Gulerodsboller. Uhm her får du opskriften på grove gulerodsboller med havregryn.

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

Store, bløde, luftige boller med gulerødder og havregryn. Halløj hvor er de altså bare lækre.

Denne opskrift kan du altså godt glæde dig til at få.

Gulerodsbollerne er helt perfekte og de holder sig saftige og lækre i 2-3 dage. Sundere end almindelige boller er de jo også, med både grønt og fuldkornsfibre.Gulerodsboller - grove boller med gulerødderBollerne er faktisk ret nemme og hurtige at lave også, så spring du bare på en portion.

Gulerodsbollerne vil være helt perfekte i madpakken eller som sandwich boller. De er også fine som burgerboller.

Lav gerne en stor portion og frys ned. De er skønne at have i fryseren og bliver som nybagte, hvis de lunes i ovnen igen, gerne stænket med lidt vand.

Gulerodsbollerne kan også sagtens holde sig nogle dage. De forbliver saftige og lækre i dagevis.
Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
Jeg glæder mig meget til at eksperimentere meget mere med opskriften.

Vi skal da have prøvet flere varianter: Æbleboller, squashboller, græskarboller, eller hvad med rødbedeboller, eller kartoffelboller?

Uhm – jeg kan love dig, at gulerodsbollerne smagte godt med smør på imens de var lune.

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder Man kan faktisk spise ustoppeligt mange af dem. Jeg nød et par stykker til frokost – med ost og med pålægschokolade.

En fornem frokost, der mættede godt, for bollerne var grove. De smager altså skønt også bare med smør på – uhm. 
Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Gulerodsboller – få en god opskrift på grove boller med gulerødder her

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
Bløde gulerodsboller med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl lunkent vand
  • dl tykmælk eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges
  • 25 gram gær
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 100 gram havregryn ca. 2½ dl
  • 600 gram hvedemel ca. 100 gram kan erstattes med grovere meltype
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ tsk salt
  • 300 gram gulerødder (revne) ca. 4-6 stk afhængig af størrelse. Kan erstattes med æble, squash, rødbede, kartofler?
  • 1 æg til pensling sammenpisket

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt tykmælk og honning. Tilsæt havregryn og salt
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Tilsæt solsikkekerner
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Riv gulerødderne og rør dem i dejen
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Rør hvedemelet i lidt efter lidt. Måske skal du bruge lidt mere/mindre end jeg har angivet. Tilsæt mel, til dejen skal kunne slippe fad og fingre. Ælt med hænder eller køkkenmaskine.
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Læg låg på skålen og stil dejen til hævning 20-30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader (ikke varmluft). Dejen skal ca. hæve til dobbelt størrelse
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Form nu bollerne. Dyp evt. fingrene i mel, så går det lidt nemmere. Der bliver ca. 16 boller af denne portion
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Stil bollerne til hævning igen. 20-30 minutter et lunt sted - gerne i ovnen v. 30 grader
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Pens nu bollerne med sammenpisket æg.
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Bag bollerne 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte. Pas på du ikke bager dem for længe, så kan de blive tørre
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder
  • Nyd bollerne lune gerne med smør og ost på
    Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

Noter

Gulerødder kan erstattes med squash, græskar, rødbeder eller andre rodfrugter
Hvis du bruger 50 gram gær, så kan du nøjes med 2x15 minutters hævetid. Kan også koldhæves.
Bollerne kan holde sig friske i 2-3 dage men er også fryseegnede. Kan lunes i ovn/airfryer. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Store, bløde lækre grovboller med gulerødder og havregryn – bløde og luftige

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

Disse boller kan du godt glæde dig til. Prøv da også lige bloggens populære bløde gulerodsbrud? De er på kort tid blevet et kæmpe hit.

Gulerodsboller - grove boller med gulerødderPrøv en portion – jeg er sikker på, at du også bliver fan.

Bag en portion til din familien – sådan et fad vil med garanti vække jubel. 🙂

Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

Jeg bagte bollerne en dag i sommerhuset og en sød sommerhus-nabo kiggede forbi og fik en lille pose med hjem.

Hun skrev bagefter til mig: “Bollerne smagte godt Gitte. Tak for frokost” 🙂

Velbekomme da, skrev jeg tilbage, og hapsede lige en ekstra bolle 🙂

Gulerodsboller kan du også bage uden gær og hvedemel. Prøv disse gulerodsboller med havregryn og skyr. Nemme og hurtige at lave.

Prøv også disse koldhævede gulerodsbrud, de kan bages med kun lidt gær.
Gulerodsboller - grove boller med gulerødder

Få flere lækre opskrifter på brød og boller med gulerødder her:

1.

Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn
Saftige franskbrød med gulerødder, solsikkekerner og havregryn
Se opskriften her
Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn

2.

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

3.

Koldhævede gulerodsbrud - boller med gulerod
Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller
Se opskriften her
Koldhævede gulerodsbrud – boller med gulerod

4.

Hurtige gulerodsboller med skyr og havregryn
Sunde gulerodsboller med skyr - bagt uden gær
Se opskriften her
Gulerodsboller med havregryn og skyr

5.

Skinkeboller med ost - gulerodsbrud m. skinke
Lækre svampede gulerodsbrud med skinke og ost
Se opskriften her
Skinkeboller med ost - gulerodsbrud m. skinke