Rødspætte. Uhm her får du opskriften på paneret helstegt rødspætte, serveret med nye kartofler og persillesovs.
I dag lavede min mand aftensmaden. Smørstegte rødspætter. Han var vældig stolt over menuen og det smagte også bare super godt.De nye kartofler fik jeg lov til at skrabe. Noget af en tjans, at skrabe nye kartofler, men anstrengelserne lønner sig heldigvis. Persillesovsen fik jeg også lov til at lave.
Man kan nemlig næsten ikke sige stegt rødspætte uden også at sige persillesovs og nye kartofler.
Beregn 1 renset og flået rødspætte pr. person. Du kan også bruge rødspættefiletter, men så skal du beregne kortere tilberedningstid.
Er du vild med fisk, eller kender du én der er, vil dette være en vindermenu.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Rødspætte – få en god, nem opskrift på paneret stegt rødspætte hér
Ingredienser
- 4 rødspætter beregn 1 pr person
Panering:
- 1 æg
- 2 spsk mælk kan udelades
- 5-6 spsk hvedemel
- 6-8 spsk rasp kan også paneres med rugmel eller pankorasp
- salt/peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Flå, skyl og rens rødspætterne og klip evt. rygfinner af. Dup fiskene tørre
- Vend fiskene i hvedemel. Krydr dem med salt og peber
- Pisk æg og mælk sammen og vend nu fiskene her
- Vend dem til sidst i rasp eller rugmel
- Smelt rigeligt smør på en pande og læg nu fiskene forsigtigt herpå. Steg fiskene 7-8 minutter på hver side, afhængigt af fiskens tykkelse. Vend dem først, når de er stegt færdige, på den ene side. Er det små rødspætter, kan du nøjes med 4-5 minutter på hver side.
- Krydr fiskene godt med salt og peber. Hæld lidt af smørret på fiskene under stegningen
- Fiskene er nu klar til servering
Noter
Helstegte rødspætter – sprøde og lækre. Kan paneres med rasp, pankorasp eller rugmel
.Min mand kastede sig over fiskene, men ak og ve, de var frosne. Heldigvis optøede de hurtigt, da han holdt dem under vandhanen.
Næste skridt. Fiskene skulle paneres. Hov, er de ikke flået de fisk?
Manden har fået fiskene af sin bror, der elsker at fiske. Dejligt. Han misforstod vist noget, da broren sagde at fiskene var “renset”?. Det betyder så altså ikke nødvendigvis flået, ved vi nu. 🙂
Hvad stiller man op? Manden fik et desperat blik i øjnene igen, “kan man mon bruge en tang?” spurgte han?
Manden rodede i værktøjskassen og vupti, kunne fisken flåes.
Det er SVÆRT at få flå en fisk, det var tydeligt for mig, men manden klarede det fint med tangen.
Kan du få din fiskehandler til at flå din rødspætte, så gør det gerne.
Så var fiskene klar til panering. Først blev fiskene vendt i mel og herefter i sammenpisket æg/mælk og rasp.
Rugmel er også godt at panere fisk i, eller pankorasp.
En god portion smør blev fordelt på panderne.
Brug rigeligt smør. Måske derfor man siger, at fisk helst skal svømme, også på panden?
Fiskene blev sprøde og hele huset duftede herligt af fisk. Hm, hm. Vil du gerne undvære fiskeduften i huset, så kan du også tilberede fiskene på grillen. Pensl grillristen i olie først, så hænger fiskene ikke så nemt i.
Jeg fik det timet sådan, at persillesovsen og kartoflerne var færdige ca. samtidigt med rødspætterne.
Sådan laver du persillesovs:
Persillen skal først tilsættes, når gryden er taget af kog. Bare lige husk det. Jo mere persille i sovsen, jo bedre.
Så er der serveret! God gammeldaws pandestegt rødspætte, stegt i rigeligt smør, hertil nye kartofler og persillesovs.
Manden jublede, smagte, beundrede, begejstredes. Børnene var også ellevilde. Jeg synes også fisken blev god, selvom jeg ikke er den store fiskespiser.
Måske du har luret, at jeg ikke er synderligt vild med fisk?
Jo, du finder opskrifter på tunmousse og lakseruller med rejer, og laksemousse og flere andre fiskelækkerier.
Nogle af opskrifterne kan du se her nedenfor.
Jeg elsker f.eks. også stjerneskud, filetter og fiskefrikadeller! Jeg er vist lidt et barn indeni, i fiskesammenhæng. 😉
Dejligt, at manden nu har fundet ud af, at han kan stege sine rødspætter selv, når han trænger. Det kan jo ske.
Fedt, at han nu har en hofret på menuen. Måske han nu også snart vil begynde selv med fiskestangen?
Frosne fisk, flået med tang. Alle kneb gælder. Vi fik mad på bordet…..også i dag.
I dag kom du med min mand i køkkenet – sæt lige kryds i kalenderen. Det sker ikke så tit, men hvem ved? Måske han nu bliver så vild, at der bliver kamp om kødgryderne? 🙂
Få flere opskrifter med fisk her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hej Gitte
Ja du har helt ret med hensyn til at skifte dæk på bilen ,der er jeg også stået af, der har mændene da i hvert fald de bedste evner ,ret skal være ret,sådan er vi jo heller ikke.
Kan da også komme i tanker om mange andre ting ,men det siger vi ikke til nogen vel?
Hav en god kristi himmelfartsferie,jeg synes den er ret kølig .så vi slipper nok for grill i dag.
Mange hilsner Grethe
Hej Gitte Kamp om kødgryderne det bliver der nok sjældent med de mænd. Ja det lille pip kom fra mig. Da vores børn var halvstore ,og jeg gik på arbejde,skulle vi jo også lave en form for arbejdsfordeling og maddage. Hele fam. skulle hjælpe.Plan blev skrevet ned hvem der skulle hvad………………….men hvad skete mon? Ja børnene og jeg overholdt vores del af aftalen,ja og rigtig gættet ,manden hoppede snildt over sin del,lidt utroligt egentlig at han stadig bor her ikke? Nå men sådan er det nok mange steder,eller hva? Men skal der grilles ,er det jo en total begivenhed HVOR… Læs mere »