Jordbærmousse. Uhm her får du opskriften på en nem lækker mousse med jordbær lavet helt uden husblas.
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og da vi havde hentet årets første jordbær i gårdbutikken, så begyndte ideerne straks at pible.
Når nu kan man lave en nem lækker kirsebærmousse med kirsebær, så burde man vel også kunne lave en dejlig jordbærmousse uden husblas?
Det skulle prøves! Projektet lykkedes – i den grad! Kæmpe succes! Det er denne dessert du får opskriften på i dag.
Jordbærmoussen er lavet en tyk æggesnaps, flødeskum og jordbærpuré.
Den er lavet med friske jordbær og det betyder, at du slipper for at koge en jordbærkompot først (og vente på den køler af). Smart!
Desserten kan du derfor lave lynhurtigt – på max. et kvartér. Perfekt og meget nem dessert til varme sommerdage.
Faktisk giver den lækre jordbærpuré meget mere smag, fordi den er lavet med friske jordbær. Wow så lækkert og super nemt også.
Den jordbærpuré kommer vi også til at spiste meget af herhjemme fremover. Den vil smage skønt på vaniljeis, på morgenskyr eller måske som topping på den lækre risalamande cheesecake i glas?
Vildt! Disse desserter kunne faktisk laves på 10 minutter. Vores søde naboer sagde “Disse desserter er de bedste vi nogensinde har smagt!”
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Jordbærmousse uden husblas – få en god nem opskrift på en lækker jordbær dessert hér
Ingredienser
Jordbærpuré:
- 200 gram jordbær - friske bær ca. kan erstattes med hindbær/kirsebær el. lign. Gem nogle til pynt
- 3 tsk sukker smag til
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 1 tsk citronsaft smag til
Jordbærmousse:
- 1 æg også æggehviden. Se noten nedenfor
- 4 spsk flormelis smag til
- ½-1 tsk vaniljesukker
- 6 spsk jordbærpuré resten skal bruges til samling af desserterne
- 1 dl fløde gerne Cremefine
- Pynt: jordbær og evt. citronmelisse
Sådan gør du
Jordbærpuré:
- Riv/blend jordbærrene og smag til med sukker, vaniljesukker og citronsaft. Jeg rev mine jordbær på et rivejern. Gem et par jordbær til pynt
- Rør puréen med en gaffel, til den er fint pureret. Det bliver en tynd jordbærpuré
Jordbærmousse:
- Pisk æg med flormelis og vaniljesukker. Du skal piske æggesnapsen længe, til den er tyk og hvid.
- Pisk fløden til flødeskum, ikke for letpisket men heller ikke for fast. Vend æggesnapsen i fløden. Tilsæt 5-6 spsk jordbærpuré. Smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis/vanilje. Du skal gemme lidt jordbærpuré til samling af desserten.
Sådan samler du desserten:
- Dryp ½-1 tsk jordbærpuré i bunden af dessertglas og herefter 2 spsk jordbærmousse. Fortsæt med puré og jordbærmousse, til massen er brugt. Slut med mousse på toppen og pynt med friske jordbær i skiver og evt. citronmelisse
- Jordbærmousse desserterne kan nydes straks, men lad dem gerne køle, til de skal serveres. Kan opbevares i køleskabet 1-2 dage.
Noter
Jordbær kan erstattes med andre bær, f.eks. hindbær eller kirsebær
Du kan lave æggesnapsen/råcremen kun med æggeblomme. Jordbær med råcreme er også lækkert. Kan holde sig på køl 1-2 dage. Tildæk med film Ifølge Fødevarestyrelsen skulle der kun ganske sjældent være salmonella i danske æg - hvis du vil være helt sikker, kan du bruge pasteuriserede æg. Prøv også denne lækre chokolademousse lavet uden husblasCremet fløjlsblød mousse med fløde, æggesnaps og jordbærpuré – en nem lækker dessert
Skøn sommer dessert, der er så nem at lave. Denne mousse med jordbær er så god, at den allerede er blevet et stort hit herhjemme.
Vi har fået os en ny dessert favorit og fremover vil vi også lave den til gæster.
Faktisk er det også en rimeligt billig dessert at lave. Den er enkel at lave og du skal kun bruge få ingredienser.
Det er bare så smart, at man kan lave en lækker dessert uden husblas.
Ikke fordi det nødvendigvis er svært, men man skal jo vente på desserten stivner. Måske du også er en impulsiv type som jeg, der gerne vil have dessert i en fart? 🙂
Hvis du gerne vil lave en mousse med husblas, så prøv denne lækre citronfromage.
Faktisk minder jordbærmoussen lidt om denne nemme jordbærdessert: jordbær med råcreme. I denne dessert har jeg bare brugt et helt æg. Det gav en tyk fast æggesnaps.
Skal man bruge pasteuriserede æg eller kan man nøjes med friske æg?
Ifølge Fødevarestyrelsen skulle der ikke være salmonella i danske æg (Kilde: Fødevarestyrelsen). Det kan forekomme i ganske sjældne tilfælde, så hvis du vil være helt sikker, så kan du selvfølgelig sagtens bruge pasteuriserede æg, til denne dessert.
Sikke en dejlig fløjlsblød og cremet jordbærdessert! Den må du altså prøve. Mon ikke også den bliver en stor succes hjemme hos dig? Jeg tror det. 🙂
Herhjemme sagde min mand: “Sikke en god dessert! Den var bare næsten for hurtigt spist”. Det må da vist siges at være en god anbefaling.:-D
Prøv også denne jordbærkage med jordbærskum og sprød bund – uhm den er også virkelig god.
Spring du bare på et den nemme cremede jordbærmousse – du vil helt sikkert ikke fortryde det.
Jordbærmousse cremen kan du bruge som mousse i kager også. Prøv den i en lækker lagkage som i denne denne , roulade eller som topping på muffins.
Jordbærcremen vil også være lækkert at bruge i en marengslagkage eller som fyld til marengs fuglereder.
Erstat gerne jordbær med f.eks. hindbær. Hvis du gerne vil lave en lidt sundere version af desserten, så tjek denne opskrift på sund dessert med hindbær ud her.
Hvis du gerne vil se nemme opskrifter på desserter i glas, så klik her.
Få flere nemme opskrifter på lækre jordbær desserter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Hvor ser de alle samen Lægger ud de du bager alle samen