Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmelJordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmelSøndag – sommersol – og lystlæsning på terrassen.

Kageplaner der summer i baggrunden. En søndag uden kagebag, er det muligt?? Næh – men hvad gør man så, hvis man også gerne vil sidde på terrassen og læse krimi, lave spændende lækker mad, opgradere blog og så lige bage en kage?

Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel

Man får først spist rimeligt sent og hvis der skal bages kage, må det blive af den særligt hurtige slags. Sådan gik det også i dag.

Køkkenskabet havde afsløret et par pakker overvintrende Skælskør jordbærgrød. Åh hvad stiller vi dog op med dem? Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel Allerhelst laver vi jo jordbærgrøden selv, men pakkerne var blevet købt af den sukkerreducerede datter på et tidspunkt, men alligevel ikke rigtigt blevet spist.

Intet ryger ud her, og jeg er helt rolig ved tanken om at bruge færdiglavet jordbærgrød, selvom jeg jo klart foretrækker den hjemmelavede.

Nå kageplaner – og jordbærgrød. Kan man mon lave en crumble på toppen af jordbærgrød monstro? Ja lad os da prøve det! Hvo intet vover intet vinder?Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel

Kagen blev rigtig god! Man kan fint lave en lækker jordbærcrumble af en rest jordbærgrød. Tjek, så er det afprøvet 🙂

Har du ikke lige færdig grød på lager, har du måske en pose jordbær i fryseren du lige kan koge en hurtig jordbærgrød af?Jordbærmilkshake uden is - fedtfattig opskriftEllers kan du bare lægge friske/frosne bær i bunden af crumblen og lige vende med lidt sukker/kartoffelmel.

Her kommer opskriften på:

Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel

En hurtig lækker jordbærcrumble med kokosmel af jordbærgrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Crumble med jordbærgrød
Portioner: 8
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 275 gram mel
  • 150 gram blødt smør
  • 175 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram kokosmel
  • 1 liter jordbærgrød anden grød kan bruges og friske/frosne bær også

Sådan gør du

  • hæld jordbærgrøden i et ildfast fad
  • bland mel, sukker, vanilje og kokosmel i en skål.
  • smuldr smørret heri. Dejen kan ikke samles, men bliver en pulveragtig crumbledej
    Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel
  • fordel crumbledejen på jordbærgrøden
    Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel
  • bag jordbærcrumblen i 30 minutter v. 175 grader varmluft
    Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel
  • servér med flødeskum til
    Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel

Noter

Du kan bruge anden frugtgrød til crumblen
Friske/frosne bær kan selvfølgelig også bruges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker jordbærcrumble lavet af en rest jordbærgrød

Her ser du crumbleprocessen i billeder fra start til slut:

En rigtig nem jordbærcrumble der bliver overdådig lækker faktisk, også selvom den kun tog 10 minutter at lave

Kokos i crumbledej er altid godt og jeg har prøvet det flere gange, f.eks. i denne lækre æblecrumble med nødder.

Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmel

Vildt, kan man sige, at eksperimentere sådan med jordbærgrøden og hvorfor dog det?  Tja, hvo intet vover intet vinder!

Jeg benytter mig jo af enhver lejlighed til kagebag! Gjorde jeg lige en god gerning da jeg fik brugt den jordbærgrød eller? Tja, nu står der en crumble og frister mig og min familie 🙂

Jordbærcrumblen gav en lækker duft i huset – en skøn dessert, som bliver endnu bedre hvis den serveres med flødeskum eller vaniljeis tiil 🙂
Jordbærcrumble med jordbærgrød og kokosmelGod fornøjelse med desserten til dig 🙂