt kylling den nemmeste og billigste nybegynderret.

Du får brun sovs, kartofler og mørt kød, med meget minimal indsats.

Denne ret kræver SÅ få armbevægelser og den kan ikke gå galt! En skudsikker ret. Tidsrøveren er at få skrællet kartoflerne, men ellers klarer gryderne arbejdet for dig.Grydestegt kylling med brun sovs & persilleOpskriften får du lige her

Her kommer opskriften på gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og persille

Grydestegt kylling med brun sovs & persille
Gammeldags mormor kylling i gryde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Grydestegt kylling med brun sovs - nem opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kylling gerne en stor én. Min vejede 1,4 kg
  • 1-2 spsk. persille frisk eller frysetørret
  • Salt/peber
  • 10 gram smør ca.
  • 1 liter kogende vand
  • dl fløde evt. Milda eller madlavningsfløde. Kan også udelades
  • Jævning
  • Kulør
  • Tilbehør: Kogte kartofler, agurkesalat og franske kartofler

Sådan gør du

  • Krydr kyllingen godt med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Drys persille indvendigt.
    Grydestegt kylling med brun sovs & persille
  • Svits kyllingen på begge sider i smør. Brug en stor støbejernsgyde eller suppegryde. Kan også tilberedes i slow cooker
    Grydestegt kylling med brun sovs & persille
  • Tilsæt kogende vand og kulør og lad kyllingen simre i minimum 45 minutter til kyllingen er mør. Imens kyllingen steger, skræller og koger du kartoflerne.
    Grydestegt kylling med brun sovs & persille
  • Fisk kyllingen op og si stegeskyen. Tilsæt evt. fløde og jævn sovsen med meljævning. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. ekstra kulør
  • Partér kyllingen. Kødet falder nemt fra hinanden. Fjern gerne det bløde kyllingeskind.
    Grydestegt kylling med brun sovs & persille
  • Jeg anrettede kyllingen i et fad og hældte sovsen ved. Servér kyllingen med kogte kartofler, agurkesalat og gerne franske kartofler.
    Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Noter

Retten er fryseegnet også med sovs
Få opskriften på nye kogte kartofler her
Få opskriften på hjemmelavet agurkesalat her
Retten kan også tilberedes i slow cooker. Forbrun og tilbered 8 timer v. low temperatur
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grydestegt kylling med brun sovs & persilleGammeldags grydekylling med brun sauce, kartofler og agurkesalat – nem og lækker mormor kylling 

Grydestegt kylling med brun sovs er en klassiker-ret i mormormad kategorien.

Den er et hit hos både store og små og vil med garanti blive en favorit ret hjemme hos dig.

Syltede agurker - opskrift på nem agurkesalat
Opskrift på nem og lækker hjemmelavet agurkesalat
Se opskriften her
Syltede agurker - opskrift på nem agurkesalat

Prøv den med nye kartofler, chips og hjemmelavet agurkesalat.

Agurkesalaten skal gerne trække nogle timer, så start du gerne med den. Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Det bedste ved retten er den møre kylling og den fantastisk lækre brune sovs. Jeg flottede mig og tilsatte fløde – det blev sådan en lækker sauce.

Nye danske kartofler med persille - kogetid
Nye kartofler smager skønt - kog dem ikke for længe
Se opskriften her
Nye danske kartofler med persille - kogetid

Alle elsker denne ret og du kan lave den (næsten) med lukkede øjne. En perfekt ret som aftensmad en hverdag eller i weekenden.

Før servering, anrettede jeg kyllingestykkerne i et fad og hældte den brune sovs med fløde ved.

Jeg synes at retten var nemmere at servere på den måde og så præsenterede den sig også lidt bedre. Du kan også bare lægge kyllingen ned i sovsen i gryden. Du bestemmer.  🙂Grydestegt kylling med brun sovs & persille

Skal vi finde på noget negativt at sige, skulle det måske lige være det manglende sprøde kyllingeskind.:-)

Der er ikke meget grillkylling over kyllingen, efter den har tilbragt næsten en time i en gryde. Til gengæld opvejes det af det møre, saftige kyllingekød og den underskønne brune sovs.

Servér gerne nye kogte kartofler til og franske kartofler selvfølgelig også.

Servér gerne franske kartofler eller menuchips som “sovseøse til”. Uhm. Sovs kaldes jo også jydedip. 🙂Grydestegt kylling med brun sovs & persille

 

God fornøjelse og held og lykke med din grydekylling. Spring du bare på sådan en portion. Det smager SÅ godt.

Du vil kunne score kegler med den. Du kan sagtens imponere med den, også selvom du er komplet nybegynder i et køkken.

Er du rutineret og erfaren vil retten alligevel vække jubel og glade nostalgiske mormor minder frem i din familie måske?

Jo der blev serveret dejlig mormor mad på vores middagsbord i dag og der var stor jubel og begejstring.Grydestegt kylling med brun sovs & persille