Julemuffins. Uhm her får I opskriften på lækre muffins med julekrydderier, marcipan og hasselnødder.
Saftige, søde muffins med kanel, kardemomme og stødt ingefær, toppet med marcipan og nødder.
Lyder det ikke bare som allerbedste basis i skønne muffins til jul?Det er bloggens populære karamelkage opskrift, jeg har eksperimenteret med. Den er altså bare super god!
Siden jeg udviklede den, har jeg også haft lyst til at prøve en juleversion. Uhm og hvor blev det altså bare nogle lækre kager.
Jeg skar marcipanen i tern og hakkede nødderne groft. Det lagde jeg på toppen af muffins’ene.
Genialt med sprød knas på toppen af muffins og så pynter dét da også så fint, synes jeg. Tryk det gerne godt ned i dejen.
Hvis du gerne vil have et lidt syrligt strejf i kagerne, så kan du tilsætte lidt tern af æbler eller pærer. Du kan også tilsætte, syltet ingefær, eller appelsinsaft og revet appelsinskal?
Det vil også smage godt.
Det er en rigtig nem opskrift, som du sagtens kan eksperimentere med.
Julemuffins med marcipan, kanel og nødder – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram smør smeltet
- 2 æg
- 85 gram sukker ca. 1 dl
- 70 gram brun farin ca. 1 dl - kan erstattes med alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2½ tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær kan udelades eller erstattes med stødt nellike
- 1 nip salt
- 100 gram marcipan kan udelades eller erstattes med chokolade
- 50 gram hasselnødder kan udelades eller erstattes med mandler
- 1-2 spsk perlesukker
Sådan gør du
- Pisk æg med brun farin, sukker og vaniljesukker. Bare brug piskeris
- Smelt smør få sekunder i mikroovnen eller i gryde og tilsæt til dejen.
- Bland mel med bagepulver, salt og krydderier. Vend det i dejen med en dejskraber.
- Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg brugte papirforme, jeg satte i en muffinforme af metal. Det holder på formen. Fordel marcipantern og hakkede hasselnødder på toppen og tryk fyldet godt ned i dejen
- Bag kagerne ca. 12-14 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn) Bag dem ikke for længe. Kagerne er færdige, når de er gennembagte, men stadig saftige indeni.
- Muffins'ene kan serveres lune eller afkølede. De holder sig friske og saftige i dagevis
Noter
Muffins'ene holder sig friske i 3-4 dage. Fryseegnede
Saftige muffins med kanel, marcipan og hasselnødder – perfekte muffins til jul
Super nemme muffins med julesmag. På under ½ time, kan du have et fad hurtige julemuffins klar. Ingredienserne du skal bruge, er få og enkle.
Kagerne kan sagtens laves uden marcipan eller nødder, hvis du ikke lige har det på lager. Måske du synes det er lidt for dyrt at indkøbe?
Du bestemmer helt selv, om du vil lave dine julemuffins uden topping. Kagerne vil også smage super godt bare som de er.
Der bliver 12 lækre julemuffins af denne portion. Kagerne holder sig friske og lækre i flere dage, men de kan også sagtens fryses.
Du kan også bage muffins’ene som en hel julekage.
Jeg har kaldt kagerne julemuffins, men de kan jo sagtens spises hele året rundt. Det ville da være ærgeligt, hvis vi kun kunne spise dem én gang om året? 🙂
Hvis du er vild med julemuffins, så prøv også disse nemme kryddermuffins – nemme mufins er uden æg.
Du kan også lave den populære ølkage som muffins eller prøv disse honningkage muffins.
Opskriften på karamelkagen er virkelig god. Her får du andre lækre opskrifter, hvor jeg har brugt denne som udgangspunkt:
1.
2.
3.
4.
Rigtig god fornøjelse med de søde julemuffins. Jeg håber – og tror – at kagerne bliver en succes hjemme hos dig.