Hvidløgsbrød med rugmel. <3 I dag får du opskriften på sprødt groft hvidløgsbrød med rugmel, der er meget nemt at lave.
Hvis du følger trofast med her på bloggen, vil du vide, at jeg er storfan af dej der hverken skal æltes eller rulles ud.
Jeg er vild med dej der bare skal hældes på bagepladen som f.eks. i disse nemme pizzabrød
Flere af jer skriver til mig, at I også er blevet fan af pizzaer lavet på denne nemme måde.
Nogle skriver endda at “hæld på bagepladen-pizzaerne” helt har erstattet de traditionelle pizzaer hjemme hos jer.
Herligt at høre 🙂
I dag skal du høre om en ny variant af pizzabrødet. Groft hvidløgsbrød med rugmel
Vi skulle spise en lækker grydefuld kartoffelsuppe med pastinak og her i huset hører der tit et godt suppe-brød til, når der serveres suppe.
Jeg prøvede en ny variant af dette hvidløgsbrød med havregryn.
Jeg prøvede en endnu grovere variant, nemlig med rugmel. Projektet lykkedes og hvis du er til mættende, groft hvidløgsbrød, så kig med her. Opskriften er rigtigt nem. Hvis du lader dejen speed-hæve på 50 grader i ovnen, så bliver brødet endnu hurtigere at lave.
Kig med. Du får opskriften lige her:
Hvidløgsbrød med rugmel – opskrift på nemt, groft hvidløgsbrød
Ingredienser
Hvidløgsbrød:
- 1 liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 5 dl rugmel gerne fuldkornsrugmel
- 10 dl hvedemel ell. Tipo 00/ Manitoba mel med ekstra god bageevne
- Oliedyp:
Hvidløgsdyp:
- 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
- 6 fed hvidløg friskpressede
- 1 spsk oregano tørret eller frisk
- 1 tsk hvidløgspeber
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand. Rør sukker i
- Tilsæt rugmel, hvedemel og salt
- Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som tyk havregrød
- Beklæd din dybe bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Træk dejen på bagepladen med en dejskraber
- Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
- Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber.
- Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 30 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20 minutter nederst i ovnen. Det er færdigt, når det er sprødt og gyldent
- Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
- Klip brødet i passende firkanter og servér.
Noter
Sprødt grød madbrød med hvidløg og oregano – dejen skal bare hældes på bagepladen uden æltning
Hvidløgsbrødet bliver sprødt og lækkert.
Det er nemt at klippe brødet i portionsstykker, der er klar til straks at blive dyppet i suppen. Uhm 🙂
Hvis I ikke får spist hele hvidløgsbrødet samme dag, så kan du bruge det til toast dagen efter.
Prøv at lægge to stykker brød sammen med f.eks. skinke og ost og lun stykkerne lidt i ovnen/mikroovnen. Det bliver den skønneste sandwich.
Hemmeligheden bag det gode hvidløgsbrød er den gode hvidløgsolie er jeg sikker på.
Halløj det både smager og dufter godt. Glæd dig til at indsnuse de gode hvidløgsdufte, når brødet er i ovnen. 🙂
Et sprødt groft hvidløgsbrød med rugmel er klar til servering.
Brødet smager skønt til en portion suppe. Prøv det også til lasagne eller som tapas brød til skinke, ost eller god pølse.
I madpakkerne eller til frokost dagen efter vil brødet også være en succes.
Har du en mikroovn at lune det i på jobbet eller derhjemme, vil det være helt perfekt 🙂
Bon appetit. Jeg håber brødet vil smage dig 🙂