Karameltærte. I dag får du opskriften på en rigtig lækker karamelkage med kondenseret mælk, chokolade og valnødder.
Kagen, der vel nærmest er en konfektagtig dessert, kan laves helt uden ovn. En “no bake cake” der er ret enkel at lave.
Faktisk er det bare smuldrede Digestive kiks med smeltet smør, karamel og smeltet chokolade og hakkede valnødder på toppen.
Et lille saltstrejf er der også i karameltærten og det klæder virkelig kagen. Der er altså bare noget med saltkaramel.
Karameltærten eller desserten med karamel er rigtig nem at lave.
Den eneste tålmodighedsprøve du kommer på er, når karameltærten skal afkøle. Ventetiden kan være lang 😀
Du kan sagtens lave karamelkagen i god tid før den skal serveres og så bare opbevare den på køl.
Vores kage var frisk i dagevis, ja lige til den var spist. 🙂
Jeg brugte grofthakkede valnødder til toppen, fordi vi lige havde nogle til overs fra jul. De lidt bitre nødder klædte kagen rigtigt godt.
Er du ikke så vild med valnødder, så kan du sagtens bruge andre nødder f.eks. hasselnødder eller grofthakkede mandler.
Vores søde sommerhusnaboer fik stykker til prøvesmagning og de godkendte den straks. Herligt. De er altid taknemmelige prøvekaniner. 🙂
Det var bare en lækker tærte – meget sød og syndig, så du vil ikke kunne spise et kæmpe stykke.
Tærten rækker derfor langt. Jeg vil tro at der er til mindst 8-10 personer i denne kage, afhængigt af hvor lækkersultne I er. 😉
Karamellen lavede jeg med kondenseret mælk, en super nem måde at lave karamel på. Karamellen kogte jeg bare i gryde med brun farin. Uhm en lækker karamel 🙂
Du skal bruge ½ dåse kondenseret mælk til denne kage.
Læs mere om hvad kondenseret mælk er her og få inspiration til hvad du kan bruge den sidste halve dåse til, her.
Uhm det er bare en lækker karameltærte. Den kan du altså godt glæde dig til at smage <3
Karameltærten vil være et hit hele året, men prøv den også som konfekt kage til jul måske?
Jeg skynder mig at bringe opskriften til dig. Du får den lige her:
Karameltærte med chokolade og valnødder – få opskrift her
Ingredienser
Kiksebund:
- 200 gram Digestive kiks knuste
- 85 gram smør smeltet
Karamel af kondenseret mælk:
- ½ dåse kondenseret mælk 200 gram
- 115 gram smør
- 125 gram brun farin
- 1 knivspids flagesalt kan udelades
Chokolade og valnøddetop
- 50 gram mørk chokolade smeltet
- 100 gram grofthakkede valnødder hasselnødder eller mandler kan bruges i stedet
Sådan gør du
Kiksebund:
- Smelt smørret - i gryde eller få sekunder i mikrobølgeovn
- Hæld kiksene i en pose og knus dem, evt. ved at køre dem over med en kagerulle. Du kan også blende i foodprocessor. Rør den smeltede smør i kikseblandingen.
- Find et fint serveringsfad/tærtefad/stor tallerken og smør bunden med lidt smør. Pres nu kikseblandingen ud midt på fadet og glat den med en ske. Se billede. Stil bunden til afkøling imens du laver karamellen
Karamel af kondenseret mælk:
- Smelt smørret med brun farin ved svag varme, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt kondenseret mælk og lad karamellen koge op under konstant omrøring i ca. 5-7 minutter +/-
- Karamellen skal tykne lidt, men ikke stivne. Det skal være en blød karamel, der stadig vil kunne skæres ud. Lav evt. karamelprøven (dryp lidt karamel på en kold tallerken og tjek konsistensen)
- Lad karamellen køle lidt og hæld den nu ovenpå den kolde kiksebund. Drys evt. med lidt flagesalt. Stil karamelbunden til afkøling, til den er stivnet (ca. 1 time)
Chokolade og valnøddetop:
- Hak valnødderne med en savtakket kniv
- Smelt chokoladen og træk chokoladestriber ovenpå karamellen
- Drys straks valnødderne på chokoladen og lad nu karameltærten køle igen i ca. 1 time.
- Kagen serveres helt kold - meget gerne med en kugle vaniljeis til
Noter
Lav evt. karamelprøven, for at finde ud af om karamellen har en passende konsistens:
Dryp lidt karamel på en kold tallerken og tjek hér hvordan konsistensen vil være efter afkøling.Kan også laves med f.eks. hasselnødder eller grofthakkede mandler i stedet.
Få tips til hvad du kan bruge den sidste halve dåse kondenserede mælk til her Karameltærten kan holde sig på køl i 3-4 i dageEn skøn karamelkage med kondenseret mælk, valnødder og chokolade – kan laves helt uden bagning i ovn
Halløj hvor er det altså bare en lækker kage!
Måske du synes fremgangsmåden lyder lidt uoverskueligt lang, men fortvivl ej. Det er bare fordi jeg forklarer de forskellige trin grundigt, som altid, jo 🙂
Det eneste lidt “tricky” punkt ved denne tærte er at finde ud af hvornår karamellen har kogt længe nok.
Brug karamelprøven for at finde ud af om karamellen har en passende konsistens:
Dryp lidt karamel på en kold tallerken og tjek hér hvordan konsistensen vil være efter afkøling.
Karamellen skal være som blød toffée / fudge, men dog så hård, at du vil kunne skære stykker ud.
Hvis din karamel er tyknet lidt for hårdt, så fortvivl ej.
Karamellen vil godt kunne skæres ud alligevel, bare brug en skarp kniv og servér med kagegafler og måske gerne en kugle vaniljeis til?
Jeg har angivet at kogetiden skal være ca. 5-7 minutter +/-.
Hold øje med karamellen og rør godt hele tiden og lav flere karamelprøver undervejs.
Karamelprøven er god at bruge også når du koger flødekarameller. Dem kan du også lave med kondenseret mælk.
Få en masse andre lækre opskrifter på hjemmelavede flødekarameller ovre på bloggen – bare klik her.
Det var spændende at prøve at lave den lækre karameltærte.
Har jeg god tid i weekenderne, så elsker jeg at afprøve og eksperimentere i køkkenet.
Denne opskrift har jeg fået idé til på Spisbedre.dk – jeg har dog lavet lidt om i opskriften, men tjek da også gerne lige originalversionen ud 🙂
Efter jeg havde lavet den lækre karameltærte, så stod jeg jo så lige med ½ dåse kondenseret mælk i overskud. Tænke, tænke….
Jeg kunne jo lave en portion af disse hurtige kokosmakroner?
eller jeg kunne have lavet nogle lækre lakridskarameller?
Næh jeg ville da ikke lave noget jeg havde prøvet før, så det blev til endnu et karamelkageeksperiment.
Det blev til dejligste mandelkage med karamel.
Halløj hvor blev den altså også bare god. Opskriften kan du se her:
Det var en god weekend med hele 2 lækre karamelkager der blev tryllet frem.
Vores naboer blev glade for at være testsmagere på hele 2 forskellige slags kager. De synes de var ret så heldige 🙂
Jeg håber du har fået lyst til at springe på karameltærten?
Rigtig god fornøjelse med den lækre tærte til dig.