Honningbagte grøntsager. Grøntsager i ovn med honning. Nemt og lækkert tilbehør. Halløj hvor smager de bare godt!
I dag får du opskriften på lækre grøntsager i ovn.
Grøntsagerne smager så godt, at I sagtens vil kunne spise virkelig mange grøntsager, når de serveres på denne måde.
Det smarte ved grøntsagsfadet er også, at du kan bruge lige de grøntsager du har på lager i dit køleskab. Måske du trænger til at få ryddet ud i din grøntsagsskuffe?
Til dagens opskrift har jeg f.eks. brugt 1 kg godt runkne gulerødder. Når bare de bliver skrællet, kan de fint bruges. Stop madspild i fineste stil.
Jeg bruger tit mange rødløg, når jeg laver ovnbagte grøntsager, fordi de bagte rødløg bare smager så godt.
Rødløg er også noget mildere i smagen, end almindelige løg, og det klæder retten.
Hjemme hos os bruger vi virkelig mange rødløg, ja faktisk næsten flere end almindelige løg. Gør I også det hjemme hos jer?
Peberfrugt grillet i ovnen er jo også altid et hit, så det bruger jeg også gerne til de bagte grøntsager.
Du kan også bruge rodfrugter? Se f.eks. denne opskrift med en skøn sennepsmarinade også. En af de mest populære grøntsagsopskrifter på nogetiovnen.dk:
Dagens opskrift er nem og enkel. Jeg har brugt olie, honning, salt og peber til “marinaden”.
Honningen på grøntsagerne glaserer lidt og giver en rigtig god smag. En diskret sødme, der klæder grøntsagerne rigtigt godt.
Jeg bruger som regel akaciehonning, men har du det ikke lige på lager, så kan du også sagtens bare røre lidt almindelig honning op i vand. Bare brug den honning du har.
Bare eksperimentér med opskriften nedenfor og tilsæt de grøntsager du lige har på lager:
Honningbagte grøntsager i ovn – opskrift på ovnbagte grøntsager med honning
Ingredienser
- 1 kg gulerødder
- 5 rødløg i kvarte - almindelige løg kan også bruges
- 2 peberfrugter i strimler
- 3-4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 1 spsk akaciehonning - kan udelades
- Salt/hvidløgspeber
- Evt. timian eller andre krydderurter
Sådan gør du
- Skræl, vask og ordn grøntsagerne.
- Fordel dem i et ildfast fad. Gerne et stegefad af støbejern eller aluminium. Det gør grøntsagerne sprødere.
- Dryp olie og honning på grøntagerne og drys med rigeligt salt og peber. Du kan også tilsætte timian eller andre krydderurter.
- Bag grøntsagerne 30-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend dem undervejs. Hvis du laver en mindre portion, vil den også kunne laves i airfryer
- Grøntsagerne er færdige, når de er gennemstegte. Gulerødderne må gerne have lidt "bid" stadigvæk.
Noter
Hvis du laver en mindre portion, vil retten også kunne laves på stegepanden eller i airfryer.
Servér gerne en hvid dressing til f.eks. denneOvnbagte gulerødder, rødløg og peberfrugt med honning. Grøntsager i ovn er nemt og lækkert tilbehør
De honningbagte grøntsager er nemt og lækkert tilbehør til mange retter.
Grøntsagerne er oplagte at lave, hvis din ovn alligevel er i gang. Måske du er ved at lave en lækker grillkylling? eller en forloren hare måske?
De honningbagte grøntsager vil også kunne tilberedes på panden, men så skal du nok nøjes med en mindre portion, ellers vil tilberedningstiden blive ret lang.
Se f.eks. denne opskrift på stegte grøntsager med honning på panden:
Hvis du laver en mindre portion, vil den også kunne laves i airfryer.
De honningbagte grøntsager kan nydes som de er, men de smager også rigtigt godt med med en hvid dip til.
Få inspiration til opskrifter på hvid dressing her:
1.
2.
3.
4.
5.
God fornøjelse med de honningbagte grøntsager.
Hvis du synes det kniber med at I får spist nok grøntsager derhjemme, så prøv en portion af disse honningbagte.
Grøntsager i ovn med honning smager skønt og vil hurtigt ryge indenbords.
Tro mig. I vil kunne få mange grøntsagsvitaminer indenbords, når de serveres på denne måde. :-)’
Få flere gode nemme opskrifter på bagte grøntsager her:
1.
2.
3.
4.
5.