Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso. Her får du opskriften på lækkert mørt oksekød tilberedt i Rømertopf. Mør oksesteg med tilbehør.

Sikke lækkert mad man kan lave i en stegeso! Kødet man tilbereder bliver altid mørt og saftigt. Det kan ikke gå galt med mad man laver i sin Römertopf.Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Her får du opskriften på langtidsstegt oksefilet af ungkvæg. 2 små stege tilberedt med løg i stegesoen.

Stegeskyen jævnede jeg til sovs til slut, med lidt fløde i. En lækker flødesovs smagt til med tyttebærsyltetøj.

Vi spiste pommes frites og dampede grøntsager til. Så lækkert et måltid.

Jeg var heldig at finde 2 små oksefileter af ungkvæg, købt på tilbud.

Oksekød bliver altid så lækkert i stegesoen, så straks fik jeg også lyst til at eksperimentere med disse.  
Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Oksefilet af ungkvæg er lidt billigere end en almindelig oksefilet, men stadig fornemt kød. Oksestegene blev møre og lækre, og blev tilberedt lidt a la en gammeldags oksesteg.

Sikke nogle gode dufte maden sendte ud i huset. Vi elsker det!

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Hvilken kernetemperatur skal en langtidsstegt oksesteg have?

Kødet langtidsstegte jeg i 2 timer, så her kommer temperaturen noget højere op, end når du laver en almindelig oksefilet.

Det er faktisk sjældent jeg bruger stegetermometer, når jeg langtidssteger. Jeg mærker bare efter om stegen er mør.

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Du kan sagtens stege stegen kortere tid og så gå efter en oksefilet’s “normale” kernetemperatur: rød: 55-57 grader: rosa: 57-59 grader : gennemstegt: 60-62 grader.

Stegene kan også langtidssteges over længere tid, f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft, 4 timer v. 125 grader varmluft osv.

Opskriften kan bruges til andre typer udskæringer end oksefilet af ungkvæg. Få tips i opskriften nedenfor.

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso – få en god nem opskrift her

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
Mør lækker oksesteg i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 2 oksefilet af ungkvæg eller 1 større oksefilet. Andre udskæringer kan bruges f.eks. tykkam, culottesteg, cuvettesteg, oksebov. Mine vejede ca. 1 kg pr. stk.
  • Salt/peber
  • 3 alm. løg
  • 3 rødløg
  • ½ liter vand
  • dl fløde el. madlavningsfløde. Kan udelades
  • evt. tyttebærsyltetøj
  • Kulør

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld den nederste halvdel og sænk den øverste ned oveni. Lad den gerne trække minimum ét kvarter.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Brun oksefilet'en i smør på en pande og drys godt med salt og peber. Jeg lod nettene blive på, men de kan sagtens også tages af.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Læg løgene i bunden af stegesoen. Det får oksestegen hævet op fra bunden.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Læg de brunede stege på toppen af løgene.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Hæld ½ liter vand på panden efter stegene er kommet af, og tilsæt nu stegeskyen til stegene, efter det er afkølet lidt. Kan bruges til flødesovs senere.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered den nu ca. 2 timer v. 175 gr. varmluft (200 grader alm ovn), afhængigt af stegens/stegenes størrelse. Du kan langtidsstege den længere tid, f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn) osv.
  • Stegen/stegene er færdige, når den/de møre. Stegetermometer kan bruges. Kernetemperaturen må godt komme op på 80 grader, når du laver langtidsstegt "gammeldags" oksesteg.  Lad nu stegene hvile, imens du laver sovsen.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt fløde og jævning og smag til med f.eks. tyttebærsyltetøj. Tilsæt kulør og evt. salt/peber
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Servér evt. de bagte løg til som tilbehør.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Tilbered evt. grøntsager i ovnen også, imens ovnen er igang. Jeg brugte bare en grøntsagsblanding. Bare læg grøntsagerne i et ildfast fad med staniol over, ca. 10 minutter.
  • Vi spiste pommes frites til, som også blev tilberedt i ovnen, imens den alligevel var igang.
    Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso
  • Skær oksestegen i ca. 1 cm tykke skiver og server med sovs, kartofler og grøntsager til.
    Forrige Næste Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Noter

Du kan bruge andre slags udskæringer end jeg: oksebov, culottesteg, oksetykkam el. lign.
Stegene kan også langtidssteges over længere tid, f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft, 4 timer v. 125 grader varmluft osv. 
Mine stege blev lidt a la gammeldaws oksesteg.
Du kan dog sagtens nøjes med kortere tilberedningstid, og lavere kernetemperatur, når du tilbereder oksefilet. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør oksesteg i stegeso – i en Rømertopf kan du altid lave lækkert mad og det er nemt.

