Har du blommer? Makroner? Lav marcipanagtigeblommemuffins

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hverdagen har ramt os med en hammer. Arbejdsliv, hverdagsliv, fritidsliv, arbejdsmail, privatmail, sms, indkøb, tøjvask, sedler til og fra skolen. Og så også lige alle de nye platforme jeg er begyndt at husere på, og alt det nye jeg skal udforske efter jeg har fået ny Mobil (OG GUD HVOR JEG ELSKER DEN!).

Jeg er nu begyndt at kunne poste billeder på Instagram (er vist den sidste kageblogger i verden der er kommet på her? – find mig på bagenoerden ;-), Jeg er på Twitter. Wordfeud og Facebook suger også tid. Forstår godt at man siger UNGE har stress idag med alle de platforme de skal husere på! Altså jeg er jo ikke ung, men gammel og skal jo også lige bruge LIDT længere tid på at udforske. 😉

Bær over. Der er stof nok til 1000 blogindlæg, de er lige på trapperne. 🙂

Weekenden gik jo med sol og sommer, grillsteaks og terrassetid. Det er længe siden der er blevet bagt noget i ovnen, hos noget i ovnen. Faktisk så længe siden, at sønnen begyndte at efterlyse kage. “Mor bag en drømmekage! Med 100% fedt i fyldet og i kagen. Drømmekage er sådan en kage alle børn drømmer om!”.

Tsk tsk. Moren har jo det der med kaloriekager. Altså jeg har jo lige fået 3-4-feriekilo der skal smides, så det….

I køkkenet var vi den sidste uges tid gået forbi denne skål blommer, uden at der var blevet spist en eneste. Hvorfor forstår man ikke, for lækre ser de jo ud, ikke?

I en skuffe fandt jeg en halv pose makroner. Aha. Der var noget med, at makronmuffins bliver ustyrligt lækre? Kunne man mon stoppe blommer i?

Blommer skulle være gode sammen med noget med marcipanagtig smag? (f.eks. Anthon Berg Blomme i madeira chokolader..Nam nam).

Sådan blev det. En lækker lun blommemakronmuffin med flødeskum til. Det var ikke så ringe. De blev godkendt af sønnen, selvom han fortsatte med at sukke over drømmekage (tænk sig, idag kunne jeg så opfylde den drøm. Der var kage til overs på arbejdet. Gæt hvilken kage?? I kan TRO at jeg fik en KÆMPE stor krammer af den drømmekage-hungrende unge mand! 😉

Opskrift på blomme/makron-muffins. 12 stk. : Voldsomt inspireret af denne opskrift fundet hos Nogetiovnen 😉

1 dl flydende smør (erstattede halvdelen med tykmælk)

100 gram sukker
1 spsk vaniliesukker
2 æg
1 dl tykmælk
2½ dl hvedemel (150 g)
2 tsk. bagepulver
75 g knuste makroner (supplerede med 2 tsk. mandelessens. Jeg fortrød vi ikke havde puttet små stykker marcipan i istedet. Det gør vi næste gang).

6-8 blommer i småstykker

Fremgangsmåde :

Pisk æg og sukker stift som æggesnaps. Rør flydende smør/tykmæk i. Rør. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og knuste makroner i. Pynt med blommer på toppen. Drys med rørsukker. Se det var da nemt ikke? Der var også kage til aftenkaffen (som vi ikke drikker, men det lyder hyggeligt) på under 1 time.

Muffinsforme (gerne sprayet med sprayfedt først) fyldes 2/3 med dej.

Papirsformene placerede jeg i et muffinsbagefad. Så holder de bedre formen.

Dine muffins sætter du i en 175 grader varm ovn (varmluft). Kagerne skal ca. have 20 minutter. De skal være gyldne og sprøde på toppen. Så er de færdige. (Denne der er afbilledet er knap så gylden. Hm. hm) De ser lidt sjove ud. Men de smagte himmelsk. Syrligt, sødt, marcipanagtigt.

De smagte vildt lækkert med flødeskum til!

NÆSTE gang putter vi rigtig marcipan i. Det er noget sjusk at nøjes med mandelessens, men jeg nænnede ikke at tage hul på en marcipanrulle for 12 muffins. Skulle nok have gjort det. Resten kan vel fryses?

Nam nam.

Du kan jo bage dine muffins lige med det frugt-fyld du foretrækker og som måske ellers er på vej til at ryge ud, fordi du ikke lige har nået at få det brugt? Pærer, æbler, kirsebær, jordbær, rabarber. Bare kom igang 😉

Her i huset var det på kagefronten – med succes – stop blommespild-dag.

Hm, hm. Sådan går det jo ALT for ofte. Bagenørden kommer til at bage og spise en lækker kage, fordi der lige var noget frugt der skulle bruges. Altså hallo! Det ville nok have været sundere at nøjes med frugten alene. Men sådan er der jo så meget 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karina

De er lige kommet ud af ovnen, her dufter skønt!!! jeg sjussede mig frem til de 100 g sukker ca – og tilsatte marcipan istedet for mandelessens som du foreslog. Kan fortælle at de smager fuldstændig himmelsk 😀 Jeg har hermed fået en ny yndlingsopskrift! Takker 😉

Karina

Faldt lige over denne opskrift der bare ser SÅ LÆKKER ud! Meen… der står ikke noget om hvor meget sukker du har brugt? Ville gerne bage den til i morgen, så håber måske du har svar parat 😉

Newyorkerbyheart

Hold da op hvor ser de lækre ud, de må da klart prøves 🙂

Mange hilsner
Birthe

Vicki

Nøj hvor ser de lækre ud! De skal prøves. Og ja, marcipan kan sagtnes fryses og bruges en anden god gang 🙂 Gør det selv, når jeg ikke kan få bugt med en hel pakke på én gang.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer