Makronkage med jordbær. Uhm i dag får du opskriften på den populære kage med makroner, her i en lækker variant med jordbær.
I dag venter dig opskriften på et rigtigt sommerkage-hit.
Hvis du er vild med jordbær og mazarin-agtige kager, så kig med her.
Kagen du skal høre om er en lækker makronkage med sommersøde jordbær.
Et genialt påhit jeg fik i weekenden. Nogle gange ender kagebageprojekter bare ekstra lykkeligt ud. Jeg kan slet ikke få armene ned over denne lækre kage! 🙂
Jeg bagte kagen i sommerhuset til søde kaffegæster og søde sommerhusnaboer og den var virkelig en succes.
Der blev taget mange gange af kagefadet. 🙂
Ideen opstod fordi jeg lige havde en halv bakke jordbær til overs i køleskabet. Hov og så fandt jeg lige fandt en halv pose makroner i spisekammeret. Ja sådan opstår kage-ideer ofte hos mig. 😉Jeg havde disse små, lækre makronkager i tankerne.
Jeg har jo før eksperimenteret med at tilsætte frugt til kagerne, for lidt syrlighed klæder de søde kager godt.
Prøv f.eks. disse små makronmuffins med rabarber i. Uhm – de er også en succes.
Jeg funderede over, om man mon ikke bare kunne lave makronkagerne som en stor kage?
Jo så absolut og makronkagen smagte bare så skønt med jordbær.
Jeg tænker at du kan bruge alskens bær/frugt til kagen?
Jeg glæder mig til at eksperimentere mere opskriften og må da vist have skrevet makroner på huskesedlen igen 🙂Jordbær kan man stadigvæk få i grøntboderne og vi skal huske at forsyne os, imens vi kan. Pludselig er sæsonen jo slut.
Kagen vil dog også smage godt med æbler/pærer/ferskener, rabarber, nektariner, brombær? Uhm – alle de gode makronkager vi har i vente 🙂
Her får du opskriften på den lækre makronkage med jordbær. Brug du den gerne som grundopskrift og eksperimentér alt det du lyster 🙂
Makronkage – kage med jordbær & makroner
Ingredienser
- 4 æg
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 gram smør smeltet
- 1 spsk mandelessens
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 gram makroner knuste
- ca. 300 gram jordbær skåret i halve. Andre bær/anden frugt kan bruges
Sådan gør du
- Rens og skyl jordbærrene og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt mandelessens
- Lun smørret ca. 30 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Bland hvedemel med bagepulver og rør det forsigtigt i dejen
- Knus makronerne i en pose
- Vend de knuste makroner i dejen
- Put bagepapir i en bageform og hæld dejen heri. Mit fad målte ca. 25x 35 cm
- Skær jordbærrene i halve og prop stykkerne godt ned i dejen
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød på toppen
- Kagen kan nydes lun eller afkølet. Servér gerne vaniljeis eller creme fraiche til
Noter
Halløj en lækker jordbærkage med makroner. En kæmpe succes!
Måske man vil sige at mandelessens og makroner er lidt snyd og at det så er en marcipan-kage-look-a-like?Næh du. Ingen bliver snydt.
Makronerne gør kagen ekstra sprød og lækker. Mandelessensen, jordbærrene og den rigelige mængde smør, gør kagen mazarin-agtig lækker og smagen er i top.Kagen holder sig frisk i flere dage, men den er et kæmpe kagehit, så tro mig, den er spist længe før.
Makronkagen med jordbær er en kage du skal glæde dig til at smage.:-)Kagen vil være den perfekte sommerkage at servere i haven for dine gæster.
Den vil være perfekt som dessertkage også. Nyd den som den er, eller med lidt flødeskum eller creme fraiche til. Jeg serverede kagen for kaffegæster i sommerhuset. Jeg tog også nogle stykker friskbagt kage med til en hurtig kaffevisit hos sommernaboerne.
Åh hvor er det altså bare gyldne lykkestunder, når man kan sidde og småpludre i det fri, i solskin og under trætoppene.
Gyldne øjeblikke, jeg værner om, passer på og pakker ud en øv-vinterdag hvor alt mørkt og tungt.
Skønt at få tanket sommerdepoterne op med kage, selskabelighed og smukke oplevelser i det fri. <3
Dagens jordbærkage vil være perfekt at servere til og for dine kaffegæster på terrassen/altanen eller skovturen.
Et kagetip fra mig til dig 🙂Rigtig god fornøjelse med jordbærkagen eller makronkagen eller hvad vi nu skal kalde den? Kært barn har mange navne 🙂
Hvis du vil se flere opskrifter på lækre jordbærkager, så kig med her
Hvis man bruger frosne jordbær, skal de så tøes op først ? Eller bare frosne i dejen?
Hvis man fordobler opskriften hvor stor en form tror du man skal bruge og hvor meget skal man lægge til bagetiden?
Hvis man skulle lave den med æbler eller pære, skulle man så skrælle dem?
Og skulle man så skære frugten i små både eller tern?
Fantastisk opskrift! Vi lavede den som muffins, og de var så dejlige
Hejsa
Det lyder lækkert. Hvordan opbevarer du kagen efterfølgende? I køleskabet ?
Kan man bruge solbær syltetøj eller optøede rabarber i denne Makronkage