Jeg forbruner gerne kødet på en stegepande. Det giver en flot stegeskorpe og giver god smag til kødet.

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Jeg lægger gerne løg i bunden af min stegeso, når jeg tilbereder kød. Det får kødet hævet op fra stegeskyen og giver også en god smag til stegeskyen.

De bagte løg kan nydes som tilbehør til retten til slut. Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Kan man bruge alle slags udskæringer af oksestege til langtidsstegt oksesteg?

Ja sagtens. Du kan f.eks. både bruge tykkam, oksebov, culottesteg eller cuvettestege til denne opskrift.

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Mine stege blev lidt a la gammeldaws oksesteg. Du kan dog sagtens nøjes med kortere tilberedningstid, og lavere kernetemperatur, når du tilbereder oksefilet.

Tilbered evt. grøntsager i ovnen også, imens ovnen er igang. Jeg brugte bare en grøntsagsblanding.

Bare læg grøntsagerne i et ildfast fad med staniol over, ca. 10 minutter. Voila! Strømbesparende at lave dampede grøntsager imens.

DSC_6698

Vi spiste bare købte pommes frites til, men det er oplagt at lave ovnbagte kartofler, nu ovnen er igang. Det kunne være disse hasselback kartofler  eller bagte kartofler?Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Hjemme hos os elsker vi mørt oksekød og det kan man altid lave i stegesoen.

Her ser du den kraftige stegesky, som fint kan jævnes med en sjat fløde.

Stegeskyen kan evt. også bare dryppes over stegen eller fryses ned i isterningeposer til senere sauceeventyr 😉Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Mormormad af allerbedste slags. Det må du prøve. Det kan ikke gå galt i en stegeso. 😉

Jeg fandt også et rustikt madbrød i fryseren. Opskriften kan du se her.

Ah jamen kan man være mere heldig? Brødet blev også lunet i ovnen 10-15 minutter. Jeg sætter SÅ stor pris på min 74 liters ovn, hvor der er plads til både Rømertopf PLUS to plader ovenover!

Plads til både stegeso, grønt og pommes frites på EN gang. Genialt!

Madbrød med kryddersmør

Vi brugte bare en købe kryddersmør, men det er jo heldigvis nemt at lave sin egen. Få en god nem opskrift her. Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegesoSikke et dejligt måltid.

Oksefilet af ungkvæg langtidsstegt i stegeso

Få flere gode nemme opskrifter på oksesteg i stegeso her:

1.

Gammeldags oksesteg i stegeso langtidsstegt
En let og lækker oksesteg langtidsstegt i stegeso
Se opskriften her
Gammeldags oksesteg i stegeso langtidsstegt

2.

Roastbeef i stegeso langtidsstegt oksesteg
En mør og lækker gammeldags oksesteg i stegeso
Se opskriften her
Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg

3.

Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
En lækker mør oksesteg tilberedt i stegeso
Se opskriften her
Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

4.

Culottesteg i stegeso med gulerødder og løg
En mør og lækker oksesteg med gulerødder og løg
Se opskriften her
Culottesteg i stegeso med kartofler og sovs

5.

Kalvebov i stegeso - mørt kalvekød i Römertopf
Mørt og lækkert kød i stegeso
Se opskriften her
Kalvebov i stegeso - mørt kalvekød i Römertopf

6.

Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Lækre møre steaks af oksefilet i flødesovs med champignon og løg - i stegeso
Se opskriften her
Oksefilet i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

7.

Steaks af oksefilet i stegeso - med flødesovs
Steaks i flødesauce - langtidsstegt i Römertopf
Se opskriften her

8.

Kalvecuvette langtidsstegt i stegeso opskrift
Langtidssstegt kalvecuvette med hvidløg i Römertopf
Se opskriften her

9.

Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler
Langtidsstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt
Se opskriften her
Langtidstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt

10.

Culottesteg i stegeso med gulerødder og løg
En mør og lækker oksesteg med gulerødder og løg
Se opskriften her
Culottesteg i stegeso med kartofler og sovs


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.