•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jomfruhummerhaler. <3 Halløj en fornem menu vi spiste i sommerhuset, da Mikkel og hans kæreste Gry var hjemme på besøg i weekenden.

Jomfruhummerhaler med hvidløgssmør bagt i ovn – en totalt lækker ret. Uhm <3 Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

Når de unge mennesker er hjemme på besøg skiftes vi til at have mad-dage.Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

Det er inspirerende for begge parter og det er bare så fint, at vi kan deles om både køkkenglæder og madlavningstjans.

Vi er vilde med at lave mad alle mand, så det er bare win win 🙂

Mikkel og Gry er vilde med fisk og stor var deres begejstring, da de opdagede, at vores lokale fiskemand Møllefisk i Bønnerup havde tilbud på jomfruhummerhaler. Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

De unge mennesker susede til fiskemanden og var friske på opgaven med at klargøre og tilberede jomfruhummerne.

Jeg havde totalt fri for køkkentjansen, så opskriften nedenfor er slet ikke min fortjenste.

Alle credits sender jeg straks videre til Mikkel og Gry 🙂

Jeg sprang lidt rundt med mit kamera og var meget nysgerrig på processen og havde mange interesserede spørgsmål.

Spændende at få ny inspiration og så i eget køkken 🙂

Normalt er jeg jo normalt ikke den store fiskespiser, men jomfruhummerhaler kan jeg altså bare rigtigt godt lide, har jeg fundet ud af 🙂

Hummerhalerne lidt mere ferske i smagen end rejer og kødets konsistens er lidt mere porøs i det.

De smager virkelig godt og man kan spise virkelig mange, hvis man altså får lov 🙂Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør Jomfruhummerhaler er en fornem spise og de vil være et hit som forret f.eks. nytårsaften?

De vil også være et hit i f.eks. pastaretter eller bare serveret på en god skive ristet brød, med mayonnaise og citron.

Sådan spiste vi de lækre jomfruhummere og det var et kæmpe hit 🙂Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør Totalt luksus at kunne sætte sig til et middagsbord og få sådan en servering.

Wow – heldige mig. Super søde, dygtige og inspirerende unge mennesker at have på besøg – det allerbedste selskab <3

Jeg kan jo sagtens sige, at jomfruhummerne var nemme at lave. 🙂

Det kommer jo selvfølgelig an på hvor stor en mængde du skal lave. Man kan rense ca. 2-3 jomfruhummerhaler på 1 minut, når man lige får taget på det.Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

4 personer kan spise ca. 1 kg, hvis de får lov. Det svarer ca. til 50 jomfruhummerhaler afhængig af størrelse.

Jeg har angivet 1 kg i opskriften nedenfor, men I kan sagtens nøjes med mindre.

Vi havde gjort et kup, så vi kunne flotte os lidt, men man kan sagtens nøjes med en mindre mængde til 4 personer.

Hummerhalerne kan koges, grilles eller tilberedes i ovnen.

De skal kun have kort tid, så de ikke bliver tørre og seje. Mikkel og Gry gav dem ca. 10-12 minutter v. 150 grader varmluft. Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

De er færdige, når hvidløgssmørret er smeltet og hummerkødet er blevet hvidt.

Du kan jo evt. lige prøve en test-prøvesmagning, hvis du er i tvivl.  De må endelig ikke få for lang tid i ovnen.

Mikkel og Gry fyldte “halerne” med hvidløgssmør og så blev de ellers bare tilberedt i ovnen. Uhm de smagte bare skønt!

Du skal bruge få og enkle ingredienser. Nemt og meget lækkert. Du får opskriften lige her: Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør – nem opskrift. En fornem forret

Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
Ovnbagte hummerhaler med smør, hvidløg og persille
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
Kategori: forretter
Keyword: hummerhaler, jomfruhummer, jomfruhummerhaler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummerhaler
  • 150 gram smør blødt
  • 3 fed hvidløg friskpressede
  • 1 spsk persille frisk eller frysetørret
  • groft salt
  • Tilbehør: Ristet brød, evt. salat, aioli mayo og citron aioli er hvidløgsmayonnaise. Brug en god mayonnaise gerne en hjemmelavet.

Sådan gør du

  • Skyl hummerhalerne under koldt vand. Klip jomfruhummerhalerne op i ryggen og træk den sorte tarmstreg ud. Lad stadigvæk den allernedeste del af skallen blive siddende på - halespidsen? (se billede)
    Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
  • Læg hummerhalerne på en bageplade beklædt med bagepapir
    Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Bland hvidløgssmørret: Rør smørret med hvidløg, persille og et drys groft salt
  • Fordel lidt hvidløgssmør i "sprækken" på hummerhalerne
    Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
  • Bag jomfruhummerne ca. 10 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når smørret er smeltet og hummerkødet blevet hvidt. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen. De må endelig ikke få for længe
    Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør
  • Servéres som "pil selv" rejer. Kan nydes på ristet brød med aioli og citron til.
    Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

Noter

Få en god opskrift på hjemmelavet mayonnaise og aioli her
Jomfruhummerhalerne kan grilles: 3-6 minutter - vend ofte
Jomfruhummerne kan også koges: Ca. 4-5 minutter ved svag varme, til halerne popper op i overfladen.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre hummerhaler i ovn med hvidløgssmør – uhm en fornem forret, der er nem at lave

Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør Uhm hvor smagte de hummerhaler altså bare godt!

Vi spiste og spiste og spiste. Vild luksus at kunne spise sig mætte i hummerhaler!

Det er faktisk også rigtigt hyggeligt at spise jomfruhummer sammen.

Man sidder længere tid ved bordet, for der skal “pilles hummer” lidt a la pil selv rejer.

Det er faktisk rigtigt hyggeligt og man opdager slet ikke at tiden går. Herligt. En nydelse og en dejlig social ting også. 🙂Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør Bare lige et tip til dig: Våde klude til fedtede fingre anbefales.

Sådan får du kødet ud af jomfruhummerhalen

Når man skal have kødet ud af hummerhalen, så skal man vrikken skallen til hver side.

På den måde, er det nemt at få løsnet kødet. Hold på den lille halespids, så er det nemt at trække kødet ud.

Wow – se da lige et fornemt stykke smørrebrød vi kunne nyde!Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør

Dejligt de unge mennesker kunne inspirere os. Jeg tror helt sikkert at en ny forrets-livret er flyttet ind hjemme hos os.

Mon ikke vi skal spise jomfruhummer til forret nytårsaften eller en dejlig sommeraften i haven måske?

Vi glæder os også til at prøve dem på grill. Uhm.

Lige nu er det påske. Måske du også kan gøre et kup hos din fiskemand?

Hvis ja, så skynd dig at springe på et godt jomfruhummerhale-tilbud. Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløgssmør


  •  
  •  
  •  
  •  
  •