Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost. I dag skal du høre om det populære pull apart hvidløgsbrød i en lækker luksus version med smeltet ost.
Hvidløgsbrødet er et blødt brydebrød, hvor små boller bages sammen i bradepande.
Bollerne er fyldt med ost og vendt i hvidløgssmør med masser af hvidløg – halløj et lækkert madbrød!Brødet stryger direkte ind på listen over familiens allerstørste favoritter – det brød må du altså prøve! 🙂
Dagens hvidløgsbrød er en luksus version af dette populære pull-apart brød:
Siden jeg bagte dette hvidløgsbrød, har opskriften gået sin sejrsgang på bloggen og på internettet.
Opskriften er blevet set af giga-mange mennesker. På kort tid er den blevet én af bloggens mest besøgte opskrifter.
Vi har bagt hvidløgsbrødet flere gange.
Når vi serverer det for gæster, så bliver der næsten ikke spist noget af hovedretten. Simpelthen fordi madbrødet smager så godt. Det må da siges at være en god anbefaling. 🙂Brødet er en kæmpe succes og jeg har længe haft lyst til at lave en version med ost. Smeltet klæder nemlig hvidløgsbrød rigtigt godt.
Hvis du er vild med snaskede hvidløgsbrød med smeltet ost, vil du elske dette brød!
Om dagens hvidløgsbrød med ost smagte godt spørger du?
Er du vimmer! JA!
Hvis du/I ikke er så vilde med ost, så kan ost jo selvfølgelig sagtens udelades. Brødet smager formidabelt alligevel 🙂
Hvidløgsbrødet vil også være et hit at servere som et festligt brød en dag du får gæster til aftenmad.
Det vil f.eks. være perfekt til nytårsaften, buffetten eller til studentergildet?
Brødet vil helt sikkert være et hit hos både store og små.
Jeg er gået lidt amok med hvidløgene her, men hvilken mængden du bruger, bestemmer du jo heldigvis selv.:-)
Jeg gik all-in i dagens opskrift og det blev et rigtigt dejligt lækkert “snasket” hvidløgsbrød.
Det er faktisk nemt at lave hvidløgsbrødet. I når man tænker på hvor lækkert og luksus-agtigt det smager, så bare spring på.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig – du får den lige her:
Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost – få en god opskrift på brydebrød / pull apart brød med hvidløg og persille her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Dej:
- ½ liter mælk lunkent - al slags mælk kan bruges men også vand og surmælksprodukter
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker
- 25 gram smør
- 800 gram hvedemel 2-300 gram kan erstattes med grovere meltype og også havregryn
- 1 tsk salt
- 200 gram ost i tern. Gerne mozzarella, cheddar eller Havarti. Ost kan udelades
Hvidløgssmør med persille:
- 100 gram smør smeltet
- 1-2 spsk persille eller oregano finthakket. Frysetørret kan også bruges.
- 1 tsk groft salt gem lidt til drys til toppen
- 6-8 fed hvidløg Du kan godt nøjes med mindre
Drys:
- ½-1 tsk groft salt
- drys gerne lidt friskhakket persille på ved serveringen
Sådan gør du
Dej:
- Lun mælken i mikroovnen sammen med smørret
- Bland gær og sukker i og rør melet i sammen med saltet, Gem lidt af melet, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine.
- Lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 minutter - eller ca. til dobbelt størrelse.
Hvidløgssmør med persille:
- Smelt smørret i mikroovnen (eller i en gryde)
- Tilsæt persille eller oregano. Jeg brugte frysetørret oregano. Tilsæt salt og friskpressede hvidløgsfed
Sådan formes pull apart brødet:
- Skær osten i små tern - der skal være en tern pr. bolle. Jeg fik ca. 40 små boller ud af portionen
- Jeg brugte min Scanpan sliplet bradepande på ca. 24x34 cm, men du kan også bruge en springform på minimum 28 cm i diameter. En franskbrødsform du'r også. Smør formen med lidt smør.
- Tril små boller, på størrelse med en golfbold . Pres dem lidt flade og læg en tern ost i midten
- Tril bollerne - de skal ca. have størrelse som en valnød
- Tril bollerne i det smeltede hvidløgssmør. De er lidt "snaskede" at trille. Stil bollerne tæt i bradepanden/springfomen/franskbrødsformen
- Bliver der hvidløgssmør til rest, så fordel det over hvidløgsbollerne til sidst. Drys med lidt groft salt
- Stil formen med bollerne i til hævning et lunt sted, ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Tildæk formen med et viskestykke.
- Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Bag hvidløgsbrødet ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader almindelig ovn) Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent på toppen. Hold øje med brødet og tag det ud, før det bliver for mørkt
- Lad brødet dampe lidt af før du "bryder" stykker af det. Servér det lunt
- Brødet er nu klar til servering. Drys gerne lidt frisk persille/oregano på lige før servering. Perfekt til tapas eller som tilbehør til pastaretter eller suppe
Noter
Du kan erstatte persille/oregano med andre krydderurter f.eks. rosmarin eller basilikum
Prøv også at vende pull apart brødet i olie rørt op med pesto. Uhm 🙂Brødet smager også skønt med cheddarost
En rest kan lunes i mikroovnen eller i ovnen v. 100 grader dagen efter Brødet er fryseegnetDet lækreste sammenbagte brydebrød med hvidløg og ost – perfekt brød til buffet, tapas eller gæster
Halløj hvor smagte det altså bare godt, det gode hvidløgsbrød i en luksus version med ost! Det smager også rigtigt fint uden ost. Bare spring på.
Vi var helt vilde med brødet. Vi storspiste hvidløgsbrødet til en lækker suppe og dagen efter til en lækker ret med stegte nudler
Hvidløgsbrødet er helt perfekt som suppebrød, men det fungerer også rigtigt godt som madbrød til tapas.
Har du en lille bradepande, brødene kan bage i, er det helt genialt. Jeg har både prøvet med en springform og begge dele fungerer godt.
Hvidløgsbrød sammenbagt i springform, bradepande eller franskbrødsform.
Bollerne kommer til at stå tæt, hvis du bruger springform. Måske du ikke kan få plads til alle? Resten af bollerne kan evt. bages som en ekstra lille portion i en mindre form.
Du kan også lægge bollerne i en franskbrødsform. Det har jeg set på Pinterest, at flere andre har gjort med succes.
Sådan så mine hvidløgsboller ud efter hævning. Ja de små boller skal jo stå tæt, når det er et sammenbagt madbrød.
Hæld endelig resten af hvidløgssmørret over bollerne, før du sætter fadet i ovnen.
Et lunt, duftende og totalt uimodståeligt hvidløgsbrød med ost <3
Det brød kan du altså godt glæde dig til at smage. Jeg er sikker på at både du, din familie og dine gæster vil storjuble!
Rigtig god fornøjelse med hvidløgsbrødet til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet hvidløgsbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.