Karrykål – uhm her får du opskriften på en lækker ret med hvidkål i ovn. Bagt hvidkål i ovnen er super nemt at lave og så det jo super sundt og smager godt. Kender du mon karrykål?
Jeg er sikker på, at du vil kunne blive fan for altid, hvis du prøver en portion. 🙂
Karrykål er en skøn ret. Krydret, mættende, sundt og billigt. Mega-billigt faktisk.
Jeg har prøvet utallige varianter – med/uden kød og med forskellige grøntsager.Den variant du skal høre om i dag, synes jeg nok alligevel stikker alle de andre jeg har lavet.
Denne gang prøvede jeg at ovnstege karrykål og halløj, hvor var det en god ide. Hvidkål i ovn er et hit!
Det er også fint at tilberede karrykål i gryde, men nogle gange kan det godt blive ret “vandigt”.
Når retten tilberedes i ovn, så sprødsteger kålen, når væden er fordampet og det giver en skøn svitset overflade.
En skøn, stegt smag, der kunne minde lidt om “fyldet” i en lækker forårsrulle måske? Dryp gerne lidt soya på den færdige ret, hvis du er til “soya i rullen”. 😉
Jeg bruger mit støbejernsfad fra Scanpan, som passer både på komfur og i ovn.
Det er genialt, for så kan jeg svitse grøntsagerne på panden først og så lade retten stege færdig i ovnen bagefter.
Har du ikke sådan et stegefad, så kan du sagtens svitse kål/kød på en almindelig pande.
Bagefter hælder du bare hvidkålen i et ildfast fad og lader den stege færdig her.Jamen hvordan laver man så den ovnstegte karrykål dér? Kig med, så får du opskriften lige her:
Karrykål – få en god nem opskrift på bagt hvidkål med karry her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 200 gram bacon i tern kan udelades
- 2-3 tsk karry Alt efter hvor stærk du ønsker maden
- 2 bouillonterninger
- ½ hvidkål eller 1 helt spidskål
- 5 gulerødder i tern
- 3 porrer i skiver
- ½ liter kogende vand
- Salt/peber
- Tilbehør: Frikadeller, medister eller frankfurtere kan også serveres uden kød
Sådan gør du
- Svits bacon, karry og bouillonterninger
- Vask og rens porrerne og skræl gulerøddderne. Snit porrer, hvidkål og gulerødder fint og tilsæt Krydr godt.
- Kan al kålen ikke være på panden på samme tid, så tilsæt det lidt efter lidt, til kålen er faldet lidt sammen. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfor og i ovn
- Lad alle ingredienser svitse sammen lidt. Vend flere gange undervejs. Tilsæt kogende vand
- Sæt fadet i ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og steg i ca. 45 minutter. Retten kan også laves færdig i gryde og den er færdig, når kålen er "gennemkogt". Vend kålen rundt flere gange undervejs. Fadet er færdigt, når al væden er fordampet og kålen ser lækker stegt ud på toppen.
- Smag til og vurdér om du synes der skal tilsættes ekstra karry eller salt/peber. Du kan også smage til med soya.
- Nyd den ovnstegte hvidkål som den er, med frikadeller ell. lign.
Noter
Hvidkål i ovn med karry, gulerødder og porrer. En sund slankeret med få kalorier men med mange vitaminer
Ovnbagt karrykål smager bare skønt.
Det er en taknemmelig ret, for du kan bruge lige de grøntsager og det kød du har på lager.
Prøv f.eks. også at lave karrykål med hakket svinefars eller hakket oksekød måske?
Det er nemt at lave karrykål efter Stop Madspilds-princippet: Brug hvad du har i dine køkkenskabe og grøntsagsskuffer.
Jeg havde lige porrer, gulerødder og hvidkål på lager – heraf opskriften.
Det er højsæson for begge dele og det er tit den tilgang jeg bruger i mit køkken. Heldigvis kan ingredienserne købes året rundt herhjemme
Det giver bare SÅ god mening, at lave mad af de ingredienser der er sæson for og som vi nemt kan få fat i, her i Danmark.
Bæredygtigtigt også, hvis råvarerne ikke skal transporteres til Danmark fra Langtbortistan? Det er rigtigt nemt at lave retten og som beskrevet ovenfor, kan den laves både i gryde eller i ovn.
Sådan laver du karrykål med bacon – se billederne her:
Et hvidkåls-hovede kan ofte købes for en ti’er – ihvertfald efterårsmånederne.
Man kommer virkelig langt med et helt hvidkål og det fylder rigtigt meget, når det er fint-snittet.
Jeg har af samme grund kun brugt ½ hvidkål til denne ret. Du kan også sagtens bruge spidskål, der er langt mere mild i smagen.
Jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med denne ovnbagte hvidkål. Er du vimmer, hvor er potentialet stort 🙂
Spring du bare på denne opskrift. Retten er nem og hurtig at lave og – næsten – kalorielet også.:-)
Bacon kan selvfølgelig sagtens udelades, hvis du gerne vil nyde retten på en vegetar kødfri dag.
Rigtig god fornøjelse med den ovnbagte hvidkål.
Den var et hit i min familie og jeg er sikker på at den også vil kunne blive det hjemme i din. 🙂
Prøv også brunkål med bacon. Det smager super godt.
Få flere gode opskrifter på karrykål – eller retter med hvidkål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Retten ser spændende ud