•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvidløgsbrød med ost <3

I dag skal du høre om det populære pull apart hvidløgsbrød i en lækker luksus version med smeltet ost.Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart Hvidløgsbrødet er et blødt brydebrød, hvor små boller bages sammen i bradepande. Bollerne er fyldt med ost og vendt i hvidløgssmør med masser af hvidløg – halløj et lækkert madbrød!Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartBrødet stryger direkte ind på listen over familiens allerstørste favoritter – det brød må du altså prøve! 🙂

Dagens hvidløgsbrød er en luksus version af dette populære pull-apart brød:

Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
Et lækkert sammenbagt madbrød med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød

Siden jeg bagte dette hvidløgsbrød, har opskriften gået sin sejrsgang på bloggen og på internettet. Opskriften er blevet set af giga-mange mennesker og den er på kort tid blevet én af bloggens mest besøgte opskrifter.

Vi har bagt hvidløgsbrødet flere gange og mange bloglæsere skriver til mig, at når de serverer hvidløgsbrødet for gæster, så bliver der næsten ikke spist noget af hovedretten, fordi madbrødet smager så godt.

Det må da siges at være en god anbefaling 🙂Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartBrødet er en kæmpe succes og jeg har længe haft lyst til at lave en version med ost – fordi smeltet ost bare klæder hvidløgsbrød rigtigt godt.

Hvis du er vild med snaskede hvidløgsbrød med smeltet ost, vil du elske dette brød!

Om dagens hvidløgsbrød med ost smagte godt spørger du?

Er du vimmer! JA!Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartVi var helt vilde med brødet og vi storspiste hvidløgsbrødet til en lækker suppe og dagen efter til en lækker ret med stegte nudler

Hvidløgsbrødet er helt perfekt som suppebrød, men det fungerer også rigtigt godt som madbrød til tapas.

Hvis du/I ikke er så vilde med ost, så kan ost jo selvfølgelig sagtens udelades. Brødet smager formidabelt alligevel 🙂Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart Brødet vil også være et hit at servere som et festligt brød en dag du får gæster til aftenmad. Det vil f.eks. være perfekt til nytårsaften, buffetten  eller til studentergildet?

Brødet vil helt sikkert være et hit hos både store og små. Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Jeg er gået lidt amok med hvidløgene her, men hvilken mængden du bruger, bestemmer du jo heldigvis selv.:-)Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartJeg gik all-in i dagens opskrift og det blev et rigtigt ldejligt ækkert “snasket” hvidløgsbrød.

Det er faktisk nemt at lave hvidløgsbrødet, når man tænker på hvor lækkert og luksus-agtigt det smager, så bare spring på.Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig – du får den lige her:

Hvidløgsbrød med ost. Opskrift på luksus pull apart brød med hvidløg

Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
Madbrød som brydebrød med ost og persille
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
Kategori: brød, madbrød og tærter
Keyword: hvidløgsbrød, hvidløgsbrød med ost, hvidløgssmør, pull apart
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • ½ liter mælk lunkent - al slags mælk kan bruges men også vand og surmælksprodukter
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 25 gram smør
  • 800 gram hvedemel 2-300 gram kan erstattes med grovere meltype og også havregryn
  • 1 tsk salt
  • 200 gram ost i tern. Gerne mozzarella, cheddar eller Havarti. Ost kan udelades

Hvidløgssmør med persille:

  • 100 gram smør smeltet
  • 1-2 spsk persille eller oregano finthakket. Frysetørret kan også bruges.
  • 1 tsk groft salt gem lidt til drys til toppen
  • 6-8 fed hvidløg Du kan godt nøjes med mindre

Drys:

  • ½-1 tsk groft salt
  • drys gerne lidt friskhakket persille på ved serveringen

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken i mikroovnen sammen med smørret
    Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
  • Bland gær og sukker i og rør melet i sammen med saltet, Gem lidt af melet, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine.
    Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
  • Lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 minutter - eller ca. til dobbelt størrelse.
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Hvidløgssmør med persille:

  • Smelt smørret i mikroovnen (eller i en gryde)
    Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
  • Tilsæt persille eller oregano. Jeg brugte frysetørret oregano. Tilsæt salt og friskpressede hvidløgsfed
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Sådan formes pull apart brødet:

  • Skær osten i små tern - der skal være en tern pr. bolle. Jeg fik ca. 40 små boller ud af portionen
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Jeg brugte min Scanpan sliplet bradepande på ca. 24x34 cm, men du kan også bruge en springform på minimum 28 cm i diameter. En franskbrødsform du'r også. Smør formen med lidt smør.
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Tril små boller, på størrelse med en golfbold . Pres dem lidt flade og læg en tern ost i midten
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Tril bollerne - de skal ca. have størrelse som en valnød
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Tril bollerne i det smeltede hvidløgssmør. De er lidt "snaskede" at trille. Stil bollerne tæt i fadet/formen
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Bliver der hvidløgssmør til rest, så fordel det over hvidløgsbollerne til sidst. Drys med lidt groft salt
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Stil formen med bollerne i til hævning et lunt sted, ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Tildæk formen med et viskestykke.
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Bag hvidløgsbrødet ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader almindelig ovn) Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent på toppen. Hold øje med brødet og tag det ud, før det bliver for mørkt
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Lad brødet dampe lidt af før du "bryder" stykker af det. Servér det lunt
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart
  • Brødet er nu klar til servering. Drys gerne lidt frisk persille/oregano på lige før servering. Perfekt til tapas eller som tilbehør til pastaretter eller suppe
    Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Noter

Du kan erstatte persille/oregano med andre krydderurter f.eks. rosmarin eller basilikum
Prøv også at vende pull apart brødet i olie rørt op med pesto. Uhm 🙂
Brødet smager også skønt med cheddarost
En rest kan lunes i mikroovnen eller i ovnen v. 100 grader dagen efter
Brødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det lækreste sammenbagte brydebrød med hvidløg og ost – perfekt brød til buffet, tapas eller gæster

Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart

Halløj hvor smagte det altså bare godt, det gode hvidløgsbrød i en luksus version med ost!

Faktisk er det ret nemt at lave. Har du en lille bradepande, brødene kan bage i, er det helt genialt.Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartJeg har både prøvet med en springform og begge dele fungerer godt. Bollerne kommer til at stå tæt, hvis du bruger springform, og måske du ikke kan få plads til alle – så må du efterbage en lille portion i en mindre form?

Du kan også lægge bollerne i en franskbrødsform? Det har jeg set på Pinterest, at flere andre har gjort med succes 🙂Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apartSådan så mine hvidløgsboller ud efter hævning. Ja de små boller skal jo stå tæt, når det er et sammenbagt madbrød. 🙂

Hæld endelig resten af hvidløgssmørret over bollerne, før du sætter fadet i ovnen.

Et lunt, duftende og totalt uimodståeligt hvidløgsbrød med ost <3

Det brød kan du altså godt glæde dig til at smage. Jeg er sikker på at både du, din familie og dine gæster vil storjuble!

Rigtig god fornøjelse med hvidløgsbrødet til dig 🙂Hvidløgsbrød med ost - luksus pull apart


  •  
  •  
  •  
  •  
  •