Karamelkager – lækre sprøde småkager med sirup og smag af karamel. I dag får du opskriften på de nemmeste sprøde småkagesnitter.
Sprøde karamelsnitter er jeg bare vild med.
Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide at jeg har eksperimenteret med karamelkager mange gange. Alle opskrifterne er store successer på nogetiovnen.dk
Disse med saltflager er skønne eller disse med mandler på toppen. Uhm – de smager skønt og de er bare super nemme at lave.
Nederst i dette indlæg, kan du se flere opskrifter på lækre karamelsnitter.
Karamel småkage varianten du skal høre om i dag er med flormelis og er om muligt endnu sprødere end de versioner jeg før har bagt.
Karamelkager smager skønt – også dagens version. Lækre småkager med karamel.
Tilsæt også gerne saltflager på toppen, hvis du er vild med kombinationen sødt/salt. Drys også gerne med lidt mandler eller salte peanuts.
Måske du tænker på hvorfor kagerne hedder karamelkager?
Du behøver ikke spekulere længe. Jeg afslører det straks: Det er smør og sirup der er tricket. Uhm. Det er den allerbedste kombination 🙂 Jeg skal ikke trække den længere. Du får opskriften lige her:
Karamelkager småkager med karamel – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 75 gram flormelis 1½ dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk lys sirup
- 150 gram hvedemel 2½ dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt mindre, hvis du tilsætter drysser flagesalt på toppen
Sådan gør du
- Rør smørret med flormelis og vaniljesukker. Dejen kan røres blot med ske.
- Bland bagepulveret i melet og rør det i sammen med siruppen. Ælt gerne med hænderne, det får dejen til at hænge bedre sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra sirup
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Del dejen i 3 lige store dele og form aflange dejpølser på bagepladen, så godt du kan. Rul dejpølserne flade med en kagerulle eller tryk dem flade med håndroden. Drys evt. lidt flagesalt/groft salt på toppen
- Bag karamelkagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
- Skær kagerne ud i 1½-2 cm brede snitter, straks de er kommet ud af ovnen. Dette gøres nemmest med et pizzahjul eller en skarp kniv.
- Lad kagerne afkøle, før de puttes i kagedåse.
Noter
Sprøde lækre småkager med karamel, der er meget nemme at lave.
Karamelsnitter er de nemmeste småkager du kan bage. Et fad kager kan være klar på farligt fristende kort tid.
Småkagerne er uden æg og ingredienserne få og enkle. Billige kager at bage, er det også. Vi har altid sirup på lager hjemme hos os.
Kagerne smager virkelig godt. Faktisk så tror man næsten ikke på, at kagerne er så nemme at lave. Det tror ingen på, før de selv har prøvet at bage en portion.
Lad du gerne dine børn gå i køkkenet og trylle en portion til dig.Den nemme arbejdsproces ser du lige her:
Sådan laver du karamelkager – sprøde småkager med karamel. Se billederne her:
Et fad knasende, sprøde karamelkager er klar til dig.
Mig? Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med karamelkagerne.
Nedenfor kan du se de varianter jeg foreløbigt har testet:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
En portion vil med garanti vække jubel på dit kagebord.
Prøv også at snuppe en lille kagedåse med karamelkager med som værtindegave. Prøv dem også som kollegakager eller hvis dine børn skal have kager med i skole?
Kagerne er faktisk så nemme, at selv ret små børn vil kunne bage dem selv.
Måske I så skulle lave dobbelt portion? Dejen smager nemlig så godt, at meget dej med garanti vil blive spist undervejs 🙂
Rigtig god fornøjelse med karamelkagerne til dig/jer. 🙂
Tak for den dejlige opskrift, som jeg i dag har bagt for første gang – jeg manglede en sprød Tour-småkage til kaffen😊 Dejlig karamelagtig smag og godt fif med sirup. Umiddelbart tænker jeg også at chili-flager kunne matche karamellen – det vil jeg prøve næste gang. Tak for dine mange mad-indspark, vender ofte tilbage til din blog🙏
Jeg har lige bagt sirups småkagerne for første gang…og det bliver bestemt ikke sidste…jeg tror det bliver vores klassiker her i familien…Jeg gør dog det at jeg triller dejen til kugler som jeg så presser flade med en gaffel i et vaffelmønster…Mange tak for opskriften…den vil vi få stor glæde af…
Hej Gitte
De er min standard småkage, men jeg kommer dejen i en frysepose, lader den blive kold, og skære den i skiver. Der er lidt længere til ny bagte småkager, men jeg synes de bliver bedre og det er lettere – og så er der altid en rulle infryseren.
Revet appelsin skal er et hit.
De er gode, og de KAN rent faktisk uden problemer laves af forhåndenværende ingredienser på under ½ time – det er jo sjældent set bedre.
Men jeg synes der mangler “det sidste” i smagen, så jeg hepper på flere eksperimenter fra din hånd.